Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 609720 razy)

Offline dinogal

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1020 dnia: Wt, 02 Kwiecień 2024, 17:02:10 »
Poprzednie numery na stronie Egmontu są po 16,99, czyli największy fan Donalda w Polsce musi przepłacić całe 3 zł ;D ;D No ja bym się poważnie zastanowił.

A tak na poważnie, to ja już zamówiłem, bardzo fajna akcja z tym przedrukiem.

a tak z ciekawości gdzie to będzie stacjonarnie do kupienia? Empiki?

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1021 dnia: Wt, 02 Kwiecień 2024, 19:30:46 »
Empiki, Kolporter, nawet większe Carrefoury z działem z prasą

Offline Danio

« Odpowiedź #1022 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 15:07:57 »
Zwykłego Donalda nie kupuję już od prawie 20 lat, ale na ten numer się skuszę. Super pomysł z tym przedrukiem.

Online Takesh

« Odpowiedź #1023 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 07:58:00 »
Calvin i Hobbes nie mają swojego wątku, dlatego wrzucę tutaj.

Poniżej lista powodów dlaczego w dzisiejszych czasach to dzieło jest niewłaściwe, dlaczego teraz nie mogłoby powstać, czy też jest problematyczne we współczesnym świecie. Miłej lektury  ;D

https://www.cbr.com/calvin-and-hobbes-aged-poorly/

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1024 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 08:45:32 »
Niezrozumiały wybór... Kołodziejczak przy Batmanie pokazał, że nie ma kompletnie nic ciekawego do powiedzenia w temacie superhero, więc wchodzenie drugi raz do tej samej rzeki, będąc również wydawcą tego komiksu, to kolejny lewel żenady.

Dobrze że jest Jacek Michalski - młody, perspektywiczny, z nietuzinkową kreska. Może ten szort pomoże mu w podłapaniu kolejnych fuszek dla zagranicznych wydawców... NOOOT.

Muszę w końcu przeczytać ten zbiorek ale skoro wydawcy tej publikacji dają szansę panu Tomaszowi po raz drugi pokazać się całemu światu to widocznie coś w nim widzą. A jak to kwestia znajomości to pogratulować znajomości.
 Jestem ciekaw co z tego wyniknie, zwłaszcza jak wypadnie Joker spod kreski pana Michalskiego. Może faktycznie dzięki tej szansie podłapie jakieś fuszki za granicą.

Offline Death

« Odpowiedź #1025 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 09:17:52 »

Poniżej lista powodów dlaczego w dzisiejszych czasach to dzieło jest niewłaściwe, dlaczego teraz nie mogłoby powstać, czy też jest problematyczne we współczesnym świecie. Miłej lektury  ;D

I dlaczego skończy jak Tintin i Barks z Rosą. Śpieszmy się kupować komiksy póki jeszcze można. :)
Suzie dorośnie i zda sobie sprawę, że she's not ok with that. I wtedy Calvin zostanie scancelowany.
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Kwiecień 2024, 09:21:24 wysłana przez Death »

Online eyesore

« Odpowiedź #1026 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 09:35:30 »

Myślę że to jest napisane z przymrużeniem oka  ;)

Online Takesh

« Odpowiedź #1027 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 09:46:04 »

Możliwe. Ale akurat oni często robią takie rzeczy i są poważni. Tutaj też wydaje mi się, że może to być śmieszne, ale znając ich od lat to wątpię. Raczej tak to widzą.

Offline Brvk

« Odpowiedź #1028 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 10:17:02 »
W ramach autokontroli przeczytałem sobie Atak obłąkanych, zmutowanych śnieżnych potworów zabójców 😁 i niestety bez zmian, nadal bawi do łez.

Choć w niektórych wypadkach Calvin mógłby się naprawdę zdezaktualizować.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1029 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 10:38:39 »
W sklepach osiedlowych ABC też często widuję Donaldy, więc pewnie tam też będzie,

Offline Kadet

« Odpowiedź #1030 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 21:29:21 »

Obawiam się, że to jest na poważnie, choć trudno większość tych "zarzutów" poważnie traktować.

"Calvin and Hobbes Doesn't Have Any Modern Technology". No bez jaj, faktycznie, dlaczego w komiksie z lat 90. nie ma smartfonów?

I te zarzuty, że wszyscy są przeciw Calvinowi i to nie są zdrowe relacje, że chłopak za dużo czasu spędza sam i jest zbyt rozwinięty umysłowo i że za bardzo lubi przemoc jak na sześciolatka... A Garfield źle się odżywia, żyje za długo jak na kota i jest inteligentny, choć koty nie są inteligentne. A Snoopy udaje pilota z I wojny światowej, choć żaden pies tak nie robi. A Charlie Brown ma zawsze pod górkę, miewa stany depresyjne i dręczy go Lucy. No naprawdę...

Niestety, to jest objaw dwóch rzeczy: po pierwsze, częstej w dzisiejszym świecie trudności do przyjęcia do wiadomości, że dzieła, które powstały w przeszłości, wcale nie muszą być zgodne z popularnymi dziś przekonaniami czy poglądami, a po drugie - generalnej degrengolady strony CBR.com.

Pamiętam, jak dawniej spędzałem tam dużo czasu, większość artykułów była wartościowa, ciekawa i dogłębna... a potem zmieniła się w jakiś portal zasypywany płytkimi click-baitowymi "newsami", dziwacznymi listami dziesięciu rzeczy "naj" i tekścikami tak krótkimi, by odbiorca niezdolny do skupienia uwagi na dłużej niż 10 sekund mógł zdążyć je przeczytać. W dodatku teraz to chyba tam więcej jest artykulików o anime czy serialach niż o komiksach i jeszcze dziś wyskoczyła mi jakaś plansza wzywająca do utworzenia konta, żeby dalej przeglądać teksty. Smutny obraz czasów.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1031 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 08:03:53 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1032 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 08:14:54 »
jeszcze jeden tytuł dojdzie

Online Takesh

« Odpowiedź #1033 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 08:28:22 »
Asteriks po Śląsku??? Nieźle  8)

Offline Necr09

« Odpowiedź #1034 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 08:52:25 »
7 pewnych pozycji oraz ewentualnie ten Batman z Dylanem Dogiem, bardzo gruby miesiąc się szykuje
FGO: 758,469,198