Autor Wątek: Elemental  (Przeczytany 201342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline electron77

Odp: Elemental
« Odpowiedź #765 dnia: So, 28 Czerwiec 2025, 21:06:35 »
i już praktycznie nie do kupienia - jakiś mały ten nakład. Faktycznie to takie dobre, chciałem kupić i zobaczyć ale 140zł to chyba jednak nie dam.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #766 dnia: So, 28 Czerwiec 2025, 21:17:40 »
W księgarni Profinfo (prowadzonej przez dobrze nam znany Azymut, ten od Egmontu) za zapisanie się do newslettera można dostać obecnie kupon na 50zł przy zakupach za minimum 250zł (darmowa dostawa od 170zł).
Mają tam właśnie Wieże za 107zł, dodatkowo dorzuciłem pierwszy tom Druidów od LIT i finalna cena z kuponem wyszła 217zł. W Gildii taki pakiet kosztuje 258zł, więc na tych dwóch komiksach wychodzi niezła okazja.
A ten kupon powinien wyskoczyć na stronie czy przyjść na maila? Bo tylko pojawiła mi się strona, że zapisałem się na newsletter i w sumie nic, nawet nie da się z niej wrócić do sklepu, tylko trzeba cofać się do poprzedniej strony w przeglądarce.

Offline deFranco

« Odpowiedź #767 dnia: So, 28 Czerwiec 2025, 22:30:10 »
- drugi tom planujemy na koniec roku, maksymalnie na pierwszy kwartał przyszłego - zależy to od przekazania tłumaczenia przez Wojciecha Birka
Stawiam na przełom 26/27  ::)
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Konrad

« Odpowiedź #768 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 05:37:40 »
A ten kupon powinien wyskoczyć na stronie czy przyjść na maila? Bo tylko pojawiła mi się strona, że zapisałem się na newsletter i w sumie nic, nawet nie da się z niej wrócić do sklepu, tylko trzeba cofać się do poprzedniej strony w przeglądarce.
Po zapisaniu się do newslettera przychodzi mail, w którym trzeba potwierdzić subskrypcję, a potem do godziny powinien przyjść kolejny z kodem rabatowym. Sprawdzałem jeszcze teraz na innym mailu i dostałem po 20 minutach.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #769 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 06:08:13 »
Mi przyszedł kod po 10 minutach i czekam wysłali w piątek taki sam zestaw kupiłem🙂

Offline Castiglione

« Odpowiedź #770 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 06:42:57 »
To nie wiem, próbowałem wczoraj 3 razu i nawet nie wiem, czy mnie w końcu zapisało na tę subskrypcję.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #771 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 07:58:33 »
Patrzyłeś w spamie? Może się pula skończyła na weekend

Offline Warpath

« Odpowiedź #772 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 11:26:10 »
Ciekawy ten przypadek Wież Bois-Maury, że już są niedostępne wszędzie. Ciekawe co teraz zrobi wydawca.

Offline komiks

« Odpowiedź #773 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 11:28:56 »
Powinien dodrukować, bo przecież będą kolejne tomy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Takesh

« Odpowiedź #774 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 11:34:15 »
Dodrukować? Dlaczego? Przecież nie mówił, że mogą być dodruki. I jest to wydanie niskorabatowane, czyli limitowane i eksluzywne.

Offline Dracos

« Odpowiedź #775 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 12:12:27 »
Niskorabatowane niekoniecznie musi być limitowane/ekskluzywne (chyba że to taka szydera i nie wyłapałem). Wystarczy że ma ograniczoną dystrybucję lub mniejszy niż normalnie nakład.

Co do dodruków to już sobie wydawnictwo samo przeanalizuje czy im się opłaci czy nie. Osobiście jestem zdziwiony bo nie wróżyłem sukcesu, zważywszy jak długo leżały pojedyncze albumy na półkach księgarskich wydawało mi się że za mało czasu upłynęło. A tu proszę sukces, gratuluję wydawcy :)

Offline kostuch

« Odpowiedź #776 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 12:36:55 »
Wydawca faktycznie gdzies potwierdzil ze naklad sie wyprzedal? Bo przeciez pojedyncze tytuly chociazby Ongrysa tez potrafily byc niedostepne w okolicach premiery zeby po chwili byc normalnie dostepne

Offline parsom

« Odpowiedź #777 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 12:38:50 »
Dodrukować? Dlaczego? Przecież nie mówił, że mogą być dodruki. I jest to wydanie niskorabatowane, czyli limitowane i eksluzywne.

Dodaj jakąś ikonkę sarkazmu, bo zaraz będzie ankieta krew czy honor.
Wieże dopiero co wyszły, to chyba raczej wywiało pierwszy rzut.

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #778 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 12:44:12 »
nie siejcie paniki, na fb wydawca właśnie napisał że wywiało pierwszy rzut i księgarnie zamawiają towar

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #779 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 14:20:19 »
Osobiście jestem zdziwiony bo nie wróżyłem sukcesu, zważywszy jak długo leżały pojedyncze albumy na półkach księgarskich wydawało mi się że za mało czasu upłynęło. A tu proszę sukces, gratuluję wydawcy :)
Pojedyncze albumy leżakowały, bo nikt nie kupuje serii wybiórczo na chybił-trafił. Elemental popełnił szkolny błąd niedoszacowując nakładu pierwszego tomu i nie robiąc dodruku. Mi akurat tego brakowało i nie dało się go kupić (za rozsądną kwotę). Po ogłoszeniu wydania zbiorczego sypnęło na allegro zestawami całej serii (i w końcu kupiłem jedynkę za 40 zł). Podejrzewam wobec tego, że sporo osób chce wymienić stare wydanie na nowe.
Batman returns
his books to the library