Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 389114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline R3wolw3rowi3c

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1170 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 12:28:28 »
Same starsze komiksy taam beda?

Na chwilę nic nie wiadomo o zawartości kolekcji. Jedynie znane są te 4 testowe tomy + 6 tomów dla premium subskrybentów.

« Odpowiedź #1171 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 12:35:20 »
 Jak starsze jak trzy z nich to już druga dekada a jeden to Bendis z gdzieś tam ok. 2007 roku?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1172 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 12:44:53 »
Oni naprawdę nie wiedzą kiedy zejść ze sceny. Będą doić krowę do ostatniej kropli mleka.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1173 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 12:55:29 »
Wiesz, to samo można powiedzieć o Marvelu.

« Odpowiedź #1174 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 13:03:49 »
A niby dlaczego mieliby schodzić ze sceny? Skoro wydają dalej to znaczy, że opłaca im się to sprzedawać, Marvelowi opłaca się sprzedawać im licencje a czytelnikom kupować, czyli wszystkie strony są zadowolone.

Online misiokles

« Odpowiedź #1175 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 14:44:31 »
Oni naprawdę nie wiedzą kiedy zejść ze sceny. Będą doić krowę do ostatniej kropli mleka.
Tacy to bezmyślni czytelnicy w UK, mimo iż wszystko mają dostępne w innych wydaniach to jednak wciąż lubują kupować serie w jednolitej szacie graficznej ;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1176 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 16:48:09 »
To jest wlasnie dla mnie fenomen w tym anglojezycznym kraju... jeszcze mozna zrozumiec inne kraje ale ich hmm..

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1177 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 17:05:49 »
Ciekawe, czy na ich forach też tak ludzie drą szaty o te kolekcje ;) U nas to ze skrajności w skrajność, jedni kochają, drudzy nienawidzą.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1178 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 17:28:43 »

Powiedz to Egmontowi. Ciągle czekam na powtórkę z 2008 kiedy Egmont Polska da sobie spokój z komiksami sh, a oni ciągle nie chcą. :)

Jak starsze jak trzy z nich to już druga dekada a jeden to Bendis z gdzieś tam ok. 2007 roku?

Podobno ma być jeszcze jedna Kolekcja od Hachette właśnie z samymi starszymi klasykami, ale nie znalazłem jeszcze strony z jej testem. Natomiast tu piszą wyraźnie w tytule Kolekcji - Marvels Legends. Czyli takie SBM 2. :) Tytuł lepszy bo nie ma zasady, że na jednego bohatera przypada tylko jeden tom i będzie można wracać np. do Spider-Mana jeśli by się chciało. Przeczytałbym też np. 2 tom Thunderboltsów Elisa-Osborna po polsku.

Online misiokles

« Odpowiedź #1179 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 18:47:23 »
To jest wlasnie dla mnie fenomen w tym anglojezycznym kraju... jeszcze mozna zrozumiec inne kraje ale ich hmm..

Sądzę, że w UK kolekcje są ukierunkowane głównie na te same osoby co w Polsce - ludzi, którzy zazwyczaj komiksów nie kupują i chcą mieć taki 'best of', bez żadnego researchu publikowanych historii.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1180 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 18:58:08 »
Coś w tym jest, ja superhero czytam bardzo rzadko, prawie nigdy. Czasem mnie najdzie, gdybym wtedy miał wybierać z tego ogromu od Egmontu to bym nic nie kupił. A tak idę sobie do kiosku, kupuję tomik kolekcji jaki akurat jest za grosze i tyle. Potem mogę go nawet do biblioteki oddać i nie będzie mi szkoda jak miejsca zabraknie na półkach.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1181 dnia: Nd, 12 Wrzesień 2021, 19:19:53 »
Ja przyjąłem inną strategię i buduję własną bibliotekę. :)

https://www.instagram.com/p/CThkO6Fsdum/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1182 dnia: Wt, 09 Listopad 2021, 18:05:19 »
Chyba nikt na forum o tym nie pisał, więc patrzcie co znalazłem na YT. We Włoszech i Francji Hachette testuje nową Kolekcję Marvela... KUBKÓW :) :D :P No ciekawe czy u nas by coś takiego poszło. Modele nawet fajne, ale nie wiem czy co 2 tygodnie chciałbym płacić 40 zł za kolejny kubek. No i już teraz mam za dużo kubków. :)

Offline Voitas

« Odpowiedź #1183 dnia: Wt, 09 Listopad 2021, 20:29:53 »
Boże, serio? Dla mnie dramat ...

Offline Mruk

« Odpowiedź #1184 dnia: Wt, 09 Listopad 2021, 20:57:32 »
ludzi, którzy zazwyczaj komiksów nie kupują i chcą mieć taki 'best of', bez żadnego researchu publikowanych historii.

Ciekawe, czy taki ludź kiedyś się zorientuje ile kupy kupił zdając się na redaktorów hachette...

A ja zawsze pod prąd - z każdej kolekcji superhero wybieram i kupuję jedynie parę "best of..." Często na podstawie opinii forumowiczów, rankingów itp. i jak na razie to chyba działa.