Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 581945 razy)

Offline Castiglione

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1635 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 22:31:25 »
Każdy ma prawo walczyć o swoje, dopóki robi to legalnymi metodami. Dzięki temu coś się poprawi - regulaminy nie są tylko wykrętem dla sprzedawcy i wirtualnym świstkiem, który można dowolnie naginać jak komu wygodnie (wiem, wiem, żyję iluzjami, że kogoś to nauczy czegoś). Walczący komiksiarze - to cisi bohaterowie naszych czasów  8)
Można też zaakceptować, że druga strona być może nie chciała nikogo naciąć, tylko popełniła zwykły błąd, za który przeprosiła i oddała pieniądze. I nie kręcić z tego powodu afery, żeby na złość narobić komuś problemów.

Offline xanar

« Odpowiedź #1636 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 22:41:16 »
To ja Wam powiem, że wczoraj dostałem pakiet i ten slipcase jest tak marnej jakości, że bałem się wyciągnąć komiksy , żeby się nie podarł. To nie jest slipase z prawdziwego zdarzenia, to nawet nie jest z tektury tylkoz  grubszego papiery - jako slipaces - DRAMAT. Ale cena w pakiecie była niższa i w sumie tyle mnie obchodzi ten zestaw, że był taniej niż dwa tomy oddzielnie.

A robicie dramę teraz, że nie dostaliście już czegoś co było limitowane (chyba miesiąc albo dwa temu mówiła o tym Alicja w filmiku), a za chwilę będą robić dramę Ci, co zamówili i zobaczą, jakie to jest straszne gówno...

Chcecie coś limitowanego - zamawiacie od razu. Potem wina jest tylko Wasza, a nie sklepu, który nie poczekał, aż mama da kieszonkowe...
No, ja chce zamówić tego limitowanego Wolverajna, może mi powiesz jak mam to zrobić  ::)

A robicie dramę teraz, że nie dostaliście już czegoś co było limitowane (chyba miesiąc albo dwa temu mówiła o tym Alicja w filmiku)
;D ;D ;D Miesiąc albo dwa  ;D ;D ;D Szkoda, że to było 10 dni temu  ;D

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline PJP

« Odpowiedź #1637 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 22:52:22 »
Można też zaakceptować, że druga strona być może nie chciała nikogo naciąć, tylko popełniła zwykły błąd, za który przeprosiła i oddała pieniądze
Jak oddała to OK, gorzej jeśli dalej obracali i zwlekali czy kombinowali ze zwrotem.

Offline parsom

« Odpowiedź #1638 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:01:28 »
No to honor czy biznes? Dodrukować czy nie?

Offline Crono

« Odpowiedź #1639 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:10:00 »
Tak tylko jeszcze dodam, że gluta 10 kwietnia w temacie o sklepie Egmontu pisała:
To nie jest wydanie limitowane w znaczeniu, że będzie 100o i nic więcej.
Jest to produkt jak każdy inny.
Nakład kiedys sie wyczerpie, ale nie ma określonego limitu.

Ja wiem, że ten sklep prowadzi PWN, ale mimo to jest to oficjalny sklep Egmontu. A na forum wypowiedział się pracownik tego sklepu. Czyli co, oficjalny sklep nie ma informacji co wydawnictwo zamierza wydać? Żałosne to jest. I żeby było jasne, nie mam pretensji do gluty, a swój egzemplarz zamówiłem dawno temu na gildii i mam nadzieję że zamówienie zrealizują.

Offline xanar

« Odpowiedź #1640 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:20:52 »
To nie jest wydanie limitowane w znaczeniu, że będzie 100o i nic więcej.
Jest to produkt jak każdy inny.
Nakład kiedys sie wyczerpie, ale nie ma określonego limitu.
Hehe, no i się wyczerpał nakład bez określonego limitu :)

Offline komiks

« Odpowiedź #1641 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:43:10 »
To ja Wam powiem, że wczoraj dostałem pakiet i ten slipcase jest tak marnej jakości, że bałem się wyciągnąć komiksy , żeby się nie podarł. To nie jest slipase z prawdziwego zdarzenia, to nawet nie jest z tektury tylkoz  grubszego papiery - jako slipaces - DRAMAT.
Panie dzieju, toż to czyste złoto ten slipcase. Im lichszy i łatwiej się rwie, tym lepiej, wartość będzie tylko rosła.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #1642 dnia: Wt, 18 Czerwiec 2024, 23:59:55 »
W sumie się zgadza, jest to produkt jak każdy inny, tym razem wyczerpał się prędzej niż później. Takie rzeczy jak dodatkowa tekturka, zakładka, czy nazwanie czegoś limitowanym napędza sprzedaż.
Aż taki ważny jest ten slipcase? komiksy są dostępne, robicie zakupy za kilka koła i płaczecie że trzeba wydać 20zl więcej? a to niby dla mnie wszystko jest drogie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Czerwiec 2024, 00:01:27 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1643 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 08:56:46 »
Walić ten slipcase. Ja mogę dostać moje komiksy nawet bez niego. Tylko nich mi utrzymają cenę zakupu tych dwóch pozycji.

