Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580208 razy)

Offline LukCook

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2385 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 09:42:47 »
Post na fb Świata Komiksu o nadchodzących Limited (wyraźnie zaznaczone: gwarancja braku dodruków):

Od razu komentarz, który ciężko sobie wyobrazić. Egmont dodrukuje bo ludzie kupili po kilka sztuk   :D Dopiero dzisiaj dostał 'kasę' i nie miał kasy przez ostatnie miesiące (albo tak długo jak trwała przedsprzedaż). Powtarza się sytuacja z większością szybko wyprzedanych tytułów: ludzie chcą kupić bo się wyprzedało, trollują wydawnictwa zamiast zaplanować zakupy z wyprzedzeniem. Jak komuś zależy na tytule z mocno ograniczoną liczbą egzemplarzy to powinien kupić w przedsprzedaży a nie rozpaczać po fakcie.

Beware wszyscy co kupiliście po kilka egzemplarzy!

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2386 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 09:47:17 »
ale tu nie ma co kminić z nazewnictwem, to jest zwykły chwyt sprzedażowy, słowo LIMITOWANA działa bardziej na podświadomość kupującego niż ALTERNAWYNA

No tak, ale limitowana ma sens kiedy faktycznie jest jej mniej.

Pytanie czy ten komiks musiał trafić do Marvel Limited skoro było na niego tylu chętnych :) zamiast po prostu być dostępny w regularnej sprzedaży w dużym formacie, takim papierem jaki wybrali i takiej samej ustalonej cenie.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2387 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 09:50:21 »
Pytanie czy ten komiks musiał trafić do Marvel Limited skoro było na niego tylu chętnych :) zamiast po prostu być dostępny w regularnej sprzedaży w dużym formacie, takim papierem jaki wybrali i takiej samej ustalonej cenie.

Zakładając, że naprawdę jest tylu chętnych a nie jest to efekt 'szału na wyprzedany tytuł', to pewnie Egmont wróci do WX w innej lini wydawniczej.

Offline stab

« Odpowiedź #2388 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 09:50:31 »

Beware wszyscy co kupiliście po kilka egzemplarzy!

Offline Kadet

« Odpowiedź #2389 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 09:58:18 »
Ja mam tylko nadzieję, że to się nie skończy taką awanturą, jak sprawa "Drogi" od Mandioki.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline LukCook

« Odpowiedź #2390 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:05:57 »
Bardzo zabawnie na fb - zaczynają się teorie spiskowe i groźby (niech się udławią Ci co 3 kupili)  :)

Stab zostaniesz ze swoim egzemplarzami na lodzie bo dodruk ukryty będzie (po cichu)  ;D

Offline starcek

« Odpowiedź #2391 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:12:17 »
Zakładając, że naprawdę jest tylu chętnych a nie jest to efekt 'szału na wyprzedany tytuł', to pewnie Egmont wróci do WX w innej lini wydawniczej.

Pewnie przeliczą w jakim wydaniu mają największy zysk i wydadzą, choć nie będzie to już to samo wydanie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2392 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:47:39 »
I super że się tak szybko dubel dubla dubla wyprzedał  ;), gratulacje dla wydawnictwa za wydawniczy strzał w dziesiątkę. Przecież było info  że to limitowana edycja bez dodruków a teraz są wygrywane jakieś żałosne gorzkie żale na fujarce bo ktoś przegapił. Ja w lipcu już sobie klepnąłem na Gildii , zapłaciłem jakoś pod koniec sierpnia i dzisiaj ma mi przyjść, z limitowanymi wersjami trzeba być czujnym i tyle w temacie.

Offline todd

« Odpowiedź #2393 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:55:44 »
Bardzo zabawnie na fb - zaczynają się teorie spiskowe i groźby (niech się udławią Ci co 3 kupili)  :)

Stab zostaniesz ze swoim egzemplarzami na lodzie bo dodruk ukryty będzie (po cichu)  ;D

Zabawni to sa ci co myślą, że nie będzie dodruku bo egmont im tak na fb napisał 😆🤣 i ci co bawią się skórą, bo kupili po parę szt i teraz myślą że sobie dom za to wybudują 🙃
Nie w takiej formie to w innej i jak nie teraz to za rok czy dwa, ale egmont to wyda ponownie. Zresztą, osobiście nie czaję podniety tym tytułem bo o ile rysunki i kolory to jest petarda, ale scenariuszowo to wieje nudą jak nad polskim Bałtykiem. Chyba efekt nostalgii zadziałał , nic więcej 

Offline michał81

« Odpowiedź #2394 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:02:05 »
Ja mam tylko nadzieję, że to się nie skończy taką awanturą, jak sprawa "Drogi" od Mandioki.
Mowisz ze czeka nas druga ankieta "Honor czy Biznes"?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2395 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:03:27 »
Ja chyba nie bardzo rozumiem to stanowisko, że "ma być bez dodruków".
To nie jest zrzutka z kickstartera i druk w piwnicy jakimś amatorskim nakładem sił.

Co z tego, że ktoś to sobie nazwał Limited? To może faktycznie niech zawrą informację, że tylko do kupienia w ich sklepie i tylko w ramach preoderu, bo później nie będzie... Nie chce kupować czegoś w ciemno, zwłaszcza że już jeden taki komiks mam.

Ale spoko, nawet jeśli go nie dostanę to nie będę podnosić rabanu, trudno nie zdążyłem to kto inny otrzyma moją kasę za zupełnie inny produkt. Później nie dziwota, że w komiksowie brakuje nowych klientów, skoro takie pozycje są dostepne tylko przez kilka dni. Może wyjdzie w "must have" :)

Online WolfSazen

« Odpowiedź #2396 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:24:12 »
Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie Egmont tak wkurzył, rozumiem że edycja limitowana, mały nakład (jak mały, nie wiadomo) ale kurczę chciałbym chociaż kupić 'Weapon X" w zwykłym wydaniu, którego Egmont nie miał, nie ma i jeszcze długo mieć nie będzie. Strażnicy wydanie powiększone - ok, bo mamy jak alternatywę wydanie zwykłe. W innych przypadkach to jakiś żart po prostu.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2397 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:36:06 »
Trochę niesamowite, ten płacz że już poszło.
Była przedsprzedaż, można było klepnąć sobie i zapłacić nawet teraz (ja klepałem jak Najman matę w dniu jak tylko Gildia wrzuciła w przedsprzedaży, opłaciłem w niedzielę, 4 dni temu).
Dorzucę do tego jeszcze Slaina od SL jutro i coś tam jeszcze żeby była darmowa wysyłka i an spokojnie będę czekać.

Offline xanar

« Odpowiedź #2398 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:42:25 »
A jakby wszyscy zamówili w przedsprzedaży i nie starczyłoby dla wszystkich, to co wtedy.
Ja tam dalej twierdze, że to jest źle robione, powinien być jakiś deadline na zamaiwanie takich "limitowanych" rzeczy i wtedy drukują tyle ile potrzeba+ jakąś ilość na reklamacje.
Zresztą tak robią największe korporacje komiksowe.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Death

« Odpowiedź #2399 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 11:44:24 »
Mowisz ze czeka nas druga ankieta "Honor czy Biznes"?
Jak coś, to założymy temat Limited czy biznes. Nie ma problemu. :)