Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online misiokles

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #1365 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 15:42:16 »
Ta zajawka to nie było pierwsze 20 stron, to losowe 20 stron.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1366 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 15:48:14 »
@up
Czytałem i wg mnie idealnie pasowało to na początek. Ale nawet jeśli nie jest to sam początek to jest to spójne i ciągłe 20 kilka stron, a nie jak piszesz losowe.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1367 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 15:51:21 »
Jaka szkoda, że tylko miękka okładka! :(
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline parsom

« Odpowiedź #1368 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 15:56:13 »
Też mi to nie wygląda na losowe 20 stron.
Ale... Kurde, takie trochę o niczym, przez kilkanaście stron gadają o wyprowadzce...

Offline Szekak

« Odpowiedź #1369 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 16:30:49 »
192 strony, format 210x297, na miękko bez skrzydełek. Paranoja.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline holcman

« Odpowiedź #1370 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 16:35:34 »
192 strony, format 210x297, na miękko bez skrzydełek. Paranoja.

Paranoja to jest to, co się w drukarniach dzieje. A taki komiks bez skrzydełek na miekko to nie jest żadna aberracja, przykładów mnóstwo.

Offline donT

« Odpowiedź #1371 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 16:57:36 »
100% racji. Niektorych to juz pojebalo na punkcie, aby wszystko na twardo bylo...
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline tuco

« Odpowiedź #1372 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:05:05 »
100% racji. Niektorych to juz pojebalo na punkcie, aby wszystko na twardo bylo...
to ma chyba nawet swoją nazwę:
KOMPLEKS MIĘKKOŚCI

Offline Szekak

« Odpowiedź #1373 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:46:06 »
Paranoja to jest to, co się w drukarniach dzieje. A taki komiks bez skrzydełek na miekko to nie jest żadna aberracja, przykładów mnóstwo.
Jasne, że przykładów mnóstwo, głównie z lat mienionych. Trend jest jednak wyraźny i skrzydełka coraz częściej witają komiksiarzy, co jest dobrym i oczywistym ruchem, bo znacząco zabezpieczają komiks. Taki format i miękka bez skrzydełek kojarzy mi się z jakimiś antologiami darmowymi wydawanymi przez wszelakie instytucje państwowe.

Ok panie niepojebany, jakie są przewagi miękkiej bez skrzydełek nad miękką ze skrzydełkami, chętnie posłucham.
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Styczeń 2022, 18:14:41 wysłana przez Szekak »

Offline donT

« Odpowiedź #1374 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 17:55:11 »
Ok panie niepojebany, jakie są przewagi miękkiej bez skrzydełek nad miękką ze skrzydełkami, chętnie posłucham.

Przeciez ty siedzisz na tym forum zeby tasowac lance nad twardymi, ekskluzywnymi, limitowanymi i drogimi komiksami dla elyty. Dla mnie to co piszesz o skrzydelkach to z reklama podpasek sie kojarzy, co mam ci tu tlumaczyc?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1375 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 18:13:34 »
Swoje fantazje zachowaj dla siebie.

Ja bym wszystkie takie cienkusze wolal na mientko ze skrzydelkami. Pal licho cene, ale czyta sie rownie wygodnie i o ile mniej miejsca na poleczce.

Zadałem ci proste pytanie, nie odpowiadasz w normalny sposób, bo siedzisz na tym forum, żeby pokrzykiwać i się napinać.

Offline holcman

« Odpowiedź #1376 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 19:15:46 »
Jasne, że przykładów mnóstwo, głównie z lat mienionych. Trend jest jednak wyraźny i skrzydełka coraz częściej witają komiksiarzy, co jest dobrym i oczywistym ruchem, bo znacząco zabezpieczają komiks. Taki format i miękka bez skrzydełek kojarzy mi się z jakimiś antologiami darmowymi wydawanymi przez wszelakie instytucje państwowe.

Skrzydełka były u nas od prawie zawsze - pierwszy komiks z nimi to "Doktor Bryan. Archipelag Dusz" (2004), a potem było ich mnóstwo. A miękka bez skrzydełek była w KG od zawsze, od pierwszych komiksów (2000). Miały one różne formaty, objętości. Bez skrzydełek było "Pixy", "5 to liczba doskonała", "Pan Naturalny", "Poczwarki", "Berliny", Clowesy... Dla nas nie ma lepszego/gorszego rodzaju oprawy, decydujemy zawsze rozpatrując różne za i przeciw. Jedne komiksy "widzimy" w twardych, inne w miękkich z lub bez skrzydełek. Tu zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie. A za skojarzenia czytelników nie odpowiadamy. 

Offline Szekak

« Odpowiedź #1377 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 19:17:52 »
Czy jest szansa na poznanie powodów, które przechyliły szalę na cienką bez skrzydełek kosztem cienkiej ze skrzydełkami?
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Styczeń 2022, 19:34:26 wysłana przez Szekak »

Offline Archie

« Odpowiedź #1378 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 20:41:40 »
Panowie, a jaka to różnica ze skrzydełkami, a bez? Tu chodzi o jakieś praktyczne względy? Pytam serio, dla mnie praktycznie żadna.

PS
Wspomniany "5 to liczba doskonała" to jeden z fajniejszych komiksów z KG, polecam.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Szekak

« Odpowiedź #1379 dnia: Pn, 31 Styczeń 2022, 20:55:02 »
Ze skrzydelkami sa znacznie wytrzymalsze, bez skrzydelek latwo o zgiecie rogu czy jego rozdwojenie. Przy wiekszym formacie i livzbie stron jest o to jeszcze latwiej. Widzialem narzekania czemu na miekko, czemu na twardo, czemu bez skrzydelek... Czy ktos widzial "czemu ze skrzydelkami, wolalbym na miekko bez skrzydelek"?
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Styczeń 2022, 20:59:58 wysłana przez Szekak »