Autor Wątek: Honor czy biznes?  (Przeczytany 51892 razy)

Offline Death

Odp: Honor czy biznes?
« Odpowiedź #330 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 13:15:24 »

Offline Enceladus

« Odpowiedź #331 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 14:24:35 »

Wielu "preorderowców" (w tym ja) jest za dodrukiem :) więc twój mem to totalny bullshit  :)

Miłego spinania się  ;) (idę po porterka i może przeczytam jeszcze raz coś od Studia Lain lub od Mandioca)
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline Brvk

« Odpowiedź #332 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 14:30:04 »
No nie dajecie pyłowi opaść. Być może największą zaletą tego wątku jest, że wątek Mandioki nie został zawalony tymi 23 stronami sporów i tam znalazło "zaledwie" drugie tyle mielenia w kółko tych samych argumentów. Ciekawe czy wątek umrze, zanim pojawi się nowy problem - czy Droga w plebiscycie rocznym to jeden, czy dwa komiksy? :D

Online michał81

« Odpowiedź #333 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 17:48:31 »

Offline Death

« Odpowiedź #334 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 21:50:46 »
Być może największą zaletą tego wątku jest, że wątek Mandioki nie został zawalony tymi 23 stronami sporów
Nie musicie dziękować, nie ma za co. ;)
Życzę wszystkim fajnego dnia jutro i smacznej kawusi. :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #335 dnia: Wt, 16 Kwiecień 2024, 23:17:24 »
Nie musicie dziękować, nie ma za co. ;)
Życzę wszystkim fajnego dnia jutro i smacznej kawusi. :)

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline kostuch

« Odpowiedź #336 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 18:34:02 »
Czy komiksowo jest gotowe na informacje o dodruku limitowanych zakladek? xd

Offline Xmen

« Odpowiedź #337 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 19:48:46 »
Zero honoru, bez kitu  ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #338 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 23:07:56 »
Czy komiksowo jest gotowe na informacje o dodruku limitowanych zakladek? xd

Chodzą słuchy na mieście że najpierw idzie honorowy dodruk limitowanej zakładki aby wybadać skalę natężenia buntu społecznego. Z tej "Drogi" nie ma już odwrotu.  ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #339 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 23:39:55 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline sir Nick

« Odpowiedź #340 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 09:28:59 »
Bardzo ciekawa dyskusja. Musze przyznac, że obie strony mają trochę racji. "Droga" McCarthy'ego to mocna megaprzygnębiająca książka, komiksu nie czytałem, od Mandioci nigdy nic nie brałem, więc w sumie nie powinienem sie wypowiadać. Ale to zrobię, bo cała sytuacja ciągle kojarzy mi sie z tym fragmentem ;):

Ewangelia (Mt 20,1-16)
"(...) Wziąwszy go, szemrali przeciw gospodarzowi, mówiąc: „Ci ostatni jedną godzinę pracowali, a zrównałeś ich z nami, którzy znosiliśmy ciężar dnia i spiekotę”. Na to odrzekł jednemu z nich: „Przyjacielu, nie czynię ci krzywdy; czyż nie o denara umówiłeś się ze mną? Weź, co twoje, i odejdź. Chcę też i temu ostatniemu dać tak samo jak tobie. Czy mi nie wolno uczynić ze swoim, co chcę? Czy na to złym okiem patrzysz, że ja jestem dobry?” Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi".
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline death_bird

« Odpowiedź #341 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:28:12 »
Ale żeby komiks ze zbawieniem zestawiać to tego nawet moja pokrzywiona wyobraźnia by nie wykoncypowała.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Brvk

« Odpowiedź #342 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:33:40 »
Skoro Jezus zrobiłby dodruk to już chyba naprawdę temat dobił do końca. Jeszcze tylko trzeba napisać, że Hitler by nie zrobił i wszelkie prawa internetu wypełnione.

Online michał81

« Odpowiedź #343 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:46:20 »
Jeszcze tylko trzeba napisać, że Hitler by nie zrobił i wszelkie prawa internetu wypełnione.
właśnie zastosowałeś prawo Godwina

Offline Takesh

« Odpowiedź #344 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:54:59 »
Nie zestawił komiksu ze zbawieniem. Zacytował przypowieść. W przypowieściach chodzi o to, że na jakimś przykładzie można rozwiązać, uzasadnić, porównać jakieś zdarzenie. Metafora lub alegoria. Często stosowana w np. w historiach dla dzieci, ale nie tylko. Jezus użył tego przykładu w konkretnym przypadku. Księża i inni wielokrotnie używają historii z Biblii jako metafory lub alegorii. Nie tylko, gdy mówią o zbawieniu.