Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 761477 razy)

Lagroht i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline Pablos

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #900 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 21:26:52 »
Macie rację Panowie, przeniosę się do wątku o +i-. Teraz zabieram się za Button Mana. Jestem mega ciekawy, czy to tak dobre jak piszą...

Offline Leyek

« Odpowiedź #901 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 22:40:42 »
Ten wątek o plusach i minusach to ma tak głupią i odstraszającą nazwę, że często nawet widząc nowy post w nim, nie chce mi się klikać i wchodzić tam.

Do czego tytuł wątku jest nawiązaniem oczywiście wyłapałem.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #902 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 00:24:09 »
Jeszcze ten podział na najlepszy/najgorszy komiks kupiony i przeczytany. Nie wiem jak inni, ale ja każdy komiks który przeczytam najpierw muszę kupić.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline gashu

« Odpowiedź #903 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 07:58:48 »
Mi zdarza się również czytać komiksy pożyczane. :)

Offline laf

« Odpowiedź #904 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 10:15:20 »
Przesadzacie  :P. Wystarczy po prostu ocenić komiksy, które przeczytało się w danym miesiącu, jak robią to na bieżąco @Nawimar i @Skandalista, a jak @pablos zrobił to wcześniej w tym wątku.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #905 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 10:33:46 »
A mnie średnio pasuje ten zbiorczy wątek. W sensie, że gdybym sam szukał jakichś opinii o danym komiksie, to szukałbym ich raczej w konkretnym temacie (o tym tytule bądź o autorze czy postaci, jeżeli nie ma osobnego wątku na jeden komiks). Wydaje mi się, że w zbiorczych te opinie jednak gdzieś giną.

Offline raj666

« Odpowiedź #906 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 11:15:33 »
Ten wątek działa jak słodycze przy kasie w supermarkecie. Normalnie nie zwróciłbym uwagi ale jak tu się przewinie jakiś komiks pozytywnie dwa czy trzy razy to często myślę że coś jest na rzeczy i sprawdzam go. Normalnie nawet bym na taki komiks nie zwrócił uwagi. Więc ten temat ma swoją rolę do odegrania, przynajmniej moim zdaniem.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #907 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 11:46:56 »
Tu można dać wrażenia w trakcie lektury, a w dedykowanych po jej zakończeniu, a te mogą się bardzo różnić. A co do komiksów, to obecnie czytam No Man's Land Omnibus vol 1 i jakie to jest dobre. Polski czytelnik zdecydowanie ma na co czekać. Więcej wrażeń po lekturze w wątku o Batmanie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #908 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 11:58:52 »
Albo wywalić te tematy i stworzyć osobny - recenzje czytelników. Wiem, że to może być chaotyczne, bo będą tam tytuły z różnych bajek, ale z drugiej strony teraz też ciężko jest coś znaleźć, bo niektórzy wrzucają opinie w wyżej wymienione tematy, inni w tematach danego tytułu, danego wydawnictwa, albo nawet danego autora.

Offline LukCook

« Odpowiedź #909 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 12:07:31 »
Wczoraj połknąłem podczas jednej sesji 'Ostatnie Spojrzenie', niezwykła w swojej złożoności i niepokojąca lektura. Dawno nie czytałem komiksu, który chciałbym przeczytać kolejny raz, sekundę po zamknięciu okładki.
Niepasująca mieszanka gatunków z wielowątkową fabułą, która początkowo wydaje się chaotyczna, pięknie zamyka się na ostatnich stronach i układa w spójną całość.
Dla mnie komiks roku.

Offline plast

« Odpowiedź #910 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 13:43:33 »
Albo wywalić te tematy i stworzyć osobny - recenzje czytelników.

Dokładnie, i od razu w tytule tematu zaznaczyć by było jasne, o co chodzi, "Recenzje komiksów - offtopiki idą do kosza" - dyskusje z cytatami można prowadzić w innym temacie np. "Recenzje komiksów - dyskusje".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #911 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 13:52:08 »
Przecież to bez sensu. Są tematy o danych komiksach, to tam powinno się o nich dyskutować, a nie że jest temat, ale recenzję wrzucamy do drugiego, a rozmawiamy w trzecim.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #912 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 13:53:23 »
Ale są też tematy o danych wydawnictwach, jak również o autorach i tam też są recenzje albo po prostu opinie.

Offline plast

« Odpowiedź #913 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 14:33:17 »
Przecież to bez sensu. Są tematy o danych komiksach, to tam powinno się o nich dyskutować, a nie że jest temat, ale recenzję wrzucamy do drugiego, a rozmawiamy w trzecim.

Znaczy, że jak opisuję jakiś komiks to mam do tego osobny temat zakładać? Chyba trochę bez sensu.

Dla mnie idealny jest właśnie taki temat zbiorczy gdzie jest tylko kwintesencja krótkich recenzji - wchodzę sobie i czytam, a jak mnie coś zainteresuje to szukam dalej. Nie muszę szukać po różnych tematach ani wydawnictwach. I nie rozpraszają mnie wielostronicowe dyskusje :)

Offline donT

« Odpowiedź #914 dnia: Wt, 20 Grudzień 2022, 16:06:07 »
Ja zyczylbym sobie wiecej jakichkolwiek opinii / recenzji / komentarzy bez znaczenia w jakim temacie. Nie oszukujmy sie - wiekszosc forumowych "dyskusji" jest o tym jak kurier rogi poobijal, ktora okladke limitowana ktos sobie wybral albo co Egmont wyda w grudniu po poludniu.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.