Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #1230 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 23:09:47 »
Ci co obijają musieliby jeszcze potrafić czytać ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #1231 dnia: Wt, 28 Grudzień 2021, 23:30:00 »
Drukowanym dają radę - muszą przecież obczaić dawkowanie sterydów.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1232 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 00:52:45 »
Za wyjście z taką torbą w niektórych rejonach mogą obić mordę.
Nie ma jak to sobie dorabiać martyrologię.

Offline pokia

« Odpowiedź #1233 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 09:40:38 »
Nie ma jak to sobie dorabiać martyrologię.
Najwyraźniej nigdy nie dostałeś po mordzie tylko dlatego, że miałeś na sobie "jakąś" koszulkę lub inny "jakiś" przedmiot. No nie martyrologia, to Polska.

Offline nayroth

« Odpowiedź #1234 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 13:03:14 »
Raczej pato-okolica w której ktoś się obraca.

Ale wiadomo że większe martylo kiedy napisze się że to przez "tenkaraj" itd. 

Offline parsom

« Odpowiedź #1235 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 13:10:48 »
O, chłopcy z dobrych, patriotycznych, katolickich domów się zapienili, ze w w TYM KRAJU po mordzie dajo!

Offline nayroth

« Odpowiedź #1236 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 13:38:46 »
To mi przypomina kawał który przred chwilą wymyśliłem

Jasiu wraca zapłakany i zasmarkany do domu:
- Maaamo, bo dzieci w piaskownicy nie chca się ze mną bawić i zabierają mi zabawki    :'(
- Jasiu, ale dlaczego?
- [Jaś powaznie] Przez Polskę, mamo, przez Polskę  >:(

kurtyna

Offline parsom

« Odpowiedź #1237 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 13:48:13 »
Słusznie, wina nie tego, co bije. Wina tego, kogo biją. Kurtyna.

Offline burberry

« Odpowiedź #1238 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:25:29 »
O, chłopcy z dobrych, patriotycznych, katolickich domów się zapienili, ze w w TYM KRAJU po mordzie dajo!

wszędzie można dostać po mordzie, ale Polska należy do najbezpieczniejszych krajów w Europie. Być może katolicyzm ma tutaj coś do rzeczy, a może dostaliście po mordzie zasłużenie, kto wie :D z taką gadką jak twoja, to nic dziwnego
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:30:44 wysłana przez burberry »

Offline nayroth

« Odpowiedź #1239 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:32:31 »
No wiesz, chłopcy liczyli na poklepanie po pleckach za bycie ci*ką, a Ty im wyjeżdżasz z takim czymś...

Jak żyć w tymkraju? jak pisać na tymforum? Pytam się!

Ode mnie łezki panowie :'(  :'( 
Każdy co dostał w morde za koszulkę, torebkę czy rurki to prawdziwy bohater godny naśladowania i wywiadu w onecie. 

Offline Death

« Odpowiedź #1240 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:33:10 »
W Polsce jest ekstremalnie bezpiecznie w porównaniu z Europą Zachodnią. W Niemczech czy Francji to jest makabra wieczorami na mieście. Mój kumpel sprowadził kiedyś do Niemiec swoją żonę i dzieci, ale 3 lata później ona znowu siedzi z małymi w Polsce, a on jeździ tam do pracy. Z każdym rokiem jest gorzej.

Chyba że sobie robicie długie różowe włosy i tak bardzo pragniecie wyróżniać się z tłumu jakimś kolorowym strojem. To zaproszenie do wpierdolu od Lizbony po stepy Ukrainy, od fiordów Skandynawii po Sycylię. W Polsce jeszcze jest wtedy szansa nie dostać, w Marsylii może nie wrócicie z maczetą w tyłku. Może.

Offline parsom

« Odpowiedź #1241 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:34:34 »
No oczywiście, przecież jak kogoś po mordzie w tym cudnym kraju leją, to musiał sobie zasłużyć! Inaczej być nie może!
Nie wiem czy mam wam zazdrościć, czy raczej współczuć odklejenia od rzeczywistości.
Ogólny poziom bezpieczeństwa w kraju nie ma wiele wspólnego z biciem po mordzie na ulicy czy gdzie indziej (pomijam już idiotyczność statystyk policyjnych, bo to osobna sprawa). Sedno leży w specyfice - tu się dostaje za nie takie - nie takie ubranie, nie takie spojrzenie, nie takie odezwanie, nie taki chód, nie taką tablicę rejestracyjną itd.

Offline parsom

« Odpowiedź #1242 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:35:23 »
No wiesz, chłopcy liczyli na poklepanie po pleckach za bycie ci*ką, a Ty im wyjeżdżasz z takim czymś...

Ależ żałosny tekst,  godny pi... odważnej tylko za klawiaturą.

Offline Death

« Odpowiedź #1243 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:36:44 »
To nie jest tak, że ktoś zasłużył. I każdy wpierdol jest godny potępienia. Ale bądźmy realistami... Jeśli ktoś się boi tego typu akcji, to zwiększa swoje szanse przyjętym w danej kulturze niewyróżniającym się z tłumu wyglądem. Po prostu.

Offline burberry

« Odpowiedź #1244 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 14:45:47 »
No oczywiście, przecież jak kogoś po mordzie w tym cudnym kraju leją, to musiał sobie zasłużyć! Inaczej być nie może!
Nie wiem czy mam wam zazdrościć, czy raczej współczuć odklejenia od rzeczywistości.
Ogólny poziom bezpieczeństwa w kraju nie ma wiele wspólnego z biciem po mordzie na ulicy czy gdzie indziej (pomijam już idiotyczność statystyk policyjnych, bo to osobna sprawa). Sedno leży w specyfice - tu się dostaje za nie takie - nie takie ubranie, nie takie spojrzenie, nie takie odezwanie, nie taki chód, nie taką tablicę rejestracyjną itd.

XDDD

najpierw ni z gruchy ni z pietruchy zacząłeś swoją sztywną gadkę o katolikach, patriotach itepe, ale to ci drudzy, którzy innych nie tolerują, są źli

a następnie perorujesz, że co prawda w Polsce jest bezpieczniej, ale statystyki są złe, i w Polsce można dostać za chód czy spojrzenie (top kek)... czyli pobicia np. na Zachodzie są już usprawiedliwione jakoś? XD specyfika pobicia w Polsce jest inna, niż gdzie indziej. Pewnie chciałeś napisać, że pobicia na zachodzie są takie metafizyczne XD

kto tu jest odklejony...