Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 581390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2220 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 21:21:37 »
Planetary oraz Authority dwie znakomite serię, które kiedyś we fragmentach wyszyły, czyli były znane czytelnikowi polskiemu od kilu lat zalegają na półkach, a ty pytasz czy takie 52, się sprzeda? Tytuł, który tym bardziej nic nie mówi czytelnikowi o czym jest komiks. Tytuł, który nie będzie jeszcze dodatkowo tani. Identyczną serią z założenia był Najjaśniejszy Dzień, tylko na mniejszą skalę, który przeszedł całkiem niezauważony. Booster Gold? Starman? Czy ty się nieraz zastanowisz co piszesz? Co z tego, że dostali po jakimś tomie w jakieś kolekcji, która po dwóch tygodniach znika z półek? Ja to ma przyciągnąć czytelnika do tych postaci?

Co do Morrisona czy Moora to dla ciebie ci autorzy są za trudni, więc się nie dziwię, że takie rzeczy piszesz. Pozostań może przy Kaczkach, to są prostsze historię do zrozumienia,.... choć jak widzę jak wchodzisz w dyskusję to i tak blamaż z twoje strony w każdym poście.

Duh - teraz przecież ma wyjść komiks o samym Gotham bez Batmana.
Proponuje najpierw przeczytać komiks, zamiast pisać domysły, bo może cię zaskoczyć kto się w nim pojawia.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2221 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 22:21:13 »
(...) a ty pytasz czy takie 52, się sprzeda? Tytuł, który tym bardziej nic nie mówi czytelnikowi o czym jest komiks. Tytuł, który nie będzie jeszcze dodatkowo tani.

Tytuł absolutnie nie jest wyznacznikiem tego, czy komiks się sprzeda bądź nie. Kingdom Come też nic nie mówi czytelnikowi o czym jest komiks, a jakoś problemu ze sprzedażą nie widzę. I też tani nie jest. Nazwiska autorów oraz bohaterowie na okładce mówią sami za siebie, tak w przypadku Kingdom Come, jak i 52.

« Odpowiedź #2222 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 22:34:53 »
  Kingdom Come świetnie brzmi a tytuł jak najbardziej potrafi sprzedać dosłownie wszystko.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2223 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 22:36:21 »
Pełna zgoda, tytuł pomaga. Stwierdzam tylko, że tytuł, który nie krzyczy z miejsca o czym jest komiks, nie oznacza, że ten się nie sprzeda.

« Odpowiedź #2224 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 22:49:18 »
 No nie, ale będzie trudniej. Z drugiej strony 52 ma bardzo duże nazwiska i opinie pozytywne, więc chyba mogliby spróbować.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2225 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 08:07:04 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Klint

« Odpowiedź #2226 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 08:21:03 »
Chyba niepełne. Brak nowego Thorgala i Pasażerów Wiatru .

Online michał81

« Odpowiedź #2227 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 08:23:24 »
No nie, ale będzie trudniej. Z drugiej strony 52 ma bardzo duże nazwiska i opinie pozytywne, więc chyba mogliby spróbować.
Nie bez powodu przytoczyłem Planetary i Authority, dobre oceny, znane nazwiska, a tomy zalegają. I to przy naprawdę dobrych cenach porównując do obecnych.

Zapowiedzi Egmontu na listopad.
Czyli Egmont wydaje Batmana Leoba/Sale'a z nowych edycji usuwając z okładek dopisek sequel/prequel Long Halloween.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Wrzesień 2024, 08:28:19 wysłana przez michał81 »

Online radef

« Odpowiedź #2228 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 09:08:14 »
Chyba niepełne. Brak nowego Thorgala i Pasażerów Wiatru .
Podejrzewam, że to pełne zapowiedzi. "Thorgal" i tak najczęściej wpada poza zapowiedziami, a "Pasażerowie wiatru" są pewnie wśród 3-4 tytułów, które "wypadły" z listopada. Oby tylko na grudzień.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Juby

« Odpowiedź #2229 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 09:18:05 »
Czyli Egmont wydaje Batmana Leoba/Sale'a z nowych edycji usuwając z okładek dopisek sequel/prequel Long Halloween.
To chyba było oczywiste już po zapowiedziach na październik.

Nowa okładka dużo brzydsza, ale dobrze, że INNA niż ta od Muchy. Ciekawe kiedy u nas wejdzie w życie stare/nowe logo DC na okładkach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2230 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 09:44:05 »
W końcu 4 tom Lonesome. Polecam również serię Pięć Krain. Nie jest to wybitne dzieło, ale pożądane czytadło z fajnymi rysunkami. Nie wiem czemu, ale przypomina mi trochę Armadę.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2231 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 10:00:28 »
Czyli jednak ogarnęli, że okładka "Krainy koszmarów", którą wcześniej prezentowali, nie pasowała do reszty Sandman Universe, fajnie. Wychodzi, że dostaniemy miks oryginalnych wersji SC i HC.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2232 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 10:06:26 »
Nie bez powodu przytoczyłem Planetary i Authority, dobre oceny, znane nazwiska, a tomy zalegają. I to przy naprawdę dobrych cenach porównując do obecnych.

Tyle że nie są to tytuły w mainstreamowym uniwersum DC. Nie ma co porównywać zainteresowania uniwersum Marvela czy DC wraz z tamtejszymi znanymi herosami z takim Planetary czy Authority, gdzie polski czytelnik nie ma nawet pojęcia co to za postaci.

Zapowiedzi, dla mnie:
Kleks tom 2
Marvel Zombies 2
5 Krain tom 3
Sandman Uniwersum tom 1
Strażnicy Galaktyki tom 3
Detective Comics tom 2
Batman/Superman: Worlds Finest tom 1
Skarga Utraconych Ziem

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2233 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 10:08:53 »
Dobry Epic się szykuje. Uwielbiam historie z Pająkiem z tamtego okresu, gdy prawda o jego rodzicach wychodzi na jaw a Peter popada w coraz większe szaleństwo. DeMatteis tam wkracza na wyżyny swojego superbohaterskiego scenopisarstwa.

Cena 4 tomu Lonesome to jakaś masakra i ostre przegięcie :o
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruman

« Odpowiedź #2234 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 10:11:40 »
W Strażnikach Galaktyki raczej będą zeszyty od 13, a nie od 16 jak na stronie Egmontu obecnie. Połączony tom z "The Last Annihilation", bardzo fajnie.

Dużo tytułów dla mnie, naliczyłem 8.