Autor Wątek: KBOOM  (Przeczytany 190188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Interloper

Odp: KBOOM
« Odpowiedź #615 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 15:41:29 »
Trend jest na to cały czas. Raz mocniej się przejawia, raz słabiej, ale zawsze jest.
Od czasów Kuby Rozpruwacza.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #616 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 16:21:15 »
Na YT ile jest filmikow o ludziach którzy pomogli innym a ile jest filmikow o ludziach którzy krzywdzili innych, proporcja ogromna, to sie sprzedaje i to gdzieś podświadomie lubimy...

Offline sad_drone

« Odpowiedź #617 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 17:02:52 »
Rok 2023, na komikspecu wybitni badacze odkrywają uniwersalną ludzką fascynację przemocą 🙃🙃🙃.

@Leyek Trend na fascynację tymi tematami istnieje od czasów kiedy monolit podsunął pierwszemu przodkowi człowieka pomysł rozbicia innemu osobnikowi głowy kością piszczelową (lub jak kto woli kiedy kain zabił swojego brata). Zmieniają się tylko konteksty, kiedyś to gladiatorzy, pojedynki westernowe albo mafia, teraz akurat trafiło na seryjnych morderców. Moim zdaniem ten temat ma jednak zasadniczą przewagę nad innymi które przywołuje, ponieważ zawiera on prawdziwą wartość merytoryczną, zazwyczaj trzyma się faktów i można z niego wyciągać przydatne wnioski. Sam nie jestem fascynatem i nie oglądam raczej tych wszystkich netflixowych dokumentów, ale myślę że są znacznie gorsze rzeczy do których należałoby się raczej przyczepić w popkulturze (jak np erodujace mózgi reality shows).
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #618 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 17:08:01 »
W zasadzie gdybym przeczytał / obejrzał coś, co pozwoliłoby mi poczuć sympatię do seryjnego mordercy przedstawionego na serio to uznałbym to za interesujące dzieło, bo nie sądzę żeby było to łatwo zrobić. Niestety, ja do dzisiaj na nic takiego nie natrafiłem. Pokazanie ciężkiego dzieciństwa, cokolwiek, nic w tym nie zmienia (nawet zrozumieć za bardzo nie pozwala, bo miliony ludzi mają ciężkie dzieciństwo i jakoś nie mordują).

Offline 79ers

« Odpowiedź #619 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 19:26:08 »
W moim przypadku jedynymi przestępcami do których poczułem sympatię byli Luke Jackson z Nieugiętego Luke i Robin Hood Michaela Praeda.

Offline Koalar

« Odpowiedź #620 dnia: Nd, 26 Marzec 2023, 21:11:53 »
Moi ulubieni fikcyjni seryjni mordercy:
- Dexter Morgan, Punisher, Hannibal Lecter, Thanos z MCU (bardziej masowy), Wolverine, John Wick, Jason Bourne.
Mniej na serio: Deadpool z MCU, Lobo.
W związku z wykonywaną pracą: James Bond, John Rambo.

Tematykę lubię, np. podobały mi się filmy fabularne o Zodiaku. Może po komiksy też sięgnę.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #621 dnia: Pn, 27 Marzec 2023, 00:39:24 »
No i Mickey i Mallory Knox z "Urodzonych mordercow"

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #622 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:56:17 »
Po dwóch latach nieobecności, powraca Frankenstein żyje, żyje!
Tytuł trafi do sprzedaży w wakacje i to z nową okładką! A nawet dwoma! 🔥
Dostaliśmy dostęp do niesamowitych grafik, które nigdy nie były użyte do wydania zbiorczego i postanowiliśmy z nich skorzystać.
Będzie więc spora gratka dla kolekcjonerów okładek. 😉
Więcej informacji wkrótce.

Offline Itachi

« Odpowiedź #623 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 13:23:19 »
Na początek długiego weekendu, wrzucamy grafikę, która znajdzie się na nowej okładce Frankenstein żyje, żyje! w wersji podstawowej.

Jak Wam się podoba?
W poniedziałek opublikujemy grafikę z okładki limitowanej i również będziemy ciekawi waszej opinii.

A z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych, życzymy wszystkim czytelnikom radosnych chwil z rodziną, spokoju i masy przeczytanych komiksów w wolnym czasie!

Okładeczka sztosik !

https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Pinto

« Odpowiedź #624 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 15:14:48 »
Mam nadzieję, że nie spieprzą okładek tak, jak to zrobili z poprzednią limitowaną.

Offline kboom

« Odpowiedź #625 dnia: Pt, 21 Kwiecień 2023, 17:18:23 »
Tutaj nas jeszcze nie było, więc wypada na początku się przywitać.
Cześć!

Kilka dni temu opublikowaliśmy grafikę z limitowanej okładki do Frankenstein żyje, żyje!, którą możecie obejrzeć pod podanym linkiem:
https://www.facebook.com/wydawnictwokboom/posts/pfbid02Bwksfii7sfBwu9KGNDmdNwraQPrGUctkkvViVqknwqEwSkykduvw9qGaVMZbEdGHl

Dodatkowo, liczymy na to, że w przyszłym tygodniu podamy szczegóły premiery Mordercy znad Green River. Czekamy jeszcze na informacje z drukarni.

Online Warpath

« Odpowiedź #626 dnia: Pt, 21 Kwiecień 2023, 18:58:07 »
O no proszę, kolejny wydawca na forum, witamy, witamy :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #627 dnia: Pt, 21 Kwiecień 2023, 23:57:55 »
Jak jest okazja, to zacytuję sam siebie z innego wątku:
Swoją drogą ktoś mógłby u nas wydać oryginalną powieść Shelley w wersji z rysunkami Wrightsona, którą swego czasu wydał Marvel, a nie tak dawno wznowił Dark Horse.

Jest może na to szansa?

Offline kboom

« Odpowiedź #628 dnia: So, 22 Kwiecień 2023, 00:37:33 »
Jak jest okazja, to zacytuję sam siebie z innego wątku:
Jest może na to szansa?

Niestety, jest to temat dla wydawców książkowych, a nie komiksowych.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #629 dnia: So, 22 Kwiecień 2023, 08:44:23 »
To tez pytanko czy po Black Beetle dostaniemy cos jeszcze w klimatach pulpy czy raczej temat srednio sie sprzedaje?