Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 388507 razy)

Offline bibliotekarz

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1710 dnia: Pt, 19 Lipiec 2024, 12:57:18 »
49   23/06/2026   BATMAN & ROBIN: BATMAN CONTRO ROBIN
Jest doprecyzowane, że chodzi o serię Batman and Robin. Tę historię wydał też w kolekcji Eaglemoss i tam były to konkretnie zeszyty Batman and Robin (vol. 1) #7–12.
Batman returns
his books to the library

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #1711 dnia: Śr, 24 Lipiec 2024, 00:47:35 »
Jeśli chodzi o kolekcję Batmana, to zobaczcie co powraca. Schedę po Eaglemoss przejął Fanhome i wznawia kolekcję Legend of Batman w UK i US. Widzę, że dają inne speciale oraz tomy premium w stosunku do poprzedniej edycji. Ma składać się ze 136 numerów.

https://www.fanhome.com/us/movie-series/legends-batman-graphic-novels

https://batman-news.com/2024/07/19/fanhome-announce-the-legends-of-batman-collections/
« Ostatnia zmiana: Śr, 24 Lipiec 2024, 01:01:54 wysłana przez R3wolw3rowi3c »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1712 dnia: Śr, 24 Lipiec 2024, 16:00:25 »
No bo to była niezła Kolekcja. Nawet dla Polaków, biorąc pod uwagę to co wydał nasz oddział Egmontu. Eaglemoss upadł, to inni kupili jego aktywa. Albo ta, albo ta druga Kolekcja od Panini mogłaby się ukazać, zwłaszcza, że BiZDC powoli będzie się kończyć.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1713 dnia: Śr, 24 Lipiec 2024, 19:55:52 »
Szkoda potencjału kolekcji na kolejnego Batman, cem 2000AD:
https://hachettepartworks.com/en-en/2000-ad-ultimate-collection/

Offline Kadet

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1715 dnia: Śr, 24 Lipiec 2024, 21:51:22 »
Póki życia komiksowe kolekcje w naszym kraju się nie skończą  :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1716 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 07:48:02 »
Hachette mogłoby wziąć się na poważnie za X-menów. Egmont pokpił sprawę i jest dobra nisza :P
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Juby

« Odpowiedź #1717 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 08:40:45 »
Mocno zachowawcza ta hiszpańska lista. Kolekcja Eaglemoss była jednak bardziej zróżnicowana i ciekawsza. Z rzeczy, które dotąd nie wyszły w Polsce to na te 60 tomów tylko:
The Knight
Red Rain
Neal Adams
The Detective
Noel
R.I.P.
Batman Reborn
Heart of Hush
Batman vs Robin
Universe
Time and the Batman

Obie kolekcje mają swoje mocniejsze i słabsze strony. Nie mam z tej rozpiski 23 tytułów (24 jeśli dodać Gotham by Gaslight, które posiadam tylko w wersji czarno-białej), a część mam z WKKDC, więc dla lepszego druku/dodatków mógłbym je podmienić. W tej nowszej kolekcji dużo bardziej podobają mi się okładki (pełne grafiki na froncie tylko z dodanym srebrnym paskiem na górze). Z drugiej strony, z Eaglemoss nie miałem zdecydowanie więcej tytułów (ponad 50 na 80, choć sporo z nich pochodzi z okresu, który mnie nie jara, tj. TheNew52) i fajne te nowe dodatki dla prenumerujących (numery specjalne z Golden & Silver Ages, Bronze Age). Także trzymam kciuki niezależnie od tego, która miałaby większe szanse na start.

A tak serio Batmana już za dużo

Udaję, że tego nie widziałem. Batmana nigdy za wiele 8)

Online michał81

« Odpowiedź #1718 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 09:13:09 »
Bierzecie pod uwagę, że Egmont i tak wyda te Batmany, które są w kolekcji, a jeszcze nie ma ich na rynku oraz dużo więcej. Run Morrisona na 100% będzie wydany (R.I.P., Batman vs Robin, Time and the Batman pojawią się na polskim rynku i to w podobnych wydniach jak obecnie idzie klasyka) i spójny z dotychczasowymi wydaniami. Najprawdopodobniej w okolicy premiery filmu z DCU (czy jak to się teraz tam nazywa). Noel, Red Rain i inne elswordy też pewnie się pojawią. Obecnie jesteśmy na etapi Ziemi Niczyjej, dostajemy w miarę regularnie jeden komisk z Batmanem na miesiąc, a tu czytam że jeszcze wam jest mało? Powtórzę się, przy wiekszej częstotliwości skanibalizowałby on inne tytuły superbohaterskie.

