Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 581414 razy)

Online xanar

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #330 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 16:04:39 »
Kolekcja jest więc raczej nie będzie chyba, że znowu duble po kolekcji  :P

W omnibusie tak to wygląda, także zakładam, że Egmont inaczej nie będzie miał:

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #331 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 16:14:11 »
W filmie nadmieniono też, że nie podjęto jeszcze decyzji o wydawaniu Epic Spider-Mana z lat 60-70. Informacje na ten temat bliżej 2025 roku.
Tak, tak po mojemu to (w przeciwieństwie do "Punishera", którego mało zostało do wydania) to nie będzie brakowało przez kolejne kilka lat nowych (czyli kolejnych w chronoilogii wydarzeń) Epików Spider-Mana do wydania (chociąż to ,może będzie głównie Clone Saga) i mam pewne wieści w tym temacie. W zeszły czwartek Marvel podał za pośrednictwem kanału Near Mint Condition na YouTube  listę wznowień oryginalnych Epików, a w przyszły czwartek mają być podane (ponoć 18 tomów) zapowiedzi premierowych tomów serii, a w lutym kolejne 18. Są to komiksy planowane do wydania w 2024 i 2025 roku (i część już zapowiedzianych tomów z aktualnymi datami). Zatem na 100 % nie zabraknie tam zapowiedzi kolejnych chronologicznie Epików pajączka.
Fajnie by było jakby coś zaczęli wydawać sprzed "Ostatnich Łowów Kravena". Czas też w końcu na ruszenie innych dawnych serii poza The Amazing Spider-Manem ("Web of Spider-Man" czy może "Spider-Man" McFarlanea czy Larsena z "Zemstą Sinister Six").
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 16:20:13 wysłana przez Kandor »

Online michał81

« Odpowiedź #332 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 16:48:32 »
Piszesz "taka jak oryginalnego epika" ale nie wiemy czy będzie logo. Z logo to będzie Epik 1:1 a bez logo to... w ogóle nie będzie Epik czyli nie będzie to zaczątek nowej serii (bo jak już raz dadzą logo to mogą np. raz do roku wydać pod tą marką). Nie muszę mieć w KAŻDEJ serii twardej oprawy, żaden problem.
Nie, nie mam pokazane okładki bo to wciąż ORYGINALNA okładka - jest np. napis po angielsku, ocywiście moga go zostawić w polskim wydaniu, ale z tego co widzę (a ledwo co widać) to wciąż okładka amerykańskiego wydania.
Reasumując: nie wiemy wszystkiego na temat ostatecznej wersji tego komiksu, ja nie wiem, ale ty także nie :-)
Ale jesteś świadom, że te współczesne epiki pod kontem wizualnym wyglądaj inaczej niż klasyczne epiki, które do tej pory zostały u nas wydane? Tam zamiast czarnego poziomego paska u góry okładki gdzie jest napis Epic Colletion, masz czarny pionowy pasek na okładce po lewej stronie, gdzie jest Modern Epic Colletion. Do tej pory Egmont zawsze wydawał tak jak wyglądało to oryginalnie, każda okładka jest taka sama. Jest tylko jedna zmiana tytułu, ale okładka pozostała ta sama.
Jeśli egmontu kupiłby inną licencję na ten komiks np. na standardowe wydanie tpb np. 2w1 to by to opisywał jako zwykłe wydanie tpb 2w1, ale cały czas jest to przedstawiane jako Modern Epic Colletion, czyli tą konkretną licencję pewnie kupił. Wątpię więc, aby nagle stwierdzili robimy swoje epiki, tym bardziej że od jesieni przedstawia konkretną okładkę tego wydania tylko, że oryginalną, bo może jeszcze nie jest gotowe tłumaczenie tytułu.

Masz dziwny problem, którego nie rozumiem.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 16:53:19 wysłana przez michał81 »

Offline Zielcok

« Odpowiedź #333 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 17:39:41 »
czy będzie 2 tom Wolverine by Benjamin Percy??u nas??czy tylko 1 wydadzą?

