@sad_drone
Ja pisałem prześmiewczo skansen w kontekście technologii, Ty odczytałeś w kontekście ideologii (nie do końca dobre słowo, ale wiesz o co mi biega).
A dla mnie w kontekście technologii forma forum jest właśnie idealna. Jest porządek (w sensie ułożenia tematów, a nie już samych wypowiedzi

), będziesz szukał za rok znajdziesz po chwili co Cię interesuje (powodzenia w przypadku tych "nowoczesnych" form komunikacji, gdzie dana wypowiedź "żyje" przez godzinę, dwie, góra parę dni zalana później kolejnymi itd.).
Ale z tym forum to jest trochę jak wspominał tłumacz z angielskim, że wszystko dąży do uproszczenia, tak jak w pieniądzach gorszy wypiera lepszy.
Ale w sumie w kontekście ideologii to chyba już wolę być w skansenie, jak tutaj czytam o wyrazie "herstorie". Co to jest? A uwierz mi nie jestem osobą, która czyta sobie tylko komiksiki z ładnymi obrazkami i nic ponadto. Czytam gazety, czasopisma (w tym te po lewej stronie) i z czymś takim się jeszcze nie spotkałem.
No ale widocznie to trzeba być w jakichś elitarnych grupach na FB, żeby wiedzieć co to się z językiem naszym dzieje. Dziwne tylko, że 99,5% rodaków też tego nie wie