Autor Wątek: KBOOM  (Przeczytany 190028 razy)

Offline Hans

Odp: KBOOM
« Odpowiedź #375 dnia: Cz, 05 Listopad 2020, 17:24:24 »
Zdecydowanie podstawowa i ta będzie kupiona.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #376 dnia: Cz, 05 Listopad 2020, 17:26:38 »
Limitka zdecydowanie, na żywo będzie robić wrażenie.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline asx76

« Odpowiedź #377 dnia: Cz, 05 Listopad 2020, 17:44:53 »
Fajny komiks, polecam. Szczególnie rysunki Beltrama 3>

A jak wygląda kwestia scenariusza?

Offline sad_drone

« Odpowiedź #378 dnia: Cz, 05 Listopad 2020, 23:29:45 »
@asx76 jest nieźle, fabularnie w stylu morrisona czyli skomplikowana fabuła, historia z pogranicza snu i jawy, i oczywiście zakończenie ciężkie do jasnej interpretacji. Rysunki i klimat komiksu fantastyczne, mi się bardzo podobało pomimo że nie wszystko zrozumiałem. (a przynajmniej tak zapamiętałem, bo czytałem dawno)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #379 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 18:33:36 »
Potworna Kolekcja  - czy ktoś jeszcze ma problem w swoim egzemplarzu z wyblakłą czernią albo nieostrymi planszami?

Offline Arne

« Odpowiedź #380 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 18:36:58 »
Ja tez mam. Ale mysle, ze to raczej efekt skanowanych materialow- zauwaz, ze wnetrze dymkow i teksty w dymkach sa zabojczo ostre. Po prostu takie byly materialy wyjsciowe.

Offline Death

« Odpowiedź #381 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 18:56:02 »
Przecież to wygląda zajebiście. Tam nie ma wyblakłej czerni, której być nie powinno (jak w niektórych komiksach Egmontu, że jedna strona super czarna, a na innej źle siadła farba). Tam jest właśnie taka szarość jaka być powinna w całym albumie. Jeszcze widać maźnięcia tuszem i ołówek. Trochę to takie szkicowe. Jeden z najlepiej wydanych albumów ostatnich lat. Piękna oprawa, duży format, papier, fajny druk. Potworna Kolekcja Wrightsona to cacuszko.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #382 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 19:25:48 »
A jak to wygląda pod względem fabuły?

Offline pawlis

« Odpowiedź #383 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 20:41:59 »
Jeden z najlepiej wydanych albumów ostatnich lat. Piękna oprawa, duży format, papier, fajny druk. Potworna Kolekcja Wrightsona to cacuszko.
Farciarze. Ja dopiero swój egzemplarz dostanę w grudniu, bo zamówiłem z Yiu, które się opóźniło :-\.

Ciekawe, czy coś jeszcze wydadzą z Brightsona, bo po Frankensteinie jestem na tak.

Offline nocny

« Odpowiedź #384 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 21:03:00 »
A jak to wygląda pod względem fabuły?

Mi się TROSZECZKĘ fabularnie to kojarzy z The Goon. Trzy proste historyjki nie na poważnie ale wciągające i klimatyczne.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #385 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 21:19:59 »
Ja tez mam. Ale mysle, ze to raczej efekt skanowanych materialow- zauwaz, ze wnetrze dymkow i teksty w dymkach sa zabojczo ostre. Po prostu takie byly materialy wyjsciowe.

taką też miałem pierwszą myśl, ale zerknąłem na przykładowe plansze i kurka taka 1 strona 1 rozdziału jest tam ostra jak brzytwa.

podrzucam linka dla przykładu, o co dokładnie pytam:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/7b2ce628120d5e37

Na jednej stronie rozmyte, na drugiej ostre i czarne..
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Listopad 2020, 21:26:20 wysłana przez kosmoski »

Offline nocny

« Odpowiedź #386 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 21:50:09 »
U mnie jest tak samo.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #387 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 21:59:53 »
Dzięki, czyli wszystko jasne.

Co do samego komiksu to fabularnie to taka typowa pulpa, natomiast rysunki Wrightsona faktycznie przekozackie.  Edytorsko fajny papier, rewelacyjna okładka (nie wiem co to za materiał, ale pasuje do zawartości perfekcyjnie). Drażni mnie tylko ta różna ostrość poszczególnych skanów, ale to raczej tylko moja bolączka ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #388 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 22:46:31 »
Faktycznie, po dokladnym przejrzeniu komiksu, zauwazylem roznice miedzy roznymi stronami - jakby niektore byly tuszowane normalnym tuszem, a niektore czarnym mazakiem. Ale dalej mysle, ze to jednak wina oryginalnych materialow.
Te " mazakowa" czern to widac nawet na rysunku na okladce ( limitka).

Offline Szekak

« Odpowiedź #389 dnia: Nd, 08 Listopad 2020, 23:02:46 »
To taka edycja, niektore plansze sa oryginalne bez nalozonego tuszu by widac bylo lepiej warsztat artysty. Celowy zabieg. Na okladce tez jest plansza bez obrobki, widac nawet linie na bokach ktorych widac nornalnie nie ma byc, bo wyznaczaja granice strony do ktorych rysuje rysownik.
Piękno jest w oczach patrzącego.