Autor Wątek: Komiksowe [*]  (Przeczytany 50093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Komiksowe [*]
« Odpowiedź #210 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 20:56:16 »
wystarczy poczytać o psychologicznym mechanizmie dotyczący spóźnionych reakcji na doznanie krzywdy
wywarzacie otwarte drzwi serio
Ja nawiązywałem do tego, że powinna od razu to zgłosić.

Offline turucorp

« Odpowiedź #211 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 21:30:45 »
No ja pierwsze słyszę zwrot "forumowe nawimary", takiego słowa jak "nawimar" nie ma, więc tutaj nasza komunikacja się urywa.

Nie ma też takiego słowa jak „Zwirek”, sugerujesz zatem, że dotychczasowa „komunikacja” odbywała się z bytem nieistniejącym? Paradne.

Gdzie i przez kogo jest "powszechnie używane"?
Bo ja pierwsze słyszę.

Ojej, kolejny z wadą słuchu?
Polecam wizytę u laryngologa.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #212 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 22:25:33 »
Też pierwszy raz ,,słyszę" 😎 Zechciałbyś, o nasz forumowy klejnocie, wtłoczyć konkret w tę arcyciekawą narrację? 😁

Offline komiks

« Odpowiedź #213 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 22:51:14 »
Nie ma też takiego słowa jak „Zwirek”, sugerujesz zatem, że dotychczasowa „komunikacja” odbywała się z bytem nieistniejącym? Paradne.
"Zwirek" to nazwa własna, pseudonim, nick. Jak ty w ogóle ogarniasz pisanie scenariuszy, jeśli nie ogarniasz forum Internetowego? Nie odpowiadaj, pytanie retoryczne.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #214 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 22:52:39 »
Też pierwszy raz ,,słyszę" 😎 Zechciałbyś, o nasz forumowy klejnocie, wtłoczyć konkret w tę arcyciekawą narrację? 😁
Ależ przyturlaj się jeszcze raz osobiście na jakąś komiksową imprezkę, to sobie sam posłuchasz. Tylko wiesz, ręki to ty już do nikogo nie wyciągaj, bo z tymi urojeniami, które zyskujesz przez dotyk, to nawet najwybitniejsi psychiatrzy w kraju sobie nie poradzą.

"Zwirek" to nazwa własna, pseudonim, nick. Jak ty w ogóle ogarniasz pisanie scenariuszy, jeśli nie ogarniasz forum Internetowego? Nie odpowiadaj, pytanie retoryczne.
Człowieku, ty pomyśl chociaż sekundę, co za brednie wypisujesz.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline komiks

« Odpowiedź #215 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 22:57:27 »
Człowieku, ty pomyśl chociaż sekundę, co za brednie wypisujesz.
Znowu się kłócisz sam ze sobą?  ;D ;D ;D

Offline turucorp

« Odpowiedź #216 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:06:54 »
Znowu się kłócisz sam ze sobą?  ;D ;D ;D

Jeszcze raz, powyżej twojego wpisu masz wpis pewnego gostka, twierdzisz, że twój nick jest „nazwą własną”, więc nie musi istnieć w żadnym języku, ale już jego nick musi istnieć? Czytasz te swoje brednie, czy tylko klepiesz bezmyślnie w klawiaturę?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #217 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:11:35 »
Wciąż mało konkretów misiu kolorowy 😁 Wyraź się, a może będzie ci chociaż odrobinę lżej 👍

Offline komiks

« Odpowiedź #218 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:25:53 »
Jeszcze raz, powyżej twojego wpisu masz wpis pewnego gostka, twierdzisz, że twój nick jest „nazwą własną”, więc nie musi istnieć w żadnym języku, ale już jego nick musi istnieć? Czytasz te swoje brednie, czy tylko klepiesz bezmyślnie w klawiaturę?
Jak zwykle, pamiętasz tylko 1 post do tyłu, wróćmy do początku.

Wiesz, to nie ja wymyśliłem powszechnie używane określenie „forumowe nawimary” (nie stosuję, uważam je za krzywdzące), mam jednak głębokie przekonanie, że niektórzy użytkownicy forum powinni się chociaż przez sekundę nad nim zastanowić, zanim napiszą coś takiego jak ty powyżej.
Wymyśliłeś jakiś zwrot, którego nikt tutaj nie zna i wmawiasz nam, że jest powszechny. Kiedy grunt zaczyna się palić pod stopami twojej narracji, odbijasz piłeczkę w stronę mojego nicku. Ty już nawet nie stawiasz tych chochołów żeby je obalać, ty je widzisz, jak alkoholik białe myszki.

