Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594312 razy)

Offline Rodrigues

Odp: Kurc
« Odpowiedź #930 dnia: So, 26 Marzec 2022, 18:42:20 »
+ dodatkowe opisy przy zdjęciach:

"Imperium Trigan". Rysunki: Don Lawrence, autor "Storma".

"Wody Morteluny". Wydanie zbiorcze w dwóch tomach (po pięć oryginalnych albumów).

"Ion Mud". Twarda SF. Debiutancki komiks bardzo ciekawego artysty.

"Kilka dni lata. Wysepka szczęścia". Powrót autora na polski rynek-Christophe Chaboute.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Szekak

« Odpowiedź #931 dnia: So, 26 Marzec 2022, 18:48:38 »
O wow, Storm wychodzi tak wolno, że nie sądziłem, że doczekamy się Trigana. Nice!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline burberry

« Odpowiedź #932 dnia: So, 26 Marzec 2022, 18:54:06 »
Fajne zapowiedzi, zdecydowanie trafiają w mój gust i oczekiwania. Kurc mocno na propsie!

brvk

• Gość
« Odpowiedź #933 dnia: So, 26 Marzec 2022, 18:55:46 »
Wody Morteluny w dwóch tomiszczach - i to jest konkret, a nie saga wydawnicza na lata.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #934 dnia: So, 26 Marzec 2022, 19:20:27 »
Najbardziej cieszą mnie Wody Morteluny - z otwartymi ramionami przyjmę wznowienie każdej serii wydawanej przez Motopol - Twój Komiks.

Ten Ion Mud wygląda jak jakiś frankofoński plagiat Blame.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline burberry

« Odpowiedź #935 dnia: So, 26 Marzec 2022, 19:27:31 »
Pomyśleć, że Motopol padł przez "wybór tytułów" (między innymi) ;)

Offline Klint

« Odpowiedź #936 dnia: So, 26 Marzec 2022, 19:59:18 »
A nie mieli czasem wydać "7 żywotów krogulca" ?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #937 dnia: So, 26 Marzec 2022, 20:35:47 »
Korzystając z aktualnej promocji na Gildii chętnie bym nadrobił którąś z serii Kurca, która mnie dotychczas ominęła. No i proste pytanie - Storm czy Najemnik, co bardziej według was warto?

Offline LukCook

« Odpowiedź #938 dnia: So, 26 Marzec 2022, 20:52:31 »
Korzystając z aktualnej promocji na Gildii chętnie bym nadrobił którąś z serii Kurca, która mnie dotychczas ominęła. No i proste pytanie - Storm czy Najemnik, co bardziej według was warto?

Czytam obydwie serie i gdybym miał polecić to Najemnik. Graficzne cudo z przyjemnym klimatem fantasy.

Storm to miszmasz space opery z fantasy. Scenariuszowo trąci myszką, ja bawię się przy tym dobrze ale z z czystym sumieniem nie polecę.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #939 dnia: So, 26 Marzec 2022, 20:57:11 »
Czytam obydwie serie i gdybym miał polecić to Najemnik. Graficzne cudo z przyjemnym klimatem fantasy.

Storm to miszmasz space opery z fantasy. Scenariuszowo trąci myszką, ja bawię się przy tym dobrze ale z z czystym sumieniem nie polecę.

Dzięki, wstępnie się ku Stormowi skłaniałem, ze względu na sentyment. Ale im dłużej się rozglądam, tym lepiej Najemnik zaczyna wypadać.

Offline 79ers

« Odpowiedź #940 dnia: So, 26 Marzec 2022, 21:12:55 »
Storm obowiązkowo.  ;)
Jak wielokrotnie wspominano rozkręca się od Kronik Pandarvu, ale pod wieloma względami ciekawszy od konkurenta. Najlepiej i to i to  ;D

Offline JanJ

« Odpowiedź #941 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 10:11:34 »
jak wasze wrażenia po lekturze króla niedzwiedzia? dla mnie bardzo fajny wstęp do czegoś ciekawego ale...

jakość wydania tego komiksu to jakaś porażka. niby szyto-klejony ale trony ledwie się trzymają grzbietu. w środku są fajne splashe na 2 strony i nijak nie da się ich obejrzeć w pełnej krasie. okładka bez skrzydełek, cena 85 pln. aż się prosi wydać ten komiks a'la najemnik.

Dawno nie czytałem czegoś tak fajnego. Szkoda tylko, tak jak pisał Freshmaker, że te dwa albumy to dopiero wstęp do większej opowieści. Trzeci tom jeszcze się nie ukazał, więc na kontynuację przyjdzie nam trochę poczekać. Mimo to szczerze wszystkim polecam.

Co do samego wydania to rzeczywiście przydałyby się skrzydełka. Reszta ok.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #942 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 13:32:14 »
Trigan Empire - extra biore:)

Offline Randal63

« Odpowiedź #943 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 20:52:20 »
W pażdzierniku 2020 obstawiałem Ongrysa, że wyda Trigan Empire. A tu taka niespodzianka. Kurc mnie mile zaskoczył. ;D

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #944 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 09:47:25 »
Ale będzie to ktoś czytał czy tu się tylko obrazki przewraca? Poważnie pytam, bo to wygląda na - nomen omen - kosmiczną ramotę.