Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579005 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2100 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 16:51:20 »
Ile tomów Niepisanych będzie w tej edycji ?
Najprawdopodobniej 5 tomów.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2101 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 16:54:31 »
Czyli tak. Batman w USA jako postać debiutował w marcu 1939. DC wprowadziło Dzień Batmana w lipcu 2014 r. A Egmont taką głośniejszą, niespodziankową historię z Gackiem wprowadza dopiero w październiku. Albo przykład kolejnego nieprzykładania się do szczegółów, albo Efekt Kolekcji w działaniu. Ten tytuł spokojnie pasowałby i do przedłużenia BiZDC i do tej kolekcji Panini/Hachette, co startuje teraz we Włoszech.

Dla mnie z tym DC Deluxe 8 pozycji, plus Kaczki. Więcej niż w zdublowanym wrześniu.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2102 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 17:02:36 »
Czyli tak. Batman w USA jako postać debiutował w marcu 1939. DC wprowadziło Dzień Batmana w lipcu 2014 r. A Egmont taką głośniejszą, niespodziankową historię z Gackiem wprowadza dopiero w październiku. Albo przykład kolejnego nieprzykładania się do szczegółów, albo Efekt Kolekcji w działaniu. Ten tytuł spokojnie pasowałby i do przedłużenia BiZDC i do tej kolekcji Panini/Hachette, co startuje teraz we Włoszech.

Dla mnie z tym DC Deluxe 8 pozycji, plus Kaczki. Więcej niż w zdublowanym wrześniu.
Halloween?Hello?!

Online Castiglione

« Odpowiedź #2103 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 17:16:07 »
Urojeń ciąg dalszy ::)

« Odpowiedź #2104 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 17:23:54 »
  Jakoś Egmont nieszczególnie mnie rozpieszcza ostatnimi czasy poza superhero, zdaje się że wcześniej bardziej trafiali w mój gust. Dwa Batmany z czego jeden niespecjalnie chętnie, Daredevil, Shade, może sprawdzę te Unwritten. Myślałem nad X-Menami, ale chyba nie dam rady kapitance Kitty i jej lesbijskim przygodom. Można odpuścić te poboczne serie i brać samo Reign of X?

Offline 79ers

« Odpowiedź #2105 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 18:40:03 »
LL, Marini x2, Akwilon, Wolverine, Unwritten  ;D

Offline SawiK

« Odpowiedź #2106 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 19:27:44 »
Wolverine zbudowany z ciekawych zeszytów, mamy tu Jungle adventure Mignoli a to wielki plus, komiks na mojej liście 🦸
Batman Tima Sale zaskoczenie, ale zważywszy że wydają Deluxe Halloween to dobry ruch ze strony Egmontu, Hell Yeah 🦇

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #2107 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 14:02:21 »
Czy Egmont wspominał coś o wydaniu pozostałych pozycji z Marvel Noir (X-meni, Wolverine, Weapon X, FF)?

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2108 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 14:30:28 »
Myślicie że po sukcesie jakim okazał się obecny "Ultimate Spider-Man" Egmont będzie chciał to wydać u nas?

Offline Kandor

« Odpowiedź #2109 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 15:32:34 »
Myślicie że po sukcesie jakim okazał się obecny "Ultimate Spider-Man" Egmont będzie chciał to wydać u nas?
Ja bym tę (oraz pozostałe serie, nie sposób czytać nowego USM bez znajomości mini-serii Ultimate Invasion) serię chętnie "przytulił", niemniej jeszcze mamy w Polsce do wydania Ultimate Spider-Mana z Mięsem Moralesem. Marzy mi się też Ultimate Fantastic Four ("portret łotra z czasów młodości" 😁) po polsku - w USA ten komiks zostanie w pierwszej połowie 2025 roku wznowiony w formie omnibusa oraz Epic Collection.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Sierpień 2024, 15:36:18 wysłana przez Kandor »

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2110 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 15:38:18 »
Ja bym tę (oraz pozostałe serie, nie sposób czytać nowego USM bez znajomości mini-serii Ultimate Invasion) serię chętnie "przytulił", niemniej jeszcze mamy w Polsce do wydania Ultimate Spider-Mana z Mięsem Moralesem. Marzy mi się też Ultimate Fantastic Four ("portret łotra z czasów młodości" 😁) po polsku - w USA ten komiks zostanie w pierwszej połowie 2025 roku wznowiony w formie omnibusa oraz Epic Collection.

Ale Egmont chyba nic nie wspominał, że będzie wydawał Milesa? W sumie mogliby go pominąć jeśli w miarę szybko dostalibyśmy obecnego pajęczaka z "Ultimate..."

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2111 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 17:14:07 »
Ale Egmont chyba nic nie wspominał, że będzie wydawał Milesa? W sumie mogliby go pominąć jeśli w miarę szybko dostalibyśmy obecnego pajęczaka z "Ultimate..."

Jeszcze jak był TK, to w Łodzi wspomniał, że "będzie dobrze" jak pytali o Milesa. Ale jak witać, chyba nie jest dobrze. Niby E marvela wydaje z 3 letnim opóźnieniem, ale Ultimate to inny świat i Maker był przedstawiony w Venomie, więc kto wie.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #2112 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 07:32:25 »
Nie wiem czy zauważyliście, ale weszły thorgale
https://egmont.pl/zapowiedzi?sortBy=dayOfAppearanceDesc

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2113 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 13:24:16 »
@UP
Tak, nie wiem co to niby zmienia ale tak. :)

Te już nie pasują do mojego wychodzącego najlepszego wydania. :)

Ja osobiście podejrzewam, że kiedy Hachette Polska dojdzie do końca swojej obecnej listy czyli tomu 66 - Grym, to będzie wydłużenie. Tak jak 10 lat temu. I że w większym formacie z grafikami dostaniemy też Żegnaj Aaricio, Whendigo i ten 3 tom, plus Tysiąc Oczu i tom 42.

Ja nie wiem co by musiał wymyślić Egmont Polska, żeby komisiarzom obecnie wpychać swoje słabiej wyglądające wydania.

Offline bababatman

« Odpowiedź #2114 dnia: Pn, 12 Sierpień 2024, 13:44:49 »
Panie Bazyliszku, zachęcam Pana do aplikowania do firmy Egmont. Wierzę, że jeśli zostanie Pan nowym Dyrektorem Działu Komiksów i Gier nasze komiksowo będzie lepszym miejscem. Pokładam w Panu olbrzymie nadzieje. Wszelkie pańskie uwagi na temat wydawania komiksów przez Egmont uważam za niezwykle cenne. Z Panem za sterami każdy fan kolekcji znalazłby w Egmoncie swoją Ziemię Obiecaną.