Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 388300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1725 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:52:32 »
Ta jasne. Może i wyda, ale bardziej tylko dlatego, że właśnie są Kolekcje.
Nie Bazylu. Wyda bo to jest Batman, a nie kolekcje.

Offline Juby

« Odpowiedź #1726 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 10:56:58 »
Po co odpowiadasz na te bzdury szura?

Ja nie będę zaskoczony jak ten okres też dostaniem cały od Egmontu nie tylko samego Breyfogle'a, aż do Knightfall.

To byłoby spełnienie marzeń :'(

Wcześniej słyszałem, że najlepszy to Knightfall, potem, że najlepsza seria to Ziemia niczyja, a teraz okazuje się, że te najlepsze, to dopiero przed nami.

Zapamiętaj i zapisz to sobie gdzieś niezmywalnym pisakiem: Najlepsze Batmany (obok sagi Loeba/Sale'a) to te Granta/Breyfogle'a z lat 1988-1992 oraz pierwsza seria Batman: Legends of the Dark Knight (1989-2007). Po nich Egmont może zaprzestać wydawania komiksów Mrocznym Rycerzem, bo nic lepszego nie wymyśli 8)

Offline Necr09

« Odpowiedź #1727 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 11:07:31 »
Niby spadła ilość komiksów od DC, ale może to dlatego, że mniej osób preferuje DC patrząc po tegorocznej forumowej klasyfikacji sh, mało tego, z tych wydawanych komiksów od DC i tak większość preferuje te od Egmontu.

- W top10 mamy 8 pozycji od Marvela i tylko 2 od DC Comics.
- Łącznie na pozycje od Marvela oddano 621 głosów, na pozycje od DC Comics 351, (...)
- Łącznie na pozycje Egomntu oddano 680 głosów,(...), Hachette 122,(...)
- Z 26 pozycji od DC Comics tylko 7 nie ma bezpośredniego związku z Batmanem.
FGO: 758,469,198

Offline Crono

« Odpowiedź #1728 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 11:10:49 »
Najlepsze kolekcje to Transformers, najnowsza Thorgala i X-Men. Niekoniecznie w tej kolejności.

Offline Midar

« Odpowiedź #1729 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 12:38:29 »
Najlepsza, to była kolekcja Conana, nie do pobicia.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1730 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 13:28:18 »
Ta kolekcja jest zupełnie niepotrzebna, dostaniecie wszystko w lepszych wydaniach. Batman to najbardziej kompletnie wydawany u nas bohater i takie dodatki nie są u nas potrzebne.

Offline Mruk

« Odpowiedź #1731 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 13:53:26 »
Najlepsza, to była kolekcja Conana, nie do pobicia.

Od kolekcji Conana, którą mieliśmy, lepsza byłaby taka sama kolekcja Conana w lepszej oprawie graficznej, ewentualnie rozszerzona o dodatkowe tomy.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1732 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 16:02:35 »
Bierzecie pod uwagę, że Egmont i tak wyda te Batmany, które są w kolekcji, a jeszcze nie ma ich na rynku oraz dużo więcej.
Wyda albo nie wyda. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

Noel, Red Rain i inne elswordy też pewnie się pojawią.
Przez ostatnie ćwierć wieku Egmont ich nie wydał, ale może zrobi to w kolejnym ćwierćwieczu. Niektórzy z nas mogą już nie doczekać.

Obecnie jesteśmy na etapi Ziemi Niczyjej, dostajemy w miarę regularnie jeden komisk z Batmanem na miesiąc, a tu czytam że jeszcze wam jest mało?
Owszem, Batman to uniwersum w uniwersum. Nikt nie lubi wszystkich komiksów z Batmanem i nie kupuje wszystkich. Tak samo jak nikt nie kupuje wszystkich komiksów z DC, bo lubi DC.

Co wyda Egmont? Z pewnością będzie kontynuował bieżące serie i dostarczał szeroko promowane nowości. Z pewnością pociągnie dalej Knightfall i Ziemię Niczyją, choć różnie może to zrobić - przejdzie płynnie do runów Rucki i Brubakera, albo przeskoczy do Morrisona lub Granta. Tyle rzeczy pewnych.

