Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579781 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #615 dnia: So, 17 Luty 2024, 16:42:31 »
Czarno widzę, te całkowicie czarne strony w Spider-Manie Noir na podstawie swoich dotychczasowych doświadczeń. No chyba, że wydawca przypilnuje drukarnie i jakość będzie na akceptowalnym poziomie. Ale nie powiem - ten grubas ładnie wygląda. Już drugi komiks w powiększonym formacie - żeby pasował do Nowych Mutantów.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #616 dnia: So, 17 Luty 2024, 17:39:50 »
Dużo bardziej podoba mi się taki prosty czarny niż np. to barwienie w kolekcji Gou Tanabe.

Offline komiks

« Odpowiedź #617 dnia: So, 17 Luty 2024, 17:47:49 »
Zawsze to coś nowego, kwestia jak to jest zrobione i czy po czytaniu nie będziesz mieć czarnych rąk  :)

Trzeba będzie myć ręce przed i po czytaniu komiksów.

Czarno widzę, te całkowicie czarne strony w Spider-Manie Noir na podstawie swoich dotychczasowych doświadczeń. No chyba, że wydawca przypilnuje drukarnie i jakość będzie na akceptowalnym poziomie.

Myślałem, że na tym forum są poważni ludzie, kolekcjonerzy, jednak odnoszę wrażenie, że wasza wiedza w zakresie wydań komiksowych jest na poziomie Tik Toka.

Jak można nie wiedzieć, że wydania z barwionymi na czarno kartkami ukazywały się już wcześniej i nic złego się nie działo?

Scream Comics wydał Aliens - The Original Comics Series, Volume 1.

Studio JG wydało Kolekcję Lovecrafta autorstwa Tanabe Gou, gdzie brzegi są barwione na czarno, w szare wzory macek.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline xanar

« Odpowiedź #618 dnia: So, 17 Luty 2024, 17:52:56 »
Mnie Alieny i Lovecraft jakoś nie pociąga, także nie wiem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #619 dnia: So, 17 Luty 2024, 18:29:56 »
Nie chodzi o to, czy ktoś gustuje w takich komiksach bądź mangach, ale o jakąś elementarną wiedzę z zakresu wydań komiksów lub książek w naszym kraju. Przecież barwione brzegi kartek, są znane od stuleci. Może ja po prostu zbyt wiele wymagam, w innym wątku podstawy rysunku to była magia, tutaj wielkie oczy na barwione brzegi. Zapytajcie swoich babć, prawdopodobnie były użytkowniczkami pisma świętego z barwionymi na czerwono brzegami.

Poniżej przykład co jeszcze można zrobić, plus artykuł, gdyby ktoś chciał poszerzyć swoje horyzonty poza komiksy.

https://blog-introligatorski.pl/malowanie-brzegow-ksiazki/

Online Xmen

« Odpowiedź #620 dnia: So, 17 Luty 2024, 18:33:17 »
Poważny człowiek=kolekcjoner?
Czarny kolor w egmontach odbija się na białych ramkach na drugiej stronie więc dlaczego miałby nie odbijać się na rękach? Na poparcie swojej powaznosci mogłeś wrzucić jakiś komiks od egmontu.
Biedny zawsze ma pod górkę. Teraz oprócz promocji komiksowych muszę śledzić promocje mydlane.
Edit Mam książki z barwionymi brzegami, nie farbują ale to nie Egmont. Białe paprochy mogliby zlikwidować zamiast wprowadzać takie nowości.
Edit tutaj już jeden introligator się udziela. Półki na komiksy na komiksy ma takie że palca tam nie włożysz. Później dziwne że komiksy mają za wąskie grzbiety jak w kraju mamy takich specjalistów.
« Ostatnia zmiana: So, 17 Luty 2024, 18:40:12 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Koalar

« Odpowiedź #621 dnia: So, 17 Luty 2024, 18:41:40 »
Myślałem, że na tym forum są poważni ludzie, kolekcjonerzy, jednak odnoszę wrażenie, że wasza wiedza w zakresie wydań komiksowych jest na poziomie Tik Toka.

Nie chodzi o to, czy ktoś gustuje w takich komiksach bądź mangach, ale o jakąś elementarną wiedzę z zakresu wydań komiksów lub książek w naszym kraju.

Trollujesz czy nie masz wiedzy na temat tego, co to jest elementarna wiedza?
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline xanar

« Odpowiedź #622 dnia: So, 17 Luty 2024, 19:14:18 »
Ja wiem, ze to nie nowość, nowość to jest w wydaniach Egmontu chyba, że już coś takiego zrobili wcześniej.

Poza tym jesteśmy w temacie Egmont 2024 a nie wydania światowe czy Scream Comics.

