Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595960 razy)

Offline Szekak

Odp: Kurc
« Odpowiedź #1410 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 20:57:22 »
Akurat dla mnie to zaleta, ciekawe jak sie na zywo prezentuje, bo zdjecia czesto przeklamuja, ale komiksy w cz/b lubie na "niebialym" papierze. Ogolnie lubie niebialy papier, w dylan dogu mater dolorosa wyglada wszystko genialnie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1411 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 21:01:22 »
Akurat dla mnie to zaleta, ciekawe jak sie na zywo prezentuje, bo zdjecia czesto przeklamuja, ale komiksy w cz/b lubie na "niebialym" papierze. Ogolnie lubie niebialy papier, w dylan dogu mater dolorosa wyglada wszystko genialnie.

Dlatego podkreśliłem, że nie o sam ten fakt mi chodzi, tylko o brak informacji o nim. Żółte Muminki mi też się podobają, ale to było wiadome od początku.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1412 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 06:13:37 »
Poniekąd informowali, pisząc że chcą by wydanie było zbliżone jak najbardziej do wydania z Fantastyki. Poniekąd... ;P

Offline fikander

« Odpowiedź #1413 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 08:19:20 »
Mogli pójść na całość i wydrukować to na papierze gazetowym, jak miesięcznik Fantastyka w latach 80-tych.  ;)
Ja jednak pasuję, wystarczy mi kolorowy integral od Prószyńskiego. Szkoda tylko, że nie ma w nim "Na białym szumie".
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Grudzień 2022, 08:21:56 wysłana przez fikander »

Offline misiokles

« Odpowiedź #1414 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 08:34:08 »
A mnie ten retro odcień bardzo odpowiada. Miałem obawy kupując swój egzemplarz, czy potrzebny mi drugi integral, dziś już nie żałuję zakupu.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1415 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 10:54:29 »
Tylko żeby odcień był zbliżony do tego jaki był w Fantastyce 40 lat temu a nie imitował zżółknięcie ze starości.
Przekonam się jak dojdzie mój egzemplarz z blikowej promocji.

Offline HugoDumont

« Odpowiedź #1416 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 08:51:06 »
Odcień stron w Kovalu jest bardziej kremowy niż żółty,  zbliżony do odcienia stron "Mrocznych miast", np. "Wież". Dla mnie ten wybór papieru to duże zaskoczenie na plus. 

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1417 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 11:09:36 »
Spoko to wyglada, bardziej irytują mnie tytuły w górnych rogach

Offline Konrad

« Odpowiedź #1418 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 13:45:20 »
Wszystkie komiksy i książki wydane w tym roku przez Kurca:

15 komiksowych premier, 4 dodruki komiksów, 3 nowe książki i 3 dodruki książek. Uff. Krzesło ledwo utrzymuje tonaż papieru!!!
Co się nie udało? Kolejny tom "Vasco". Niestety nie mamy jeszcze tłumaczenia.
A sukcesy? Przede wszystkim nowa edycja "Funky'ego Kovala". Jestem z niej dumny jako wydawca, ale i miłośnik polskiego komiksu. Udało się również doprowadzić (po kilku latach prac) do publikacji książki mentora wielu z nas, czyli Macieja Parowskiego.
Wprowadziliśmy nowych autorów na nasz rynek (Giardino, Bundgen, Juillard), których polubiliście. Będą inne komiksy tych autorów. Cieszymy się z debiutu młodych polskich komiksiarzy, "Feliks i Makary". Żywiołowe i entuzjastyczne przyjęcie przez młodych czytelników podczas Festiwalu Komiksu w Łodzi dobrze rokuje.
A co w 2023? Kontynuujemy wszystkie serie. "Storm" prawie gotowy. Dobrze przyjęliście "Krogulca" (mimo ceny) i będą kolejne komiksy z uniwersum oraz albumy polskich autorów (z różnych pokoleń: klasycy, debiutujący po 1990 roku i obecnie) i książki (Osuch&Wągrowski was zaskoczą). Planujemy również powrót na polski rynek uznanych autorów z Europy, już publikowanych u nas.
Aha, cały czas pakujemy i wysyłamy "Kovala". Oczekujcie przesyłki na dniach.
Do Siego roku!

Offline Dracos

« Odpowiedź #1419 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 14:43:41 »
Ten Ion Mud i Imperium Triganu spoglądają na mnie  z wyrzutem...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1420 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 14:44:19 »
Ten Ion Mud i Imperium Triganu spoglądają na mnie  z wyrzutem...

A na mnie ten Funky Koval, którego się zarzekałem, że nie kupię :/

Offline parsom

« Odpowiedź #1421 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 18:02:33 »
Te ich książki na żywo też takie wymemłane?

Online michał81

« Odpowiedź #1422 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 18:16:23 »
Te ich książki na żywo też takie wymemłane?
Jak wymemłane? Że wyglądają jakby były grzbiety wytarte? To jest zabieg celowy. Opracowanie graficzne okładki jest stylizowane właśnie na zużycie (nie tylko grzbiety, ale całość) i wygląda to świetnie.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1423 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 19:09:24 »
Potwierdzam  ;) :)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Spiff

« Odpowiedź #1424 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 23:07:16 »
Wszystkie komiksy i książki wydane w tym roku przez Kurca:

Fajny komiksowo-książkowy sztapel*.
Gratulacje!

* z "Vasco" i "Bernard Prince" byłby jeszcze fajniejszy.
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?