Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 582344 razy)

Offline HugoL3

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3330 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:52:21 »
No dobra, ale filmiki z nią i tak się lepiej klikają niż te o DC z udziałem Kamila Śmiałkowskiego, o Pani prezes nie wspominając.

Offline parsom

« Odpowiedź #3331 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 18:51:10 »
Chłopcy czytają komiksy o kolorowych dziwolągach i narzekają, że Pani ma włosy nie takie i wydaje się z innej planety?

Offline Kadet

« Odpowiedź #3332 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 18:57:22 »
aż tak mnie nie zainteresowała żebym sprawdzał jej życiorys, piszę to co widzę. Może  Pani operuje lepiej słowem pisanym niż mówionym, bo te filmiki z nią to bardziej męczą niż zachęcają

No ale gdybyś zadał sobie jednak trud sprawdzenia, może nie napisałbyś, że redaktor Egmontu odpowiedzialna za komiksy Marvela czyta komiksy od wczoraj ;)

Czy ty widziałeś kiedyś naturalną kobietę? Bo pani Alicja stoi po drugiej stronie. Rozumiem, że środowisko supermiarzy kwitnie wszędzie, ale pani Alicja nadaje się do mówienia do kamery jak Liefeld do rysowania stóp. Schowana za puklem doczepianych włosów, "r" tylnojęzyczkowym, okropnym piszczącym głosem, beznadziejną tonacją i przede wszystkim niepotrafiącą wymawiać tytułów komiksów, które wydaje. EX MEN a nie IKS MEN do cholery. Może to dlatego, że nie otwiera buzi jak mówi...
Odpaliłem jej ostatni filmik i widać inspiracje z Jacka Sparrowa, gestykulacja, zachowanie i przede wszystkim treść :DDD Fajnie jak składa myśli, jak ja gdy mówię w języku, którego uczę się od 2 lekcji.

Cóż, w każdym razie na pewno bije Cię na głowę kulturą wypowiedzi...

A tak poważnie, to wyważasz moim zdaniem otwarte drzwi, próbując rozniecić dyskusję, którą mieliśmy tu miesiące temu. Alicja nie jest osobowością medialną ani najętą do prezentowania influencerką, tylko redaktorką z Egmontu, którą poproszono, żeby powiedziała do kamery trochę o seriach, którymi się zajmuje i o których coś wie. Tak jak robią to Tomasz Kołodziejczak, Kamil Śmiałkowski czy Jacek Drewnowski. Ale w ich wypadku jakoś nie widać zarzutów, że mają kiepską prezencję i zły wygląd, więc nie powinni pokazywać się na wizji, choć - z całym szacunkiem dla tych panów - żaden z nich nie pasuje do wzorca Mistera Uniwersum (ja zresztą też nie, żeby nie było, że to jakieś przycinki). Ale w przypadku kobiety zawsze łatwiej czepić się wyglądu.

W zasadzie to wkleję ponownie moją wypowiedź sprzed paru miesięcy i chyba tyle:

Czepiasz się.

Z jednej strony ludzie jadą po Egmoncie, bo korpo, bo się nie znają, bo wypowiedzi są okrągłe i z firmową gadką, a z drugiej strony kiedy wychodzą ci pracownicy, którzy znają się na rzeczy, są fanami i są autentyczni - z wszystkimi tymi drobnymi "niedoskonałościami", które przecież każdy z nas ma, to obrywa im się, że są normalnymi ludźmi i nie wstawiają gładziutkich reklamowych tekścików ze sztucznymi gestami i narracją zaplanowaną w stu procentach w jakimś gabinecie. No nie dogodzisz.

Rozumiałbym, gdyby wymowa była tak straszna, że nic się nie da zrozumieć, albo wypowiedź tak nieskładna, że w ogóle nie idzie dojść, o co chodzi - ale przecież tu nic takiego nie ma. Pani Alicja pracuje jako redaktorka, i bardziej mnie obchodzi, żeby była dobrą redaktorką niż dopiętą na ostatni guzik youtuberką, bo te filmiki to tylko dodatek do jej głównej pracy. Choć osobiście jej zakres pracy tak bardzo mnie nie dotyka, bo ostatnio mało Marveli czytam.

