Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723540 razy)

Offline holcman

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #1650 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 09:56:02 »
Wybaczcie, ale zupełnie nie rozumiem takich oto decyzji:
Wolność albo śmierć - liczba stron: 266, oprawa: miękka ze skrzydełkami;
Zasada trójek - liczba stron: 192, oprawa: miękka;
Uroczysko Szyszymory - liczba stron: 56, oprawa: twarda.
Gdzie tu logika?

Obok logiki, wycen z drukarni i paru innych czynników są jeszcze prośby, życzenia autorów. Staramy się w miarę możliwości wychodzić im na przeciw.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1651 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:08:27 »
"Szymonie, błagam, tylko nie miękka oprawa ze skrzydełkami, zlituj się mordko moja!"
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline holcman

« Odpowiedź #1652 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:24:22 »
"Szymonie, błagam, tylko nie miękka oprawa ze skrzydełkami, zlituj się mordko moja!"

Takie prośby też się zdarzają i podchodzimy do nich ze zrozumieniem. Jeśli tylko będziemy kiedyś wydawali Twój komiks to tak się stanie :-)

Offline Szekak

« Odpowiedź #1653 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:39:25 »
Od razu wszystkich uspokajam - będzie format mega deluxe i slipcase.  ;)

Offline gashu

« Odpowiedź #1654 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:43:39 »

Kacper i spółka. Uroczysko Szyszymory

Zarys fabuły bardzo przypomina powieść "Zmorojewo" Jakuba Żulczyka, ale może się mnie wydaje...

Offline chch

« Odpowiedź #1655 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:49:35 »
Od razu wszystkich uspokajam - będzie format mega deluxe i slipcase.  ;)

i wstążka do zaznaczania. Bo komiks bez slipkejsa i wstążki to dziadowskie wydanie (bieda edyszyn). ;-)

Offline holcman

« Odpowiedź #1656 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 13:51:35 »
Zarys fabuły bardzo przypomina powieść "Zmorojewo" Jakuba Żulczyka, ale może się mnie wydaje...

Jest chłopak, który przyjeżdża na wieś i jest dziewczyna, a do tego gdzieś w okolicy las. Koniec podobieństw :-)

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #1657 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 14:05:21 »
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline gashu

« Odpowiedź #1658 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 15:42:36 »
Jest chłopak, który przyjeżdża na wieś i jest dziewczyna, a do tego gdzieś w okolicy las. Koniec podobieństw :-)

Są jeszcze magiczne stworzenia, leśne straszydła i w końcu legendarne "przywracanie równowagi" ;)

Offline holcman

« Odpowiedź #1659 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 20:18:37 »
Są jeszcze magiczne stworzenia, leśne straszydła i w końcu legendarne "przywracanie równowagi" ;)

Kurde, to jakiś pełniejszy opis trafiłeś :-) No nic, najwyżej będziemy się procesować!

Offline Konrad

« Odpowiedź #1660 dnia: Śr, 16 Luty 2022, 22:44:52 »
Sklep robmydobrze.pl dodał już preordery marcowych tytułów, więc znamy ceny. Dodatkowo jest tam sporo przykładowych plansz do zobaczenia, poniżej wrzucam po dwie

Kacper i spółka. Uroczysko Szyszymory - 44,90 zł - 56 stron - 185x265 mm i twarda oprawa
https://robmydobrze.pl/produkt/kacper-i-spolka-uroczysko-szyszymory-adam-swiecki/

Zasada Trójek - 89,90 zł - 192 strony - 210x297 mm i miękka oprawa
https://robmydobrze.pl/produkt/zasada-trojek-tomasz-spell-grzadziela/

Wolność albo śmierć tom 1 - 79,90 zł - 264 strony - 165x235 mm i miękka oprawa ze skrzydełkami
https://robmydobrze.pl/produkt/wolnosc-albo-smierc-herzyk/

Offline kenji

« Odpowiedź #1661 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:18:27 »
Załoga Promienia - wczoraj wieczorem prawie skończyłem. Ale stwierdziłem, że wolę końcówkę przeczytać na świeżości a nie na zmęczeniu. Za dobry jest to komiks.
Świetnie przedstawiony świat i postacie. Wkręciłem się we wszystko co ten komiks oferuje. Fajnie że jest tak długi a za razem czyta się go szybko i dobrze.
W sprawie tłumaczenia nie zabierałem głosu, bo stwierdziłem że najpierw muszę się zaznajomić z "problemem". I po przeczytaniu prawie całości problemu nie widzę. A nawet uważam, że tłumacz zrobił świtną robotę.
W samym komiksie nawet jest to bardzo zgrabnie i mądrze wytłumaczone.

Komiks polecam. Chociaż wiem, że dla niektórych pewne tematy są nie do ogarnięcia i z założenia będą na nie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1662 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:21:03 »
Podrzucisz ow wytlumaczenie? ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #1663 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:32:19 »
Chociaż wiem, że dla niektórych pewne tematy są nie do ogarnięcia i z założenia będą na nie.

Jak jak lubię takie presupozycje siekierą ciosane...

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1664 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:37:48 »
Uderz w stół...?