Offline Kandor

« Odpowiedź #334 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 18:56:09 »
Ale jesteś świadom, że te współczesne epiki pod kontem wizualnym wyglądaj inaczej niż klasyczne epiki, które do tej pory zostały u nas wydane? Tam zamiast czarnego poziomego paska u góry okładki gdzie jest napis Epic Colletion, masz czarny pionowy pasek na okładce po lewej stronie, gdzie jest Modern Epic Colletion. Do tej pory Egmont zawsze wydawał tak jak wyglądało to oryginalnie, każda okładka jest taka sama. Jest tylko jedna zmiana tytułu, ale okładka pozostała ta sama.
Jeśli egmontu kupiłby inną licencję na ten komiks np. na standardowe wydanie tpb np. 2w1 to by to opisywał jako zwykłe wydanie tpb 2w1, ale cały czas jest to przedstawiane jako Modern Epic Colletion, czyli tą konkretną licencję pewnie kupił. Wątpię więc, aby nagle stwierdzili robimy swoje epiki, tym bardziej że od jesieni przedstawia konkretną okładkę tego wydania tylko, że oryginalną, bo może jeszcze nie jest gotowe tłumaczenie tytułu.

Masz dziwny problem, którego nie rozumiem.
To chyba ty mnie nie zrozumiałeś: nie chcę KLASYCZNEGO logo Epic Collection, tylko to logo z Modern Era Epic Collection, czyli dokładnie to co pokazała pani Alicja (z tym że to chyba nie jest polska wersja jeszcze). Gdzie ja napisałem że chcę takiego logo jak np. na Spider-Manach czy Punisherze poslkim? Przecież wyraźnie podawałem PEŁNĄ nazwę tej nowej serii Epików. Nie bardzo rozumiem po co się tak rozpisałeś czyniąc mi zarzut z czegoś czego NIE napisałem, z rzeczy których nigdy się nie domagałem. Ja jedynie - o ile to możliwe - chciałbym aby (skoro polska edycja ma bazować na tym wydaniu) miała takie logo jak oryginalne Modern Era Epic Collection. Chyba mnie po prostu NIE ZROZUMIAŁĘŚ. Słowa pani Alicji "wydamy tylko ten MEEC" dają pewne nadzieje na to, że jednak to będzie zbliżone do takiego oryginalnego wydania. Ja pisałem o jednym a ty o czymś zupełnie innym.
Jeszcze dla jasności "od jesieni przedstawia konkretną okładkę tego wydania tylko, że oryginalną, bo może jeszcze nie jest gotowe tłumaczenie tytułu" - ja się pod tym podpisuję, ale po prostu nikt nam na 100%  nie potwierdził czy to będzie z logo - powtarzam - Modern Era Epic Collection. Powtórzę: swego czasu pani Alicja pisała że jeszcze nie wiedzą czy u nas będzie to wydane  jako TA seria czy poza nią, jedynie z materiałem z tego wydania.
Polecam przejrzeć moje posty: wciąż piszę jedynie o seri Moder Era EC  i tym czy to logo (takie "skromne") zostanie na okładce polskiego wydania zachowane jak na projekcie pokazywanym także i dziś na filmiku pani Alicji. Chyba wszystko jasne teraz? :-)EDIT: no, faktycznie mogłeś się wprowadzić błąd bo w kolejnych postach odnoszę się do poprzednich, zaś te są pisane w odpowiedzi na te które były reakcją na mój pierwszy w tym temacie, a wnim właśnie podaję pełną nazwę serii, w której w USA ten komiks się ukazał. Cóż, nic na to nie poradzę, że nie śledziłeś do samego początku i doszedłeś do wniosku że chodziło mi o COŚ INNEGO :-)
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 19:16:01 wysłana przez Kandor »

Online michał81

« Odpowiedź #335 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 20:51:40 »
@Kandor naucz się czytać ze zrozumieniem, napisałem wyraźnie tak jak oryginalne wydanie. ORYGINALNE WYDANIE MODERN EPIC COLLETION. Wytłumaczyłem ci, że klasyczne epiki wyglądają inaczej niż współczesne, a ty ciągle swoje, a teraz nawet piszesz, że chcesz, żeby było tak jak pani Alicja pokazał, o czym pisałem od początku. Naprawdę nie wiem o co ci chodzi? Oczekujesz jakiś obietnic od Egmontu? Że inne współczesne epiki też będą na miękko? To się raczej nie doczekasz. I nie bez powodu pokazują kolejny raz tą samą okładkę tego epika.

