Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595156 razy)

Offline Nephilim

Odp: Kurc
« Odpowiedź #1215 dnia: Nd, 02 Październik 2022, 19:05:22 »
Ktoś już po lekturze 7 żywotów Krogulca?

W takim wydaniu, w takiej cenie miałem wrażenie, że wszystko będzie na tip top

A literówek jest od groma.. Jak nie Kurc
Czytałem. Pisałem w innym topicu o tym komiksie. Świetny i także zwróciłem uwagę na literówki. Około 5 naliczyłem.

Offline Lipa

« Odpowiedź #1216 dnia: Nd, 02 Październik 2022, 19:22:39 »
Może z tym od groma mnie poniosło, na pewno jest więcej aniżeli w innych pozycjach

Poza tym ja rzadko kiedy na to zwracam uwagę, a tu rzucają się mocno w oczy

Offline Alfman

« Odpowiedź #1217 dnia: Nd, 02 Październik 2022, 19:35:52 »
Poza tym ja rzadko kiedy na to zwracam uwagę, a tu rzucają się mocno w oczy

Szkoda :(
Ostatnio Screemowy Burma mi tak skutecznie psuł lekturę, ech...

Offline vision2001

« Odpowiedź #1218 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 12:38:25 »
Co się dzieje z tymi wydawcami, że partolą edytorsko kolejne tomy wydawanych przez siebie serii???
Jak chwilę temu jeden z tomów Durango (Elemental) nie miał nałożonej folii na okładce, to teraz Kurc odwala coś takiego z 10 tomem Storma (ten w środku):

Jak to się stało, że grzbiet "wyzbył się" tektury???

A tutaj komiksy równo dotykają płaskiej powierzchni:

Papier chyba też cieńszy. A może to tylko mój egzemplarz został tak pierwszorzędnie spartolony?
O literówkach jeszcze się nie wypowiem...

...

EDIT: No dobra, tu edytorsko to zwaliła drukarnia, ale i tak wydaje mi się, że KJ u Kurca ciut leży, bo grzbiety w Stormach "falują" od jakiegoś czasu, głębokości okładek są różne...

Oprócz wylewania żali tutaj, napisałem przed chwilą do Wydawnictwa, a niech wiedzą, że ciśnienie mnie podnieśli.
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Październik 2022, 12:55:16 wysłana przez vision2001 »

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1219 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 13:08:32 »
Co się dzieje z tymi wydawcami, że partolą edytorsko kolejne tomy wydawanych przez siebie serii???
Jak chwilę temu jeden z tomów Durango (Elemental) nie miał nałożonej folii na okładce, to teraz Kurc odwala coś takiego z 10 tomem Storma (ten w środku):

Jak to się stało, że grzbiet "wyzbył się" tektury???

A tutaj komiksy równo dotykają płaskiej powierzchni:

Papier chyba też cieńszy. A może to tylko mój egzemplarz został tak pierwszorzędnie spartolony?
O literówkach jeszcze się nie wypowiem...

...

EDIT: No dobra, tu edytorsko to zwaliła drukarnia, ale i tak wydaje mi się, że KJ u Kurca ciut leży, bo grzbiety w Stormach "falują" od jakiegoś czasu, głębokości okładek są różne...

Oprócz wylewania żali tutaj, napisałem przed chwilą do Wydawnictwa, a niech wiedzą, że ciśnienie mnie podnieśli.
Tos mnie zmartwił z tym Stormem
Ps. A te Durango co piszesz to wszystkie ostatnie są w folii , lłącznie z 18tym

Offline vision2001

« Odpowiedź #1220 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 13:16:14 »
A te Durango co piszesz to wszystkie ostatnie są w folii , lłącznie z 18tym
Tom 12 nie posiada folii na okladce, przez co jest ona "matowa"... Juz dawno to przebolalem.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1221 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 14:22:23 »
Pierwszy raz cos takiego widze, niezla fuszera... pewnie drukarnia zwalila, ale takie cos sie cholera reklamuje.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1222 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 15:02:18 »
Reklamować można, ale drukarnia może nie uznać reklamacji tłumacząc że takie wady to są w dopuszczalnych zakresach. No i takie małe wydawnictwo jak chce to może się ganiać jak kot z myszką.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1223 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 21:05:46 »
żywot krogulca niestety tez tak ma, albo po prostu sporo cieńsza ta tektura na grzbiecie

Offline neo789

« Odpowiedź #1224 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 21:33:12 »
Reklamować można, ale drukarnia może nie uznać reklamacji tłumacząc że takie wady to są w dopuszczalnych zakresach. No i takie małe wydawnictwo jak chce to może się ganiać jak kot z myszką.

Jak to się nie mieści do uznania reklamacji to co się mieści? Jeśli takie wykonanie nie zostało wprost zlecone przez wydawcę to brak reakcji wydawnictwa w postaci żądania naprawy jest fuszerką.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1225 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 21:38:31 »
zobaczcie krogulca, wyglada to na saving

Offline Midar

« Odpowiedź #1226 dnia: Pn, 10 Październik 2022, 21:59:24 »
To wygląda na celowo cieńszą tekturę na grzbiecie. Chyba cały nakład tak ma (chodzi o Storm, Krogulca jeszcze nie odebrałem).
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Październik 2022, 22:00:59 wysłana przez Midar »

Offline misiokles

« Odpowiedź #1227 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 08:23:55 »
Jak to się nie mieści do uznania reklamacji to co się mieści? Jeśli takie wykonanie nie zostało wprost zlecone przez wydawcę to brak reakcji wydawnictwa w postaci żądania naprawy jest fuszerką.
A jeśli nie zostało zlecone wprost? Jeśli w ogóle nie została określona gramatura papieru na grzbiecie bo nikomu nie przyszło do głowy dopilnowanie tego?

Offline pokia

« Odpowiedź #1228 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 13:34:49 »
Czasami robi się takie grzbiety, bez tektury. Jest to jednak ustalane z drukarnią.

Może ten Storm, to jedna wadliwa sztuka?

Trudno mi uwierzyć, że Kurc świadomie się na taką zmianę zdecydował.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1229 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 13:53:55 »
Na 100% świadomie nie. Albo błąd drukarni, albo Kurca. W każdym razie wygląda to fatalnie, w 10 tomie serii taki numer odwalić...
Piękno jest w oczach patrzącego.