Offline Juby

« Odpowiedź #1719 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 09:54:16 »
Biorę to pod uwagę. Ale jako fan Batmana i tak chciałbym kolekcję dedykowaną mojej ulubionej postaci z panoramą, która zdobiłaby cały regał. Co w tym złego? Poza tym, dzięki takiej kolekcji kupiłbym tytuły, które osobno pewnie w ogóle by mnie nie interesowały (okresy The New52, Rebirth i nowsze, czy chociażby wspomniany przez ciebie run Morrisona, którego w takiej formie, w jakiej wydawany jest obecnie NML nie wezmę).

Od Egmontu dostajemy zdecydowanie więcej niż jeden komiks z Batmanem na miesiąc (tak 2-2,5), ale ze zwiększeniem tej ilości kosztem innych tytułów superbohaterskich nie miałbym problemu :P Poza tym, może właśnie kolekcja z Batmanem sprawiłaby, że Egmont troszkę by z nim zwolnił, a wydawał więcej innych herosów. Win-win solution.

Oczywiście najbardziej pożądana przeze mnie kolekcja z Batmanem to ta:

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1720 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:17:32 »
Bierzecie pod uwagę, że Egmont i tak wyda te Batmany, które są w kolekcji

Ta jasne. Może i wyda, ale bardziej tylko dlatego, że właśnie są Kolekcje. Jak w latach 2019-2021 nie było Kolekcji DC, to wyraźnie spadła ilość komiksów DC również od Egmontu. Jak już było na forum pisane. Egmont działa w Polsce od 1990 roku. Dawno mógł wydać wszystko co tam tylko by chciał. A na razie duża część jego pozycji superhero to kolejne wydania komiksów, które kiedyś wydał już u nas TM Semic, Mucha czy Hachette. Knightfall czy No Man's Land ruszyły dopiero po 2021 roku, zamiast 10 lat wcześniej. I po co w 2021 roku była mi Kosmiczna Odyseja czy SCW, które to tytuły były już zapowiadane na hiszpańsko-angielskiej liście BiZDC? To była tylko strata papieru IMHO, bo można by wydać Invasion czy też Camelot 3000. Najnowsza sprawa, to czemu po wydaniu Najjaśniejszego Dnia, ciągle nie ma zapowiedzi Wojny Zielonych Latarni? Ta pozycja też powinna być wydana.

Podsumowując - Egmont Polska ruszły z energicznym wydawaniem komiksów superhero dopiero gdy ruszyła w Polsce WKKM. Głównie to konkurencja i jej presja napędza plan wydawniczy Egmontu, a nie ich własna inicjatywa i pomysły. Dlatego gdyby wreszcie w Polsce wyszła jedna albo druga Kolekcja Batmana, to byłaby korzyśc dla nas komiksiarzy.

Online michał81

« Odpowiedź #1721 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:32:01 »
Oczywiście najbardziej pożądana przeze mnie kolekcja z Batmanem to ta:
Ja nie będę zaskoczony ja ten okres też dostaniem cały od Egmontu nie tylko samego Breyfogle'a, aż do Knightfall.
« Ostatnia zmiana: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:34:03 wysłana przez michał81 »

Offline komiks

« Odpowiedź #1722 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:37:22 »
Najbardziej pożądana kolekcja to jest zawsze ta, której nie ma.
Wcześniej słyszałem, że najlepszy to Knightfall, potem, że najlepsza seria to Ziemia niczyja, a teraz okazuje się, że te najlepsze, to dopiero przed nami.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online michał81

« Odpowiedź #1723 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:38:46 »
A jak to wyda Egmont to się okaże, że wcale najlepsze nie jest. ;)

Offline Takesh

« Odpowiedź #1724 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:43:56 »
Kolekcji Breyfogla bym nie chciał. Breyfogle to dla mistrz i jeden z najlepszych twórców Batmana. Jeśli nie nr 1... 8)

Ja bym wolał Dark Knight Detective i Caped Crusader, gdzie są komiksy Breyfogla i innych.

Plus wcześniejsze, bo tych też trochę mamy w ramach Tales of The Batman. No i run Jonesa i Moencha i ich trylogię z Drakulą.

Aaa. I zbiorcze z pierwszymi przygodami Tima Drake'a. Mamy zbiorcze,  a teraz chyba omnibus będzie, jeśli się nie mylę.