Offline sir Nick

« Odpowiedź #219 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:33:16 »
Jak być Kimś w Środowisku (porad kilka):

1. Dołączasz do wątku o zgonach komiksowych artystów po to aby bronić kolegi po fachu, takiego co to dorzucał pod grillem innego kolegi po fachu, ale zza oceanu. Kolega zza oceanu się targnął, ale .uj - słaby był herbatnik.
2. Jestes lojalny wobec kolegi ze środowiska lokalnego, innych też, zawsze walczysz jak lew. Nawet jak nikt nie prosił.
3. Znasz wszystkich, ale nie jesteś do końca pewny, czy wszyscy znają ciebie. Trochę cię to niepokoi, ale dajesz radę.
4. Na forum bywasz rzadko. Raczej nie pisujesz juz o komiksach, co ci sie podobało, a co nie - dawno przestało cię to bawić - to całe "czytanie komiksów". Raczej analizujesz zjawisko, do obiadu codziennie czytasz "Zrozumieć komiks" McClouda.
5. Jak już przybędziesz to włączasz się tylko w dyskusje o dużym kalibrze (religia, polityka, ideologie, takie tam).
6. Znasz regulamin forum, potrafisz go cytować z pamięci, ale się nie stosujesz. Czujesz, że jesteś trochę jak Nico. Ponad prawem.
7. Nie chcesz być na forum, ale musisz - ktos musi tym wszystkim frajerom przynieść światło z fejsbuniowej bańki niczym Prometeusz.
8. Byłeś w Angouleme z kolegami, nie za państwowe (mowa nienawiści!), ale nikt ci tego nie odbierze. Byłeś, i jeszcze pojedziesz. Chcesz, żeby wszyscy wiedzieli, że tam byłeś - czujesz potrzebę przypominania tego od czasu do czasu. Nie wiesz dlaczego.
9. Bywasz na festiwalach, bo tego oczekuje twój odbiorca. Nie kręci cię przybijanie piąteczek i ta namiastka sławy, która rajcuje artystów pośledniejszych. Robisz to dla czytelnika. W Mławie tłum odprowadzał cię do autobusu, a w Serocku, ach, w Serocku...
10. Sygnalizujesz, że dużo wiesz o środowisku - niech wiedzą, że ty wiesz. Możesz też potoczyć bekę z tych co nie mają pełnego spektrum. Niech zazdroszczą, przegrywy.
11. Użytkownikom forum uparcie sugerujesz, że gdzieś tam (na fejsie) jest inny lepszy świat, grupa ludzi wyzwolonych, dyskutujących o Ważnych Kwestiach, a nie banałach jak nowy katalog egmontu. Tam jest bezpiecznie, wszyscy się szanują wzajemnie, nikt nie narusza stref komfortu innymi poglądami.
12. Juz nie sugerujesz, a uprzejmie informujesz, że "Tam" naśmiewają się z "Tu" i tych wszystkich bazyliszków, nawimarów i innych oszołomów, serników jakichś.
13. Wiesz co się dzieje w Warszawie, ale się wypowiadasz z przekąsem, że nie wiesz.
14. Nie razi cię, że w "środowisku" można juz stracić znajomych, kontakty i zlecenia za niewłaściwe poglądy. Ty masz te właściwe. Jest cool.

Poradnik napisany przez nie-anonimowego (żeby nie było) Mikołaja z Warszawy (nazwisko znane redakcji)
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline Castiglione

« Odpowiedź #220 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:35:37 »
Wiesz, to nie ja wymyśliłem powszechnie używane określenie „forumowe nawimary”
Raz, że "powszechnie używane" to jest być może w jakimś wąskim gronie komiksowych imprezek.

takiego słowa jak "nawimar" nie ma, więc tutaj nasza komunikacja się urywa
Dwa, to akurat ty zacząłeś pisać, że jakiegoś słowa nie ma, więc taki zwrot nie może istnieć.