Pozostaje mnóstwo historii, które nie wiadomo czy/kiedy Egmont wyda albo wręcz jest to mało prawdopodobne. Wątpię by kiedykolwiek sięgnął po run O'Neila i Adamsa, Where Were You the Night Batman Was Killed?, pełną wersję Zjaw z przeszłości, sagę o Ra's al Ghulu, Man-Bacie, Rupercie Thornie, Rok Drugi i Rok Trzeci, Night Cries, Prey i Terror, Going Sane i wiele innych klasyków. Jeśli to nie trafi do jakiejś kolekcji to raczej nigdy tego w Polsce nie ujrzymy.
Batman returns
his books to the library

Offline michał81

« Odpowiedź #1733 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 17:00:20 »
Ja wiem ze wiele osób chciałby mieć wszystko wydane na raz i od zaraz, tylko zapomina że Batman wychodzi od prawie od 90 lat i to w wielu seriach. Tego jest bardzo dużo i dochodzą nowe rzeczy. Moze trochę cierpliwości, bo jak widac Egmont ma jakiś plan wydawniczy na tą postać. Zresztą jest wiele innych komiksów do czytania, że jak coś wyjdzie później niż wcześniej to się nawet tego nie odczuje. No chyba że czyta się tylko Batmany, co uważam za totalną głupotę. Podobno Egmont miał nie wydać zbiorczych Kików 😉, więc pewnie jeszcze z Batmanem też nie raz zaskoczy.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1734 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 18:17:00 »
Podziękuję już Egmontowi za lekcję cierpliwości. Nie za lekcje cierpliwości daję mu pieniądze.

Vox populi, vox dei. Są klienci, którzy chcą kolejnych kolekcji i będą je kupować - niech je dostają.
Batman returns
his books to the library

Offline celtic

« Odpowiedź #1735 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 18:22:49 »
Ubolewam ze Egmont pominął run Kelly'ego Jonesa. Dla mnie najlepszy rysownik Batmana. Mam cichą nadzieję ze wyda go w postaci artist edition
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline michał81

« Odpowiedź #1736 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 18:28:33 »
Podziękuję już Egmontowi za lekcję cierpliwości. Nie za lekcje cierpliwości daję mu pieniądze.
Nie musisz mu dawać. Masz możliwość kupienia wydań oryginalnych nikt ci tego nie broni skoro tak ci spieszno mieć wszystko tu i teraz. Dla mnie zasranie rynku Batmanem przez Egmont czy kolejnymi kolekcjami spowoduje tylko że rynek się przesyci, a na pewno zredukuje to inne komiksy superbohaterskie, bo ludzi nie będą mieli kasy na nie, tylko będę kupować tego cholernego gacka.

Offline komiks

« Odpowiedź #1737 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 18:59:21 »
Ubolewam ze Egmont pominął run Kelly'ego Jonesa. Dla mnie najlepszy rysownik Batmana. Mam cichą nadzieję ze wyda go w postaci artist edition

Kto ma niby wydać AE? Przecież już jest:
https://aeindex.org/reviews/batman-kelley-jones-gallery-edition/

Polubiłem kreację Batmana zaproponowaną przez Kelley Jones'a, po przeczytaniu Knightfall, głównie dzięki klimatycznym okładkom.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kadet

« Odpowiedź #1738 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 20:31:16 »
Egmont działa w Polsce od 1990 roku. Dawno mógł wydać wszystko co tam tylko by chciał.

No, to jest z pewnością ciekawa strategia wydawnicza...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline celtic

« Odpowiedź #1739 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 21:14:59 »
Kto ma niby wydać AE? Przecież już jest:
https://aeindex.org/reviews/batman-kelley-jones-gallery-edition/

Polubiłem kreację Batmana zaproponowaną przez Kelley Jones'a, po przeczytaniu Knightfall, głównie dzięki klimatycznym okładkom.
Liczę ze Egmont to puści. Marzenie ściętej głowy?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10