Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 32055 razy)

Online Castiglione

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #30 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 22:43:38 »
A to wiem. Ale co to ma wspólnego z wydawaniem innych tytułów w ten sposób? Przecież etui to jedno, a komiksy się dobrze sprzedawały.
No raz już wkurzyli ludzi, to nie będą tego robić znowu.

Retoryka, dodatkiem może być wszystko, etui to konkretna informacja.
Przed chwilą napisałeś, że etui nim nie jest, a teraz już wszystko może być ;D

Offline Pestak

« Odpowiedź #31 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 22:56:36 »
Myślę że przez to etui siadła im sprzedaż Ziemi Niczyjej i Śmierci Supermena, bo pewnie ludzie czekali ze także wyjdzie to w etui.

Pewnie tak, bo przy zapowiedzi 3 tomu Śmierci Supermana wyraźnie podkreśliła, żeby od razu kupować bo żadnego etui nie będzie.

Online michał81

« Odpowiedź #32 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:03:31 »
Przynajmniej do świąt ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #33 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:04:36 »
No raz już wkurzyli ludzi, to nie będą tego robić znowu.

Przed chwilą napisałeś, że etui nim nie jest, a teraz już wszystko może być ;D

Uprawiasz retorykę.
Możesz nazwać etui dodatkiem lub produktem, ale to niczego nie wyjaśnia.
Następne pytanie będzie: jaki dodatek?
I co wtedy odpowiesz, że z tektury?
« Ostatnia zmiana: So, 27 Wrzesień 2025, 23:06:23 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #34 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:02:40 »
 ::) (pomijając, że w kontekście pytania, które padło, nie było istotne, czym był ten dodatek)

Pewnie tak, bo przy zapowiedzi 3 tomu Śmierci Supermana wyraźnie podkreśliła, żeby od razu kupować bo żadnego etui nie będzie.
Ja tam bym powątpiewał, żeby to miało jakiś istotny wpływ na sprzedaż.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:08:47 wysłana przez Castiglione »

Offline Juby

« Odpowiedź #35 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:06:15 »
Jeden zbiorczy tom. Pokazano okładki zbiorczych aby pokazać że będzie wydana całość.
Jesteś pewien? Pani Martyna ewidentnie powiedziała "dwa tomy". W dodatku nie sądzę, aby z klasycznym Batmanem zwolnili z tempa 3-5 tomów rocznie do jednego.

"(...)ekskluzywnym wydaniu, a dopiero później i on, i Superman oraz Wonder Woman, w klasycznej formie." - nie, zupełnie na ODWRÓT, o ile dobrze słyszałem: ma wyjść specjalne wydanie na miękko zawierające po pierwszym zeszycie każdej z trzech serii w czerni i bieli, a okładka jedynie pochodzi z ongoingu Absolute Batmana.
Przecież to samo napisałem. Więc jakie "na odwrót"? ::)
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:34:23 wysłana przez Juby »

Offline Janas

« Odpowiedź #36 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 01:02:39 »

Mam nadzieję, że tu Egmont przyłoży się do sprawdzenia rozkładówek.

Online michał81

« Odpowiedź #37 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 06:06:08 »
Jesteś pewien? Pani Martyna ewidentnie powiedziała "dwa tomy".
Gdzie te tomy mają po 300 stron? Wątpię w pojedyncze. Przecież to jest taki sam przypadek jak Batman Legacy, które też zbili w jeden zbiorczy.

Jedyna opcja że będzie w dwóch to jeśli będzie tam dodany materiał którego nie pokazali na slajdach, np wspomniani Oficer Down i początek runu Brubakera, a całość będzie nazwana u nas jako Nowe Gotham. 

Offline xardas

« Odpowiedź #38 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 06:57:22 »
Gdzie te tomy mają po 300 stron? Wątpię w pojedyncze. Przecież to jest taki sam przypadek jak Batman Legacy, które też zbili w jeden zbiorczy.

Jedyna opcja że będzie w dwóch to jeśli będzie tam dodany materiał którego nie pokazali na slajdach, np wspomniani Oficer Down i początek runu Brubakera, a całość będzie nazwana u nas jako Nowe Gotham.
Na pewno złączą. Przecież pani Martyna ewidentnie nie ogarnia w ogóle tematu superhero, wszystko musiała czytać z kartki ;D, więc tego co mówi nie można brać za pewnik.

Offline Pestak

« Odpowiedź #39 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 07:28:28 »
A jakiś inny rodzaj komiksu niż superhero ogarnia? Przecież wszystko czytała z kartki a nawet to niewiele pomogło bo gubiła się w tych swoich notatkach ( czy swoich to też wątpliwe, bo powiedziała przecież np. coś w stylu: zobaczmy co tu Martyna na temat tego komiksu napisała).

Offline Avarest

« Odpowiedź #40 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 08:54:51 »
Ogarnia komiks dziecięcy. Ten mówiła z pamięci. Potem było ciężko. Mogliby pomyśleć o tym, by robić taką prezentację w kilka osób. Ktoś inny z firmy mówiłby o każdej kategorii. Tak aby powiedzieć coś więcej niż tytuł.

Totalnie nie zrozumiałem jaki jest plan na Hellboya (nie znam, ale zastanawiam się nad wejściem w uniwersum), czy to co zapowiedzieli to jest zapowiedź drukowania Hellboya od nowa, właśnie dla takich osób? Czy chodziło o coś innego?

« Odpowiedź #41 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 09:03:35 »
Ogarnia komiks dziecięcy. Ten mówiła z pamięci. Potem było ciężko.
Szczególnie, że komiks dziecięcy + frankofońskie zajęły jej dokładnie 41min, spojrzałem na zegarek i gdy zaczęła omawiać Marvela i DC to była równo 17:42, 18min na gatunek który zdecydowanie najbardziej interesował ludzi tam. Mogli by ten panel dać półtoragodzinny, na spokojnie byłby czas na dokładne omówienie wszystkich rzeczy. Tak naprawdę to paru rzeczy można było się dowiedzieć od Pani Martyny bezpośrednio po panelu, bo chwilę została z niektórymi i odpowiadała na parę pytań
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online misiokles

« Odpowiedź #42 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 09:04:29 »
Mogliby pomyśleć o tym, by robić taką prezentację w kilka osób. Ktoś inny z firmy mówiłby o każdej kategorii.

Cokolwiek by nie zrobili - zjebka internetowa i tak by była. Że TK ogarniał a teraz to już 5 osób ledwo co ;)

Offline radef

« Odpowiedź #43 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 09:16:24 »
Przecież TK Marvela też ledwie ogarniał. Resztę jeszcze mniej niż więcej, ale Marvel to było czytanie wszystkiego z kartki.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline JanJ

« Odpowiedź #44 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 09:24:41 »
Dlatego należałoby się do takiego wystąpienia przygotować, a nie iść na żywioł. Szef największego wydawnictwa ma najważniejsze wystąpienie dla konsumentów raz do roku, to chyba powinno im zależeć żeby wypadło dobrze. Ja uczę studentów wygłaszania prezentacji i od pierwszych zajęć powtarzam im w kółko, że w prezentacji slajdy to tylko dodatek, a najważniejsze jest to co i jak mówisz. Nie wszyscy mają talent, ale naprawdę, można się do takiego wystąpienia przygotować. Odnoszę wrażenie, że Pani Martyna jest tam za karę i mocno się stresuje, właśnie przez brak przygotowania.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 09:27:03 wysłana przez JanJ »