A trzy, to człowiek nie żyje, a w temacie temu poświęconym od kilku stron lecą wasze standardowe debilizmy, bo najważniejsza była wzmianka o polskim autorze. Może trochę autorefleksji.
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:37:20 wysłana przez Castiglione »

Offline Death

« Odpowiedź #221 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 23:50:22 »
Czy ja wiem czy polskie środowisko komiksowe takie bezpieczne? Była kiedyś podobna akcja z Kijucem, że miał inne poglądy i chciano na siłę pozbyć się go z festiwalu w Łodzi, ale Kołodziejczak całkowicie odwołał spotkanie z autorami i był zonk, a jak Kijuc pojawił się na afterze, to nawet został gdzieś z tłumu cichaczem odepchnięty i ktoś mu tam krzyknął coś do ucha. Oszołomów nie brakuje. W USA doprowadzili do śmierci Piskora (zdaje się nasi w tym też brali udział), a w Polsce chciano pozbyć się Kijuca. Ot takie komiksy są bez granic. Żadnych granic i żadnej przyzwoitości.

Offline turucorp

« Odpowiedź #223 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:01:13 »
Wciąż mało konkretów misiu kolorowy 😁 Wyraź się, a może będzie ci chociaż odrobinę lżej 👍

Chłopaku, co musi się stać, żebyś się opamiętał?
Podejdź do mnie kiedyś z tym tekstem o „misiu kolorowym”, bo jakoś ostatnio tej „pary w ustach” ci trochę brakowało, za to opowiedziałeś tutaj wielce zabawną historyjkę, jak to chowam się na imprezach za stolikiem, spocony ze strachu.
Co ty masz w tym łbie?

Poradnik napisany przez nie-anonimowego (żeby nie było) Mikołaja z Warszawy (nazwisko znane redakcji)

Mikołaju z Warszawy, będę na KW, podejdziesz?
Chciałbym ci spojrzeć w oczy.

Wymyśliłeś jakiś zwrot, którego nikt tutaj nie zna i wmawiasz nam, że jest powszechny. Kiedy grunt zaczyna się palić pod stopami twojej narracji, odbijasz piłeczkę w stronę mojego nicku. Ty już nawet nie stawiasz tych chochołów żeby je obalać, ty je widzisz, jak alkoholik białe myszki.

Widzisz, cała ambaras w tym, że @Nawimar jest postacią dosyć dobrze znaną w środowisku komiksowym, a jego nick stanowi synonim pewnego typu trollingu. Jak już udało się (chyba) kilka razy ustalić na tym forum, nie za bardzo orientujesz się w tematach związanych z polską sceną komiksową i jej historią na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat, więc masz prawo tego nie wiedzieć. Nie rozumiem jednak, jak, bez tej znajomości tematu, nie obracając się (nawet wirtualnie) w tym środowisku, poczułeś się nagle osobą na tyle kompetentną, że piszesz do mnie to co piszesz?

Snujecie tutaj te swoje rozważania o zaszczuwaniu, hejcie, wyszukujecie winnych, a w gruncie rzeczy, robicie dokładnie to samo, tyle, że jeszcze głupiej i bez większego zastanowienia czy refleksji.
Dziwno i straszno.

A trzy, to człowiek nie żyje, a w temacie temu poświęconym od kilku stron lecą wasze standardowe debilizmy, bo najważniejsza była wzmianka o polskim autorze. Może trochę autorefleksji.

Zauważyłeś, że nazwisko polskiego autora, było jednym nazwiskiem, które tutaj się pojawiło?

Czy ja wiem czy polskie środowisko komiksowe takie bezpieczne? Była kiedyś podobna akcja z Kijucem, że miał inne poglądy i chciano na siłę pozbyć się go z festiwalu w Łodzi, ale Kołodziejczak całkowicie odwołał spotkanie z autorami i był zonk, a jak Kijuc pojawił się na afterze, to nawet został gdzieś z tłumu cichaczem odepchnięty i ktoś mu tam krzyknął coś do ucha.

I dlaczego kolejny raz kolportujesz kłamstwa?
Rozmawiamy w temacie o twórcy, który popełnił samobójstwo przez niedomówienia i hejt.
Gdzie ten peron na forum odjechał, że jesteś kolejną osobą, która snuje swoje konfabulacje?
Kto się pozbywał Kijuca siłą?
Na jakim afterze Kijuca ktoś odpychał i mu coś krzyczał do ucha?
Co to za wyssane z palca bzdury i dlaczego je tutaj wklejasz?
Jaki masz w tym cel?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #224 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:07:44 »
Marku, bede ci kibicowal... Jeszcze z tego wyjdziesz...