Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline holcman

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #3375 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 17:40:56 »
Drożej to na pewno kosztowałby Wybór, gdybyście wydali go tak jak Francuzi (trochę większy format i twarda oprawa), ale rozumiem, że pewnie chcecie trafić do szerszego odbiorcy z tym tytułem.

A korzystając z twojej obecności w temacie - jakie są w tej chwili szanse na wydanie drugiego tom Zamku Śpiącego?

Dokładnie tak, zależało nam na jak najniższej cenie, żeby komiks trafił do innego czytelnika.
O Zamku Śpiącym i innych planach będziemy wkrótce rozmawiać.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3376 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 18:41:33 »
Czyli wydawcy musi zależeć aby było taniej   :)
Komiksiarzy doimy, "innych" już nie wypada straszyć cenami  ;)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #3377 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 18:53:11 »
I tu wychodzi to o czym mówiło Studio Lain - nie mam pojęcia czy sobie drwisz, czy mówisz serio. Czy akceptujesz cenę i ironiczne wysyłasz dziurę w rozumowaniu Leyka, czy wręcz mu przyklaskujeż  :-\

Offline holcman

« Odpowiedź #3378 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 18:58:25 »
Czyli wydawcy musi zależeć aby było taniej   :)
Komiksiarzy doimy, "innych" już nie wypada straszyć cenami  ;)

Doprecyzuję - nam, KG, zależy na jak najniższych cenach zawsze. Tylko czasami możemy zrobić coś w wersji tańszej (mniejszy format, miękka oprawa, jak w przypadku „Wyboru”), a czasami nie (choćby „Lovecraft”). Rzeczy bardziej niszowe nie wymagają aż tak drastycznych zabiegów, raczy bardziej masowe i owszem. Nie jest to nic odkrywczego.

Offline gashu

« Odpowiedź #3379 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 19:43:00 »
Czy w Gildii będzie dostępna jedynie regularna okładka? Czekałem na Produkt, żeby "dopełnić" zamówienie, ale akurat ta (okładka) podoba mi się najmniej  :P

Offline Leyek

« Odpowiedź #3380 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 19:59:48 »
Sorry, ale o co Ty walczysz?

W sumie to o nic. Skomentowałem, że cena za przypinkę z kosmosu i że nie ma zestawu komiks + dodatki jak sugerował newsletter i na tym miał być koniec mojej wypowiedzi. No może byłem jeszcze ciekaw czy inni widzą to podobnie. Szczególnie, że to nie pierwsza taka akcja u KG w krótkim czasie (choćby ostatnio pakiet 4 pocztówek za 4 dyszki, ale teraz już wiem, że to tyyyle kosztuje).
To wydawca rozpoczął "walkę" i przyjął postawę oblężonej twierdzy.
Prześledź raz jeszcze początek jeśli to przegapiłeś.

Offline Astar

« Odpowiedź #3381 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:26:07 »
Przypinki muzyczne, produkowane w dużych ilościach kosztują od 15 do 100zł. Więc taka cena limitowanej produktowej przypinki to nic niezwykłego. Po prostu niepotrzebnie się oburzyłeś.

Offline holcman

« Odpowiedź #3382 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:34:04 »
Czy w Gildii będzie dostępna jedynie regularna okładka? Czekałem na Produkt, żeby "dopełnić" zamówienie, ale akurat ta (okładka) podoba mi się najmniej  :P

Taki jest plan. Limitowane okładki tylko u nas. Ale jak po preorderze nam zostanie ich dużo, to kto wie.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3383 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 21:22:00 »
W sumie to o nic.
A to spoko. Bo reszta to bzdury.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3384 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 21:49:17 »
A to spoko. Bo reszta to bzdury.

Kolejny troll wrócił. Parujący troll. To będzie miesiąc trolli :D.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3385 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 21:55:41 »
Dlaczego w polskim wydaniu "Murky World" Lod Phatuus to Lod Patuus?

Offline Popiel

« Odpowiedź #3386 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 09:13:40 »
Kolejny troll wrócił. Parujący troll. To będzie miesiąc trolli :D.

Nie mów tak o Leyku. Po prostu zdziwił się ceną przypinki i nie zrozumiał, że może dowolnie dobrać dodatki do komiksu. Teraz już wie. Więc  bez przesady z tym trollem :)

Offline Popiel

« Odpowiedź #3387 dnia: Pn, 11 Listopad 2024, 21:04:59 »
Przypinka (pin) za 50 zeta. Kupujcie szybko, bo zaraz zabraknie.

https://kultura.com.pl/kultura-gniewu/585-produkt-przypinka.html

Zestaw z dodatkami tylko w kombo ze wszystkimi 4 okładkami.

Wcale, ale to wcale KG nie doi ostatnio naiwniaków, przepraszam fanów.

No i przypinki już nie ma. Wykrakałeś. Niechcący. Ależ ci biedni ludzie dali się wydoić xd.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Listopad 2024, 21:06:38 wysłana przez Popiel »

Offline Xmen

« Odpowiedź #3388 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 16:33:14 »
Lol xd Przypinki za 50zł, kartoniki za 100 lub 200. Tutejszy znawca psychiki ludzkiej i zachowań społecznych powiedziałby, że ktoś tutaj ma syndrom sztokholmski. Wydoić to mało powiedziane, bardziej wyj...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline sgor

« Odpowiedź #3389 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 08:54:50 »
Wczoraj dostałem info, że paczka z limitowanym albumem Achtung Zelig! została wysłana. Dzisiaj pewnie dotrze do pierwszych osób :)