Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 597060 razy)

Olgierd i 2 Gości przegląda ten wątek.

Online donT

Odp: Kurc
« Odpowiedź #1575 dnia: So, 25 Marzec 2023, 16:43:22 »
Nie znam twórczości Jasona ale skoro szanowny kolega donT ma na półce i poleca to nie zostaje nic innego jak "Biere na premiere" . Jedziesz panie Kurc z tematem, najlepiej na Komiksową Warszawę  :)

No, no, tylko zeby potem nie bylo na mnie! 😎
Komiksy Jasona to klasa sama w sobie. Uwielbiam je, zwlaszcza te starsze.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #1576 dnia: So, 25 Marzec 2023, 17:20:34 »
Słowo "starsze" to słowo klucz. On The Camino i O Josephine! jakoś mnie tak nie porwały jak właśnie starsze tomiki, ba momentami wręcz strasznie wynudziły...

Online donT

« Odpowiedź #1577 dnia: So, 25 Marzec 2023, 17:52:48 »
Pelna zgoda.
Tak gdzies od Camino poziom Jasonowych prac zauwazalnie spadl. Tylko, ze to nadal jest poziom dla wielu nieosiagalny.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1578 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 20:32:30 »
Jeszcze w kwietniu.
W niniejszej księdze znajdzie się pełna wersja albumu, który w dużym skrócie ukazał się w "Świecie Młodych" w 1983 roku.

Offline Midar

« Odpowiedź #1579 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:01:44 »
@vision2001, wydaje mi się, że już ktoś kiedyś pisał, żebyś wrzucał zdjęcia przez np. Imgura. Twój post w tej chwili nie dotyczy niczego, zdjęcie zniknęło (godzinę po wstawieniu), a w treści nie jest wymieniony żaden tytuł.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:03:17 wysłana przez Midar »

Offline vision2001

« Odpowiedź #1580 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:11:43 »
@vision2001, wydaje mi się, że już ktoś kiedyś pisał, żebyś wrzucał zdjęcia przez np. Imgura. Twój post w tej chwili nie dotyczy niczego, zdjęcie zniknęło (godzinę po wstawieniu), a w treści nie jest wymieniony żaden tytuł.
U mnie działa :)

Offline Midar

« Odpowiedź #1581 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:49:17 »
U mnie już też😀.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:51:11 wysłana przez Midar »

Online Martin Eden

« Odpowiedź #1582 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 10:08:42 »
Nareszcie! Wspaniała, kładąca akcent na humanistyczne wartości, seria.

Derib jest twórcą, którego jako narratora stawiam na równi z Coseyem. Autor udowadnia to również w osobnej serii "Yakari", będącej przykładem tego, jak komiks potrafi nieść walory edukacyjne wspólnie z atrakcyjną historią i nie popadać w sztuczny dydaktyzm. Jeśli ktoś szuka komiksu pisanego zgodnie z tym, jak robili to najlepsi mistrzowie, to "Buddy Longway" jest właśnie dla niego.

Offline Spiff

« Odpowiedź #1583 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 10:24:00 »
Up.
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1584 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 10:25:46 »
Bez najmniejszej wątpliwości Buddy jest jedną z lepszych serii, jakie aktualnie wychodzą w Polsce. Dla mnie najbardziej szokujące (w pozytywnym sensie) jest to, jak nowoczesna jest tam narracja. W porównaniu z innymi tytułami z tamtych czasów to jest niebo a ziemia, wtedy to chyba jakaś awangarda była.

Offline pablomas

« Odpowiedź #1585 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 11:58:01 »
Up.

Ta plansza jest original , toż to traper z Blueberr-ego.?!

Offline Spiff

« Odpowiedź #1586 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 12:21:13 »
Ta plansza jest original , toż to traper z Blueberr-ego.?!
Spoiler: PokażUkryj
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1587 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 13:39:49 »
Bez najmniejszej wątpliwości Buddy jest jedną z lepszych serii, jakie aktualnie wychodzą w Polsce. Dla mnie najbardziej szokujące (w pozytywnym sensie) jest to, jak nowoczesna jest tam narracja. W porównaniu z innymi tytułami z tamtych czasów to jest niebo a ziemia, wtedy to chyba jakaś awangarda była.
Jest tam jakiś action czy budują dom uszkodzony przez wichurę/powódź przez 12 albumów, sieją, orają pole i polują? ;) Pytanie z 'wężykiem' ale naprawdę jestem ciekaw bo zawsze koło tego tytułu przechodziłem obojętnie, mimo, że western bardzo lubię.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1588 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 13:49:11 »
Jest tam jakiś action czy budują dom uszkodzony przez wichurę/powódź przez 12 albumów, sieją, orają pole i polują? ;) Pytanie z 'wężykiem' ale naprawdę jestem ciekaw bo zawsze koło tego tytułu przechodziłem obojętnie, mimo, że western bardzo lubię.

A budowanie domu i wichura to nie action? :) Ale są też polowania na zwierzęta czy konflikty z innymi ludźmi. Nie ma natomiast na szczęście sytuacji, że koleś z pistoletem rozwala całą armię albo przyjmuje kilkanaście strzałów i żyje, czy innych tego typu farmazonów.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1589 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 23:17:34 »
A budowanie domu i wichura to nie action? :) Ale są też polowania na zwierzęta czy konflikty z innymi ludźmi. Nie ma natomiast na szczęście sytuacji, że koleś z pistoletem rozwala całą armię albo przyjmuje kilkanaście strzałów i żyje, czy innych tego typu farmazonów.
Nie mam, bynajmniej, na myśli akcji typu Django, bardziej Bouncer, Cutlass czy Undertaker bo to doskonałe westerny w których jest wszystko co najlepsze. Niestety, nie czuję się zachęcony do tego Buddy'ego.