Autor Wątek: Kończące się nakłady komiksów  (Przeczytany 306540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kończące się nakłady komiksów
« Odpowiedź #900 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 16:40:50 »
Ludzie chyba spragnieni Supermana, na gildii obecnie niedostępny
https://www.gildia.pl/komiksy/612468-smierc-supermana-tom-1
Zaraz wróci spokojnie, nie ma szans, że 5 dni przed premierą zejdzie im cały nakład że wszystkich sklepów, na Bonito np. jeszcze nawet nie można zamawiać więc nakład żaden się nie skończył.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Masonna

« Odpowiedź #901 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 08:38:02 »
Ludzie chyba spragnieni Supermana, na gildii obecnie niedostępny
https://www.gildia.pl/komiksy/612468-smierc-supermana-tom-1

Dokładnie tak, spragnieni. Zwłaszcza tych historii z przełomu lat 80-tych i 90-tych, choć np. ja chętnie bym poczytał również coś z lat 2000-ych. I mam nadzieję, że nie tylko ja. No i np. z NewDC seria "Superman" była o wiele lepsza, niż wydane u nas "Action Comics", które również trzymało poziom. Dziwi mnie, że Egmont nie chce tego zagospodarować, a zamiast tego wpycha nam na siłę kolejne Batmany.
Komary rypią...

Offline michał81

« Odpowiedź #902 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 09:16:45 »
Wypycha Batman bo się po prostu sprzedaja, nie jak inni bohaterowie. I kolejnemu muszę przypomnieć o większej inicjatywie z bohaterami DC jaką zrobił Egmont i jaką była ona porażką. @Masonna ty to ogarniasz ten rynek komiksowy? A może tylko trollujesz jak to robi bazyl?

Offline LukCook

« Odpowiedź #903 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 09:19:37 »
Jak ludzie przeczytają Śmierć Supka i zobaczą jakie to kiepskie, ciśnienie spadnie.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #904 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 09:53:50 »
Wypycha Batman bo się po prostu sprzedaja, nie jak inni bohaterowie. I kolejnemu muszę przypomnieć o większej inicjatywie z bohaterami DC jaką zrobił Egmont i jaką była ona porażką. @Masonna ty to ogarniasz ten rynek komiksowy? A może tylko trollujesz jak to robi bazyl?
Była porażką bo te komiksy były po prostu chujowe. Zamiast tych koszmarków, Egmont mógł spróbować pójść w bardziej utytułowane runy i wydać dwa- trzy tytuły z mniej popularnymi postaciami. Dajmy na to Aquaman Johnsa, Green Arrowa Grella i Supermana Byrne'a. To mogłoby chwycić, zwłaszcza że rynek nie był wtedy tak nasycony jak teraz. Ja sam strasznie odbiłem się od inicjatywy Rebirth już po pierwszych tomach i wolalem wydać kasę  a coś innego.

Online PabloWu

« Odpowiedź #905 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 10:01:02 »
Jak ludzie przeczytają Śmierć Supka i zobaczą jakie to kiepskie, ciśnienie spadnie.

Może i kiepskie ale ma swój urok. Zresztą jak większość superhero z tamtych lat, rzadko są to jakieś wybitne treści ale mi dobrze robi od czasu do czasu zanurzenie się w tych historyjkach. Relaks, odprężenie, nostalgia plus świetna kreska z tamtych lat, dla mnie bomba   :)

Offline Masonna

« Odpowiedź #906 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 10:08:10 »
Była porażką bo te komiksy były po prostu chujowe. Zamiast tych koszmarków, Egmont mógł spróbować pójść w bardziej utytułowane runy i wydać dwa- trzy tytuły z mniej popularnymi postaciami. Dajmy na to Aquaman Johnsa, Green Arrowa Grella i Supermana Byrne'a. To mogłoby chwycić, zwłaszcza że rynek nie był wtedy tak nasycony jak teraz. Ja sam strasznie odbiłem się od inicjatywy Rebirth już po pierwszych tomach i wolalem wydać kasę  a coś innego.

Nic dodać, nic ująć. Ja zresztą nawet wskazałem Supermany, które by chwyciły, tylko michałek ma najwyraźniej problem z czytaniem ze zrozumieniem. O innych, wspomnianych przez ciebie, nie pisałem, ale oczywiście masz absolutną rację.
Komary rypią...

