Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 763194 razy)

Bender

• Gość
Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #930 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 09:15:14 »
Zenit, Maria Medem  Ładny i BARDZO klimatyczy ale scenariuszowo niestrawny, pretensjonalny bełkot.

Offline starcek

« Odpowiedź #931 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 11:06:31 »
Myszka Miki - Miki i zaginiony ocean
Myszka Miki - Horrifikland. Przerażająca przygoda
Myszka Miki - Miki podróżuje w czasie
Myszka Miki - Miki i kraina Pradawnych
Przeczytane hurtem z o wiele większą satysfakcją niż kiedyś tam Kawa Zombo, którą wspominam jako największe rozczarowanie. Każdy tom to inny poziom, ale mimo to lektura przednia, oczywiście pod warunkiem, że ma się po drodze z warstwą graficzną. Największy epicki oddech czułem w Pradawnych (to pewnie ta podniebna, bezkresna przestrzeń), najmniej urzekł Horrifikland (jakby scenarzysta zapomniał, że opowieść ma ograniczoną ilość stron i  musiał wszystko błyskawicznie podsumować i wyjaśnić).
Idealne na chwilę oddechu od płomieni tryskających z anusa, czy innych wybitnych światowych osiągnięć w rysowaniu postaci z 4 palcami.
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Grudzień 2022, 11:37:37 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline plast

« Odpowiedź #932 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 11:18:33 »
Cytat: Eguaroc
Cytat: plast
Ja osobiście sobie nie wyobrażam, że chcąc napisać pięć zdań o komiksie, który właśnie przeczytałem, najpierw będę musiał się doktoryzować pod kątem jego pochodzenia czy też pochodzenia jego autora albo gatunku czy tam wydawnictwa i w odpowiednim dziale poszukać czy może nie ma już owo dzieło swojego tematu
No sorry, ale to dla mnie akurat podstawa funkcjonowania na większości forów, z jakimi się spotkałem.
Takie rzeczy to chyba tylko na elektrodzie :D, ale raczej nie chcemy iść tą drogą.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #933 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 12:00:38 »
Ale juz męczycie bułę z tymi rozkminami panowie. Kategorie działy zasady. Jest wątek jaki jest, ktoś napisze dłużej, krócej, mniej bardziej na temat no i co z tego? Litości, te elaboraty w ninejszym wątku są dużo bardziej irytujące.

A wyszukiwarka na tym enginie forum ssie pałę.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #934 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 12:01:53 »

A mi nie chciała :(

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #935 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 12:23:39 »

Powoli, niepostrzeżenie, sztuczna inteligencja przejmowała kontrolę nad naszym życiem, sprawiając, że ludzie stawali się przeżytkiem....

Offline misiokles

« Odpowiedź #936 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 12:34:43 »
Wyszukiwarka nie jest taka zła, tylko trzeba pamiętać żeby wyszukiwać wchodząc w odpowiedni dział. Jak się wpisze hasło mając otworzone forum główne - to ssie pałę, ale jak się wejdzie w dany dział - szuka znacznie lepiej

Offline Leyek

« Odpowiedź #937 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 19:58:03 »
Przeczytane hurtem z o wiele większą satysfakcją niż kiedyś tam Kawa Zombo, którą wspominam jako największe rozczarowanie.
(...)
najmniej urzekł Horrifikland (jakby scenarzysta zapomniał, że opowieść ma ograniczoną ilość stron i  musiał wszystko błyskawicznie podsumować i wyjaśnić).

Reszta dopiero przede mną, ale przy tych 2 tomach podpisuje się obiema rękoma. Kawa Zombo tak mnie zawiodła, że sprzedałem od razu po przeczytaniu, a nie często mi się to chce robić, tylko przy tytułach, które mnie wymęczyły/bardzo zawiodły (innym takim jaki pamiętam był Battling Boy).
Horrifikland fajny graficznie, ale historia na siłę i od któregoś momentu coraz mniej sensowna.

Offline kosmoski

« Odpowiedź #938 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 21:38:10 »
Sprawdźcie Szalone Przygody, tym razem nie tylko grafika dojechała, ale i fabuła bardzo przyjemna.
I patent "odcinkowy", który nadzwyczaj dobrze się sprawdza.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #939 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 12:01:43 »
Najemnik 8  I ponownie mam wrażenie, że ze scenariuszem jest coś nie halo. Nie tak źle jak w poprzednim, ale jednak trochę dziwnych, momentami nie do końca klarownych dialogów było. A szkoda, bo świetny epizod. 

Bender

• Gość
« Odpowiedź #940 dnia: Nd, 25 Grudzień 2022, 09:16:38 »
Blast Zaczyna sie fajnie. I wydane ładniutko, choć wydaje mi się, że ta kreska działałby lepiej w trochę ... mniejszym formacie.

Offline mgmb

« Odpowiedź #941 dnia: Nd, 25 Grudzień 2022, 11:04:00 »
Contrapaso. Dzieci innych gęsta, traumatycza opowieść kryminalna dziejąca się w 1956 roku w Madrycie, polecam.
2021 Aquaworld 2021 Komiksologos Pandemia 2022 Przygody Stacha i Janka. Skarb Amazonki 2022 Szczyl 1. Wschodnia wieża 2023 Marsz 2023 Przygody Stacha i Janka. Krwawy Lotos

Offline perek82

« Odpowiedź #942 dnia: Nd, 25 Grudzień 2022, 11:23:49 »
Odpalam Button mana znalezionego pod choinką.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline kenji

« Odpowiedź #943 dnia: Pn, 26 Grudzień 2022, 09:13:38 »
Ja już odpaliłem. Wciąga jak bagno. Button Man to świetna rozrywkowa lektura. Kreska mega. Fajnie wydany. Całe szczęście papier matowy a nie błyszczący jak to ma w zwyczaju Studio Lain. Dla mnie jak zwykle szkoda ze nie offset ale nie można mieć wszystkiego.

Offline starcek

« Odpowiedź #944 dnia: Pn, 26 Grudzień 2022, 09:53:46 »
Thorgal – Młodzieńcze lata: Sydönia
No i stało się. Ostatnia seria z uniwersum Thorgala, którą jeszcze trawiłem poszła się ... w klasycznym stylu. Niech już zamkną te franczyzę, skupią się na reedycjach, gadżetach, serialach, filmach, grach i co tam jeszcze wycisną, bo czytać się już tego nie da. Jedna wielka naparzanka, wrzucanie cliffhangera tylko po to żeby czytelnik nie uciekł, a przecież i tak wiadomo jak to się wszystko skończy (zacznie). Chłop znajdzie swoją Aaricię, a Gandalf Szalony do skały przykuwać go będzie...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.