Można natomiast porównać sobie ceny komiksów Egmontu w miękkiej i twardej oprawie. Np. komiks około 400 stron potrafi różnić się okładkową ceną około 30-40 zł. Dzięki takiej zmianie na miękką okładkę, Egmont pewnie będzie mógł zjeść do ceny poniżej 100 zł przy 30% ceny promocyjnej jak jest to teraz.
Możesz podać konkretne tytuły ? Bo patrzyłem na te nowości na grudzień , to porównując tego spidera z deadpoolem , który właśnie ma być na miękko , do innych komiksów z pakietu które mają po 400stron i są na twardo , to wychodzi raptem 10zl taniej.
Obejrzałem ten filmik tej babeczki z egmontu i ona mówi , że będą testować miękkie wydania i zejdą trochę z ceny , jak to ma być 10zl taniej aż , to niech sobie darują , bo to parodia westernu . Jakby faktycznie potrafili obniżyć ceny o te 30/40zl to jestem jak najbardziej na tak .
Ideałem wydawniczym było dla mnie pierwsze wydanie ligi niezwykłych dżentelmenów, miękka okładka z obwolutą, na zajebistym, matowym papierze , to nie był żaden offset ani Kreda, kolory na tym papierze to była petarda , tak bym chciał żeby były wydawane komiksy po te 150/200 stron, bo takie kolosy po 400 stron i więcej , to faktycznie tylko w twardej, ale brakuje mi klasycznych trejdów, fajnie wydanych