Offline komiks

« Odpowiedź #623 dnia: So, 17 Luty 2024, 19:17:00 »
@Koalar zwykle nie odpowiadam na takie zaczepki, ale może naprawdę pytasz. Jesteśmy na forum specjalistycznym, mamy takie tematy jak: Ceny i nakłady komiksów wydawanych w Polsce, Tłumaczenia komiksów, Wady fabryczne komiksów, a nawet Stan czytelnictwa w Polsce. Mamy też osobne tematy dla wielu wydawnictw komiksowych, w tym dla wspomnianego Scream i JG, gdzie dyskutujemy o tytułach i jakości wydań. Jeśli chcesz mi wmówić, że rozmowa o barwionych brzegach kartek w komiksie jest zbyt specjalistyczna, to się nie uda.

Z resztą Xmen już się wytłumaczył, że nawet posiada książki z barwionymi brzegami, czyli to raczej ja padłem ofiara trolingu, bo najwyraźniej robicie sobie żarty.

Ja wiem, ze to nie nowość, nowość to jest w wydaniach Egmontu chyba, że już coś takiego zrobili wcześniej.

Poza tym jesteśmy w temacie Egmont 2024 a nie wydania światowe czy Scream Comics.

Nie przypominam sobie żadnej afery z jakością wydania od Egmontu, oświecisz mnie?

PS była jedna, odbijająca się czarna tasiemka, w Batman Noir.
« Ostatnia zmiana: So, 17 Luty 2024, 19:21:21 wysłana przez Zwirek »

Offline xanar

« Odpowiedź #624 dnia: So, 17 Luty 2024, 19:35:48 »
Nie bardzo wiem gdzie jest problem ?

Czy Egmont wydał coś tak wcześniej jak tego Spidera Noir ?

Przecież napisałem wcześniej w ramach żartu:
Zawsze to coś nowego, kwestia jak to jest zrobione i czy po czytaniu nie będziesz mieć czarnych rąk  :)
No było z tasiemką, później zaczęli dawać białą zamiast czarnej, może się na umieli i nie będzie tak jak z tą tasiemką, ja tego nie stestuje bo nie mam w planach kupowania tego.

Online michał81

« Odpowiedź #625 dnia: So, 17 Luty 2024, 19:59:39 »
Rozumiem, że Bazyl ma problem z tym wydanie, bo on ma problem z każdym wydaniem Egmontu i byłby chory, jakby się nie przyczepił, choć kupuje na tony jego komiksy.

Nie jest to pierwszy raz, kiedy wydawca komiksowy zrobił coś takiego, Scream jak narazie chyba najwięcej takich komiksów wydał, wspomniane Studio JG czy KBoom też mają takie komiksy i jakoś żaden nie brudził palców. Widać że mało czytacie też książek, szczególnie fantastyki bo w przypadku wydawców książkowych to jest bardzo częste i czytelnicy naprawdę się z tego cieszą. Najwidocznej forumowicze że speca woleliby bez udziwnień na srajtaśmie. Wydawca robi coś fajnego i w klimacie komiksu, to lepiej od razu pisać że brudzi im ręce, nawet jak w łapie tego komiksu nie mieli, albo podobnie wydanego.  ::)

Jedynym komiksem którego barwione brzegi kartek się wycierały byl Pan Żarówka, tylko że tam był to zamierzony efekt, ale nie wydaje mi się żeby budziło to czyjeś palce.
« Ostatnia zmiana: So, 17 Luty 2024, 20:01:17 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #626 dnia: So, 17 Luty 2024, 20:06:52 »
Nikt tu nie napisał, że wcześniej nikt czegoś takiego w historii książek/komiksów nie zrobił.

No to jeszcze raz bo się nie mogę dowiedzieć, czy Egmont wydał coś takiego z barwionymi brzegami kartek czy nie ?

Offline Koalar

« Odpowiedź #627 dnia: So, 17 Luty 2024, 20:10:38 »
@Koalar zwykle nie odpowiadam na takie zaczepki

Na jakie, na takie?

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online michał81

« Odpowiedź #628 dnia: So, 17 Luty 2024, 20:15:03 »
Nikt tu nie napisał, że wcześniej nikt czegoś takiego w historii książek/komiksów nie zrobił.

No to jeszcze raz bo się nie mogę dowiedzieć, czy Egmont wydał coś takiego z barwionymi brzegami kartek czy nie ?
Nie kojarzę takich komiksów od Egmontu, tylko że Egmont drukuje tam gdzie wiekszoś wydawców, którzy to już robili, wiec jakieś zarzuty, że im bedzie to brudzić palce to są jakieś bzdury.

Offline xanar

« Odpowiedź #629 dnia: So, 17 Luty 2024, 20:43:59 »
Ale ty wiesz, że to żart był.