Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 1080414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #3810 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 12:23:57 »
Jeśli to będzie Szopen, to bierzcie. Komiksy do scenariuszy Grzegorza Janusza z rysunkami Frąsia i Rebelki są genialne.

Offline mack3

« Odpowiedź #3811 dnia: So, 27 Grudzień 2025, 13:12:29 »
A będzie dodruk pojedynczych 5 i 6?
Podepnę się pod pytanie (pewnie do wydawnictwa). Wiadomo moze czy bedzie dodruk 5 i 6?

Offline holcman

« Odpowiedź #3812 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 11:22:00 »
Podepnę się pod pytanie (pewnie do wydawnictwa). Wiadomo moze czy bedzie dodruk 5 i 6?

Raczej nie będzie.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #3813 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 13:40:24 »
Kiedy zamierzacie wyjawić tytuł ostatniego komiksu adwentowego? Nie wyobrażam sobie zakupu kota w worku.

Offline holcman

« Odpowiedź #3814 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 14:22:38 »
Kiedy zamierzacie wyjawić tytuł ostatniego komiksu adwentowego? Nie wyobrażam sobie zakupu kota w worku.

Nie myśleliśmy o tym jeszcze. Zobaczymy ile sztuk zostanie po świąteczno-noworocznej przerwie. Na razie kot w worku sprzedaje się bardzo ładnie.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #3815 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 14:37:06 »
Nie myśleliśmy o tym jeszcze. Zobaczymy ile sztuk zostanie po świąteczno-noworocznej przerwie. Na razie kot w worku sprzedaje się bardzo ładnie.
Czyli w teorii mogę zakupić komiks który już posiadam lub którym nie jestem zainteresowany. Zabawa zabawą ale na dłuższą metę chora sytuacja.

Offline holcman

« Odpowiedź #3816 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 14:40:32 »
Czyli w teorii mogę zakupić komiks który już posiadam lub którym nie jestem zainteresowany. Zabawa zabawą ale na dłuższą metę chora sytuacja.

Wydaje nam się, że jest wystarczająco dużo podpowiedzi w tym co pokazaliśmy, żeby się domyślić o jaki komiks chodzi. Czy zabawa, do której nikt nie jest przymuszony, jest chorą sytuacją?

Offline adamarluk

« Odpowiedź #3817 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 14:48:39 »
Wydaje nam się, że jest wystarczająco dużo podpowiedzi w tym co pokazaliśmy, żeby się domyślić o jaki komiks chodzi. Czy zabawa, do której nikt nie jest przymuszony, jest chorą sytuacją?
Zabawa nie, ale ograniczony nakład i ewentualny brak możliwości późniejszego zakupu jeśli nie zdecyduje się teraz już tak.
Słaby jestem w kalambury, poproszę na uszko, nikomu nie wyjawię, słowo harcerza.

Offline srogin

« Odpowiedź #3818 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 14:57:44 »
To pewnie będzie Chopin New Romantic. Liczba stron (były dwie wersje językowe, więc jest podane 148) i odcień koloru by się zgadzał :)
https://kultura.com.pl/kultura-gniewu/77-chopin-new-romantic.html

No przecież tutaj Konrad już Ci szepnął na ucho, że to Chopin.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #3819 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 15:27:57 »
Takie dywagacje ale skoro Holcman polubił zamawiam :)

Offline volker

« Odpowiedź #3820 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 18:55:11 »
Jak dobrze pamiętam pierwodruk został wycofany z dystrybucji i zmielony z uwagi na kontrowersje w jednym z opowiadań?

Offline holcman

« Odpowiedź #3821 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 19:07:59 »
Jak dobrze pamiętam pierwodruk został wycofany z dystrybucji i zmielony z uwagi na kontrowersje w jednym z opowiadań?

Zasadniczo tak, choć co się z nim naprawdę stało to pewnie mało kto wie/pamięta. Podejrzewam, że leży gdzieś w piwnicach na Szucha :-)

Offline Takesh

« Odpowiedź #3822 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 19:37:15 »
To czym się różni to nowe wydanie od tego, które mam na półce? Większe? Więcej opowiadań?

Offline misiokles

« Odpowiedź #3823 dnia: Nd, 28 Grudzień 2025, 21:30:11 »
Z poprzednich postów można wyczytać że mniejsze, gdyż tylko w języku polskim.

Online donT

« Odpowiedź #3824 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 16:52:54 »
Panie Holcman, szybkie pytanie - planujecie wydac nowy komiks Rebelki - When I Lay My Vengeance Upon Thee z Boom Studios? Nie wiem czy brac w oryginale, ktory wychodzi na dniach, czy moze poczekac na ewentualne wydanie rodzime.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.