I wolę właśnie takich autentycznych ludzi niż czytanie z kartki pi-arowych opisów od wydawcy, z których tak naprawdę niewiele wynika.

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/egmont-2023/msg249186/#msg249186
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3333 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 19:15:50 »
@up

Kochany, my się chyba nie znamy. Ja po panu Tomaszu jechałem przez całą jego karierę. Miałem to wątpliwe szczęście być w jego otoczeniu, kiedy był sobą. Na tym forum krytykowałem go za wszystko: od poglądów politycznych po działalność antywydawniczą i wygląd zarządcy koziej farmy. Typowy nikodem dyzma komiksu, zakręcił się przy Kaczorach i na charyźmie i przemocy wjechał do zarządu, a zielonego pojęcia o sztuce komiksowej nie ma, co potwierdza jego udział w projekcie Batman The World, Antalogie i innych. Gdyby nie mówili mu: masz wydać Marvela i DC, to by wciąż myślał, że kluczem do sukcesu jest 5 próba wskrzeszenia MAGAZYNU KOMIKSOWEGO ze SPIROU.
Panią Alicję widziałem kilka razy i o ile ciekawość zmuszała mnie do przewijania filmików z TK, o tyle w jej sytuacji wręcz odstrasza. Ona nie jest autentyczna. To jest właśnie najbardziej nieautentyczna osoba, jaką widziałem w necie zaraz po Czarodzieju i Majku Coachu. Schowana pod nieswoimi włosami, za dużymi okularami, nie otwiera jamy ustnej, stary to nie jest 2001 rok. Wchodzisz do medium wizualnego, to oceniają cię jak medium wizualne. W ogóle mam taki obraz Egmontu w głowie, że tam same geeko nerdo smutasy, zero frajdy, TK przemocowo sterował takimi niepewnymi siebie myszkami jak pani Alicja, zacofana agencyjka gdzieś na Dzielnej próbuje dogonić świat. Przecież TK zarzekał się, że nigdy nie będą mieć FB. Ale hajs się tłucze, zwiększamy marżę, reaktor wytrzyma. Tylko to go obchodziło w świecie komiksu. To i PiS u władzy :D

W ogóle Egmont jawi się jako paradoks. Ludzie, którzy nie czytają komiksów je redagują (XIII), ludzie którzy nie nadają się do YT robią YT, typ grafoman pisze scenariusze komiksowe...

Śmiałkowskiego nie widziałem, kiedyś włączyłem, ale jego energia mnie uśpiła.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Online xanar

« Odpowiedź #3334 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 19:27:00 »
TK już nie ma, możesz już zluzować  ;D
Ty to masz chyba z nim koszmary, budzisz się w nocy cały mokry i zapłakany, że ci znowu nie dał podwyżki :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Mertusor

« Odpowiedź #3335 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 19:41:07 »
Kto Alicji ujmę czyni,
na ubitą ziemię
wyzwę zaraz niegodziwca
i hejterów plemię.

Marudnym malkontentom proponuję by zajęli się czytaniem jakiś pozytywnych komiksów, zamiast czepiania się super kobiety.
Fantastycznej osoby, która opowiada o fantastycznych sprawach.
Jeśli jej ogólna kreacja jest stworzona na potrzeby filmików, to tym fajniej.
Komiksowiej, superherowiej. :-)
I potem na przystanku czeka sobie jakaś urocza panna z koczkiem w garsonce a wierni widzowie jej występów, nawet nie wiedzą, koło kogo stoją. :-D
Doskonale wygląda i świetnie opowiada.
Na przykład "Broń X" była mi totalnie obojętna a jak zrobiła prezentację, to aż zachciałem to mieć i dobrze, że było już wysprzedane. :-) :-D
Jak komuś brzmienie głosu pani Alicji nie odpowiada, to niech idzie do lekarza od uszu. ;-p
Albo sam się nagra i zobaczy własne popisy.

