Autor Wątek: Elemental  (Przeczytany 201421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dalthon

Odp: Elemental
« Odpowiedź #540 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 01:06:26 »
Z części które są już wydane? Taki Ongrys nie ma problemu by wydawać w tym samym czasie (ba! integrale nawet wcześniej) Bruno Brazila zarówno w zeszytach jak i w integralach na twardo.

Offline Szekak

« Odpowiedź #541 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 08:10:55 »

Ale od poczatku mieli zaplanowane wydawanie pojedynczych albumow i stosowne naklady, teraz mieliby wydac integrale i skazac na niesprzedanie tysiace komiksow? Bardzo dobrze, ze nie ma i nie bedzie integrali, to bylby dla nich strzal w stope.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline roble

« Odpowiedź #542 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 08:58:47 »
Ale od poczatku mieli zaplanowane wydawanie pojedynczych albumow i stosowne naklady, teraz mieliby wydac integrale i skazac na niesprzedanie tysiace komiksow? Bardzo dobrze, ze nie ma i nie bedzie integrali, to bylby dla nich strzal w stope.

No nie mogę się zgodzić, Elemental jest teraz w tym miejscu gdzie jest, dlatego że wydaje najwybitniejsze dzieło Hermana tak jak wydaje..  :-\

#niszowe wydawnictwo
#wybitny rysownik
#cienkie szony na miekko

Offline Castiglione

« Odpowiedź #543 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 09:35:49 »
Z części które są już wydane? Taki Ongrys nie ma problemu by wydawać w tym samym czasie (ba! integrale nawet wcześniej) Bruno Brazila zarówno w zeszytach jak i w integralach na twardo.
Nie mogą dać sobie rady z jednym wydaniem, w którym ledwo minęliśmy połowę serii, więc niech się teraz zaczynają bawić z drugim - to raczej nie jest dobry kierunek.

Offline Dracos

« Odpowiedź #544 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 12:42:24 »

Tak, ale Ongrys tak sobie ustawił sprzedaż - premium integrale w niezbyt dużej ilości i zeszyty z pojedynczymi tomami. Elemental teraz w połowie tytułu raczej nie może sobie pozwolić żeby wyskoczyć nagle z integralami.

Offline Pinto

« Odpowiedź #545 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 17:57:58 »
Ostatnio kupiłem ich kilka pozycji i nie były foliowane, ale i tak na zapytanie bezczelnie ci odpiszą że foliują. A potem to już ci w ogóle nie odpiszą.

Offline Arne

« Odpowiedź #546 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 09:09:16 »
Elemental wznowi "Wieże Bois-Maury" w integralach.

Offline Dracos

« Odpowiedź #547 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 09:35:33 »
Mam mieszane uczucia czy to dobry ruch biznesowy. Podobnie jak z Comanche, którego sprzedaż kuleje.
W mojej opinii za mało czasu upłynęło odkąd zniknęły z księgarń wcześniej wydane tomiki. A nie jest to taki hit sprzedażowy jak Thorgal.

Offline LukCook

« Odpowiedź #548 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 09:38:01 »
Świetna wiadomość.

Offline Brvk

« Odpowiedź #549 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 09:49:00 »
Wieże z Komiksowego miały skopane kolory. Jeśli poprawią to wymienię sobie.

Offline tuco

« Odpowiedź #550 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 10:53:02 »
jakieś szczegóły przypomnisz? bo nie kojarzę. jedyne, co pamiętam, to kolorowe dymki w początkowych albumach, ale tak przecież było w oryginale.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #551 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 10:56:27 »
Mam mieszane uczucia czy to dobry ruch biznesowy. Podobnie jak z Comanche, którego sprzedaż kuleje.

Zero zdziwienia. Wydali w gorszym standardzie wydawniczym niż pierwsze wydanie. A co do Wież to pamiętam, że zalegały i Prószyński wyprzedawał to po 10zł za tom, ale nakład prawdopodobnie był bardzo duży.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Death

« Odpowiedź #552 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 11:03:21 »
Czasem były przesunięcia i białe kreski przy czarnych konturach jak za czasów Odbity.

Tutaj macie podobny motyw w Undertakerze:
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/taurus-media/msg183125/#msg183125

A tutaj dyskusję o Wieżach. Kokosz to Leszek z Ongrysa i wyjaśnia temat od strony technicznej:
https://forum.gildia.pl/index.php/topic,34674.msg1266894.html#msg1266894

Offline kenji

« Odpowiedź #553 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 11:36:09 »
jak dla mnie trochę strzał w kolano...
" dopiero co" były wydane przez ( jak dla mnie nieodżałowane ) Wydawnictwo Komiksowe.
niektóre tomy zalegają za śmieszne pieniądze ...

ile będzie takich osób, które kupią kolejne wydanie tylko dlatego że to Integral... Death i kto jeszcze:)

podobny temat z Comanche i widzimy jak się Ongrys "męczy" z tematem

Offline Sędzia

« Odpowiedź #554 dnia: Cz, 12 Październik 2023, 11:53:56 »
Ongrys to się akurat męczy z każdym tematem. Ale podzielam wątpliwości. Za 5-10 lat byłby sens.