Natomiast oczywiście warto pisać - bo epwn może ściągnąć to od innego sprzedawcy albo wręcz wykorzystać swoje kontakty z Egmontem żeby Egmont jednak wydrukował więcej, bo ludność się burzy. Ale to nie jest tak, że wywalczysz coś, bo prawo stoi po Twojej stronie. Jeśli się uda, to dlatego że komuś się chciało coś zrobić żeby mieć święty spokój.
Tak właśnie było przy dystrybucji albumu na 40-lecie Thorgala. I może tak będzie i tutaj.

Istnieje jednak jeszcze rozum i godność człowieka.
I honor i biznes.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1644 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:16:44 »
A pamięta ktoś jeszcze dodatek do Hugo? Albo artbook Thorgala? Ludzie pozamawiali przedpremierowo i nie dostali. Takich wtop u krEdmontu była już masa.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline nori

« Odpowiedź #1645 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:24:59 »
Nosz kurwa, ja wiem, że to nie towar pierwszej potrzeby, ale specjalnie zamówiłem z wyprzedzeniem!

Dzień dobry,

Kontaktujemy się w sprawie zamówienia o numerze 000000.

Niestety, musimy poinformować, że mimo zapewnień dystrybutorów,
otrzymaliśmy znikomą ilość pakietu "X-Men. X mieczy T.1-2",
co nie pozwala nam zrealizować zamówień dla wszystkich klientów. Po
kontakcie z dystrybutorami oraz wydawnictwem Egmont okazało się, że nie
jesteśmy w stanie pozyskać dodatkowych egzemplarzy, a Egmont nie planuje
dodruku tego pakietu.

W związku z tym, piszemy do Państwa z przeprosinami oraz zapytaniem,
czy zamówienie, jeśli zawiera więcej pozycji, wysłać bez tego pakietu,
czy może zamienić pakiet na dwa osobne komiksy, które są dostępne
luzem. W ramach rekompensaty proponujemy je po 66 zł brutto za sztukę,
aby łączny koszt nie przekraczał ceny pakietu. Oczywiście można także
anulować całe zamówienie.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację, która nie
wyniknęła z naszej winy i była niezamierzona. Mamy nadzieję, że
podobne problemy nie powtórzą się w przyszłości; nigdy wcześniej nie
mieliśmy problemów z dostępnością produktów Egmontu.

Czekamy pilnie na odpowiedź, aby móc wysłać pozostałą część
zamówienia lub ewentualnie wspomniane komiksy "X-Men. X mieczy
T.1" i "X mieczy T.2".

Z poważaniem SmakLiter.pl

Offline xanar

« Odpowiedź #1646 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:32:49 »
A pamięta ktoś jeszcze dodatek do Hugo? Albo artbook Thorgala? Ludzie pozamawiali przedpremierowo i nie dostali. Takich wtop u krEdmontu była już masa.
Czyli bez zmian.

Offline Crono

« Odpowiedź #1647 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:42:53 »
To już by w ogóle tego pakietu nie robili i byłby spokój. Czasami mam wrażenie że w tym wydawnictwie (w sumie, to nie tylko tym) debile pracują.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1648 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:46:42 »
Czemu debile? Rumor się zrobił, info że wydaje się w Polsce coś takiego jak X-Mieczy i duże wydawnictwo zalicza wtopę przeniesie się poza komiksowe newsy.. nie ważna jak mówią, grunt, że mówią. Gdyż Egmont wie dobrze, że klient nie zagłosuje portfelem mimo odgrażania się w necie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1649 dnia: Śr, 19 Czerwiec 2024, 09:47:57 »
Trochę słabo to wygląda szczególnie, że to się powtarza regularnie.

Mnie to szczerze grzeje ten mocno :) limitowany slipkejs, zamówiłem to bo było taniej niż osobno.

Może mi ktoś z firmy Story House Egmont sp. z o.o. powiedzieć do kiedy i gdzie mam zamówić tą limitowaną Broń X żeby to dostać do ręki  :)