Offline michał81

« Odpowiedź #907 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 10:43:00 »
Nic dodać, nic ująć. Ja zresztą nawet wskazałem Supermany, które by chwyciły, tylko michałek ma najwyraźniej problem z czytaniem ze zrozumieniem. O innych, wspomnianych przez ciebie, nie pisałem, ale oczywiście masz absolutną rację.

Proponuje przeczytać te komiksy z lat 90, a nie to co było tylko wydane przez tm-semic. One niczym się nie różnią od tego co było wydawane później czy obecnie. Poziom jest taki sam, raz lepszy raz gorszy.

@Raveonettes dziwne że odbiłeś się do Rebirth, które w założeniu wraca do tego co było w latach 90, a piszesz o Supermanie Byrne'a jakby był lepszy. No nie jest. To jest ten sam poziom, co wydane u nas Action Comics czy Superman, które które czerpią z dziedzictwa tego runu, ale robią krok dalej z eSem. Chyba coś jednak nie pamiętasz tych komiksów lub nie zgłębiłeś tematu poza to co było w semikach.

Prawda jest taka, że w przypadku wydania kompletu Śmierci Supermana będzie tak samo jak z Batmanem po Knightfall. Jak tylko wyjdą rzeczy nie wydane przez Tm-Semic od razu zacznie się narzekanie, że rysunki ujowem że fabuły mierne.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Wrzesień 2024, 10:45:06 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #908 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 11:24:05 »
Proponuje przeczytać te komiksy z lat 90, a nie to co było tylko wydane przez tm-semic. One niczym się nie różnią od tego co było wydawane później czy obecnie. Poziom jest taki sam, raz lepszy raz gorszy.

@Raveonettes dziwne że odbiłeś się do Rebirth, które w założeniu wraca do tego co było w latach 90, a piszesz o Supermanie Byrne'a jakby był lepszy. No nie jest. To jest ten sam poziom, co wydane u nas Action Comics czy Superman, które które czerpią z dziedzictwa tego runu, ale robią krok dalej z eSem. Chyba coś jednak nie pamiętasz tych komiksów lub nie zgłębiłeś tematu poza to co było w semikach.

Prawda jest taka, że w przypadku wydania kompletu Śmierci Supermana będzie tak samo jak z Batmanem po Knightfall. Jak tylko wyjdą rzeczy nie wydane przez Tm-Semic od razu zacznie się narzekanie, że rysunki ujowem że fabuły mierne.
Hahahah. Superman Byrne na takim samym poziomie jak supek z Rebirth?! Michał, czas przetrzeźwieć. Tak się składa że przeczytałem ponownie caly run Byrna w tamtym roku i jest on o wiele lepszy niż to co u nas wyszło. I zdecydowanie wolałbym żeby pojawił się on w Polsce zamiast tego gówna jakim jest Śmierć Supermana. Choć, teraz to już tak naprawdę mam to w dupie bo mam już oryginały.

Online amsterdream

« Odpowiedź #909 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 11:58:54 »

Niby kiepskie ale i tak lepsze od wszystkiego co wychodzi z tą postacią od co najmniej dekady.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Takesh

« Odpowiedź #910 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 17:25:37 »
Superman Byrne'a to najlepsze, co może być. W tym roku po raz kolejny przeczytałem sobie cały run. Mega! Dalej trzyma wysoki poziom, nie osiągalny od ładnych kilku(nastu) lat. Lub dłużej...

Online Castiglione

« Odpowiedź #911 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 17:40:51 »
Ja co prawda jeszcze nie czytałem, ale już dłuższy czas mam ochotę kiedyś się za to zabrać. Gdyby wyszło po polsku, na pewno bym spróbował. "Śmierć" mnie tak nie zachęca.

Offline Koalar

« Odpowiedź #912 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 13:05:28 »
Możliwe, że kończą się już Scenki z życia osiedla.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online donT

« Odpowiedź #913 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 13:23:06 »
Najwyzszy czas. Nie czaje jak taka perla zalega / zalegala tyle lat. Podejrzewam, ze jak LiT i SL wydadza swoje albumy Cazy to beda gorzkie zale, ze Scenki na allegro po dwie stowy chodzi a wydawca - pala jedna, dodrukowac nie chce.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #914 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 13:24:26 »
Dokładnie tak będzie hehehe :D