Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595612 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Kurc
« Odpowiedź #1350 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 23:21:42 »
Poważnie? Czy to fake?

Poważnie.

Offline KzT

« Odpowiedź #1351 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 23:25:02 »
Poważnie? Czy to fake?

Jest na FB Kurca, czyli chyba na poważnie. To jest tak złe, że zacząłem zastanawiać się, czy nie kupić - w ramach zbierania kuriozów.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1352 dnia: Wt, 13 Grudzień 2022, 23:46:23 »
Ratują sytuację golizną. Niestety to prawda.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1353 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 10:57:03 »
To okładka do Rozbitków? ;)

Ale żeby nie było ze sie tylko czepiam, moim zdaniem lepsza niż regularna.
« Ostatnia zmiana: Śr, 14 Grudzień 2022, 11:00:22 wysłana przez Bender »

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #1354 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 11:18:34 »
Forum wydało opinię: ujowe.

Zanim komiks dostali w ręce, tylko po porównaniu jednego kadru w skali makro. Forum to jednak bystrzaki
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1355 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 11:59:10 »
Nie generalizuj, co cwansi użytkownicy zorientowali się, że wydawca wypuścił przykładowe strony dla zmyły i szykuje artist's edition.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1356 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 12:03:14 »
Wiadomo, lepiej kupić za 130 zł i się przekonać na własne oczy, że ujowe, bo przecież przykładowe plansze wcale nie są przykładowe, w druku magicznie będzie lepiej.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #1357 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 15:42:50 »
Wiele głupstw przeczytałem tutaj od pseudnoznawców, ale analiza paznokcia z wersji CMYK sprzed dekad i sugerowanie się źle spasowanymi kliszami w poszukiwaniu większej ilości detali kreski jest Mercedesem wśród debilizmów. I jeszcze porównywanie do jpga skanowanej wersji B&W...

Dla tych, którzy mają problem z dłuższymi zdaniami, czyli 95% użytkowników tego forum:
1. To co jest szczegółem paznokcia może być równie dobrze plamą niskiej jakości tuszu czy kwestią słabego papieru. A wy myślicie, że to geniusz "Mistrza"
2. Na zdjęciu porównawczym są 3 płyty kolorowe, na B&W jedna. Z samej fizyki ilość tuszu oznacza cieńszą kreskę. Do tego złe spasowanie i efekt "tłustej" kreski. Polecam Borgię od Taurusa, tam to jest pokazane jak można spieprzyć druk.
3. Myślę, że niedoskonały i chudy druk może być bliższy oryginałowi - należałoby to porównać z planszą
4. ale... tak naprawdę nikt nie wie jak Kurc to ogarnął. Może młody Kurc dorwał się do skanera "tate, co będzie na DTP wydywał, ja ci to ogarnę" i faktycznie ingerował w poziom czerni. A może robił to geniusz i efekt będzie taki jakbyśmy patrzyli na oryginalne plansze? Ja się chętnie dowiem. Ale na forum już wiedzą, bo ktoś im wstawił makro z jpga :DDDDD Nawet nie wiadomo w jakiej rozdzielczości to było... Ale psy już powieszone, koszyki opróżnione, gówno wylane.

PS. Żaden ze mnie fan Polcha, wręcz przeciwnie. Mam więc wywalone na jakieś spinki o nazwiska. Rodzinka Kurc też ani mi wadzi ani pomaga, piszę żeby gbury od ataków personalnych wysiliły się lekko w tej dyskusji.
« Ostatnia zmiana: Śr, 14 Grudzień 2022, 15:45:22 wysłana przez Grzmichuj »
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1358 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 16:54:48 »
Wiele głupstw przeczytałem tutaj od pseudnoznawców, ale analiza paznokcia z wersji CMYK sprzed dekad i sugerowanie się źle spasowanymi kliszami w poszukiwaniu większej ilości detali kreski jest Mercedesem wśród debilizmów. I jeszcze porównywanie do jpga skanowanej wersji B&W...

Dla tych, którzy mają problem z dłuższymi zdaniami, czyli 95% użytkowników tego forum:
1. To co jest szczegółem paznokcia może być równie dobrze plamą niskiej jakości tuszu czy kwestią słabego papieru. A wy myślicie, że to geniusz "Mistrza"
2. Na zdjęciu porównawczym są 3 płyty kolorowe, na B&W jedna. Z samej fizyki ilość tuszu oznacza cieńszą kreskę. Do tego złe spasowanie i efekt "tłustej" kreski. Polecam Borgię od Taurusa, tam to jest pokazane jak można spieprzyć druk.
3. Myślę, że niedoskonały i chudy druk może być bliższy oryginałowi - należałoby to porównać z planszą
4. ale... tak naprawdę nikt nie wie jak Kurc to ogarnął. Może młody Kurc dorwał się do skanera "tate, co będzie na DTP wydywał, ja ci to ogarnę" i faktycznie ingerował w poziom czerni. A może robił to geniusz i efekt będzie taki jakbyśmy patrzyli na oryginalne plansze? Ja się chętnie dowiem. Ale na forum już wiedzą, bo ktoś im wstawił makro z jpga :DDDDD Nawet nie wiadomo w jakiej rozdzielczości to było... Ale psy już powieszone, koszyki opróżnione, gówno wylane.

PS. Żaden ze mnie fan Polcha, wręcz przeciwnie. Mam więc wywalone na jakieś spinki o nazwiska. Rodzinka Kurc też ani mi wadzi ani pomaga, piszę żeby gbury od ataków personalnych wysiliły się lekko w tej dyskusji.
Dawno nie czytałem takich bzdur XD

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1359 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:02:28 »
piszę żeby gbury od ataków personalnych wysiliły się lekko w tej dyskusji.

Podasz, proszę, przykład ataków personalnych od gburów w tej dyskusji?

Offline stab

« Odpowiedź #1360 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:08:18 »

Jak to mówią, jak jesteś najmądrzejszą osobą w pokoju (na forum), to znaczy że jesteś w złym pokoju.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1361 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:14:37 »

Jaka to miła odmiana, raz na jakiś czas poczytać prawdziwego znawcę w tym zalewie pseudoznawców i człowieka z kulturą w zalewie gburów. Orzeźwiające doświadczenie.

Plama niskiej jakości tuszu/słaby papier:

Druk bliższy oryginałowi:

<3 <3 <3

« Ostatnia zmiana: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:16:22 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline weiter

« Odpowiedź #1362 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:20:13 »
Naprawdę chce wam się z trollem pisać?

Offline kubisz

« Odpowiedź #1363 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 17:21:45 »
Człowiek myślał, że coś mądrego słychać, a to tylko grzmi chuj.

Offline kenji

« Odpowiedź #1364 dnia: Śr, 14 Grudzień 2022, 18:34:25 »
Chciałoby się napisać - przestań grzmieć, chu… ;)