Jedna uwaga krytyczna: filmiki miały być co dwa tygodnie, zamiast co tydzień, za to dłuższe i jak na razie tylko pan Kołodziejczak mówił przez pół godziny a inni do 15 minut.
Proszę o dłuższe filmiki.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Listopad 2024, 19:42:48 wysłana przez Mertusor »

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3336 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 22:53:30 »
Dzięk Mertusor za wskrzeszenie starożytnego vibe'u forum początku lat '00, gdzie białorycerzowanie nie było jeszcze oznaką spermiarstwa, a wujek z wąsem na imieninach starej opowiadał fajne dowcipy po kielichu. Kobiety były wtedy wielką niewiadomą, a każda z nich wydawała się nimfą.
Mnie oczywiście interesuje tylko jej warsztat pracy przed kamerą i jako praktyk oznajmiam:

Wolę żeby Gaiman nie napisał Sandmana
Joker zabił rodzinę Batmana
Asterix stracił ukochaną Galicję
Niż oglądać raz jeszcze panią Alicję
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Kadet

« Odpowiedź #3337 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 23:14:07 »
Hm, Asteriks nie mieszka w Galicji, tylko w Galii. Jedna Galicja jest w Hiszpanii, a druga w Europie Środkowo-Wschodniej...

W każdym razie oto moje rozwiązanie: skoro masz opinię odmienną od wielu innych osób, które lubią te filmiki, to nie oglądaj :) I wszyscy będą zadowoleni.

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3338 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 07:00:19 »
Pani Alicja jest normalną, naturalną kobietą z której bije autentyczność oraz pasja w tym co robi i  mówi. Czuję że jest zajarana swoją pracą, lubię słuchać jej pogadanek, potrafi mnie od czasu do czasu namówić na kalesoniarzy i to mi wystarczy. No i nie wiem jak Wy ale ja zauważyłem duży progres w tych nagraniach, kobieta się cały czas rozkręca  :)
A czepianie się czyjegoś wyglądu to już jest tak słabe i prostackie że aż szkoda komentować, napiszę tylko jedno, bo może nie znasz znaczenia tego słowa-  autentyczność jest wtedy gdy jesteś sobą i nie udajesz kogoś kim nie jesteś a pani Alicja swoją stylówę ma taką samą od samego początku.

Offline JakubM

« Odpowiedź #3339 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 08:23:08 »
Ja unikam komiksów SH, ale uwielbiam ludzi z pasją.

Materiały Pani Alicji oglądam aby właśnie tą pasje zobaczyć.

Offline Necr09

« Odpowiedź #3340 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 08:47:11 »
Zmieniając temat na chwilę, w maju ukazał się "Pałac wszystkich przyszłości", czy ktoś to czytał i może mi dać jakąś opinię o tej pozycji?
FGO: 758,469,198

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3341 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 09:33:21 »
Wolę żeby Gaiman nie napisał Sandmana
Joker zabił rodzinę Batmana
Asterix stracił ukochaną Galicję
Niż oglądać raz jeszcze panią Alicję

Co to za maź brudna i plugawa
lepkim glutem pod nosem się buja?
Zaraz, już wiem... oczywista sprawa!
To kolejny nienawistny post Grzmichuja.
;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #3342 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 09:36:55 »
Zmieniając temat na chwilę, w maju ukazał się "Pałac wszystkich przyszłości", czy ktoś to czytał i może mi dać jakąś opinię o tej pozycji?
Słabe.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3343 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 11:03:04 »
Hm, Asteriks nie mieszka w Galicji, tylko w Galii. Jedna Galicja jest w Hiszpanii, a druga w Europie Środkowo-Wschodniej...

W każdym razie oto moje rozwiązanie: skoro masz opinię odmienną od wielu innych osób, które lubią te filmiki, to nie oglądaj :) I wszyscy będą zadowoleni.
Ale dosrałem z tą Galicją :D W ramach pokuty zamykam ryło. Ale że tylu simpów tutaj na forum i mylą chochoła z autentykiem...

Offline vertogo

« Odpowiedź #3344 dnia: Wt, 05 Listopad 2024, 12:25:54 »
Grzmich.ju, pytanie odnośnie autentyczności Pani Alicji, czy szanowny Pan zna osobiście panią Alicję?