Offline Kandor

« Odpowiedź #336 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:09:14 »
@Kandor naucz się czytać ze zrozumieniem, napisałem wyraźnie tak jak oryginalne wydanie. ORYGINALNE WYDANIE MODERN EPIC COLLETION. Wytłumaczyłem ci, że klasyczne epiki wyglądają inaczej niż współczesne, a ty ciągle swoje, a teraz nawet piszesz, że chcesz, żeby było tak jak pani Alicja pokazał, o czym pisałem od początku. Naprawdę nie wiem o co ci chodzi? Oczekujesz jakiś obietnic od Egmontu? Że inne współczesne epiki też będą na miękko? To się raczej nie doczekasz. I nie bez powodu pokazują kolejny raz tą samą okładkę tego epika.
Po kiego grzyba mnie atakujesz? Jeszcze raz: napisałem że od początku tylko sobie tego życze żeby wyszło tak jak pani alicja pokazała tego Deadpoola? Co ty piszesz że ja chcę inne epiki na miękko? Współczesne to jakie? Chyba właśnie Modern Era Epic Collection? Ktoś pisał że to na miękko wyjdzie, ja na to nie mam wpływu, wolałbym na twardo. Wciąż uważam, że to TY nie potrafisz przeczytać tego co ja piszę ze zrozumieniem i "głupiego" ze mnie robisz?  Wkładasz mi w usta stwierdzenia ("Oczekujesz jakiś obietnic od Egmontu? Że inne współczesne epiki też będą na miękko? To się raczej nie doczekasz."), których ja nie sfoermułowałem. Naprawdę to ty masz problem. Tak w ogóle ma tę nową serię po angielsku więc wiem jak wygląda, żadnego problemu nie robię, tylko ty mi wciąż coś, nie wiadomo co imputujesz. To proste jak matematyka: jest sobie taka okładka https://www.amazon.com/SPIDER-MAN-DEADPOOL-MODERN-EPIC-COLLECTION/dp/1302951645/ref=sr_1_4?crid=XMUWKGNNM4E8&keywords=modern+era+epic+collection&qid=1704571257&sprefix=modern+era+%2Caps%2C196&sr=8-4 i on jest sobie na filmiku (8:33) https://www.facebook.com/swiatkomiksu/?locale=pl_PL i taki oto Kandor, jakoś tak z rana, napisał że fajnie jakby z taką wersją okładki wyszło, a taki michał81 mnie, nie wiem do tej pory, za co/o co atakuje! No, jaki w końcu masz/miałes za problem?  Chyba że sobie ubzdurałeś że chcę aby te KLASYCZNE Epic Collection na miękko wydawać ja nigdy tego nawet nie sugerowałem.Jeśli "współczesne" to dla ciebie te "klasyczne", no to sory, ale jeśli zdarzyło mi się napisać "współczesne" to tak po mojemu to oznacza "modern era" bo tak by się to przekładało. I o to ci chodziło? Bo znudziło mi się zgadywanie.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 21:22:48 wysłana przez Kandor »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #337 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:20:35 »
Pokrótce - dyskusja jest o tym, czy w polskiej wersji na okładce będzie napis "Modern Era Epic Collection". Możecie już się rozejść.

Online michał81

« Odpowiedź #338 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:25:34 »
Naprawdę nie wiem już o co ci chodzi.

Piszesz o jakimś zmianie logo. O jakiś furtkach. O tym że masz to w oryginale. Nie oczekujesz obietnic, ale piszesz o jakieś nadziei. Nie bez powodu pokazali okładkę współczesnego epika. Powiedzieli, że ma być na miękko. Napisałem ci na początku - ma być tak jak oryginalne wydanie.

A ty cały czas masz o coś problem.

Pokrótce - dyskusja jest o tym, czy w polskiej wersji na okładce będzie napis "Modern Era Epic Collection". Możecie już się rozejść.
A jak nie będzie to w czym problem? Znowu jak będzie to też w czym problem?

Offline Kandor

« Odpowiedź #339 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:25:41 »
No właśnie chyba koledze się wydawało że ja sobie życzę wydawania tych starych epików u nas na miękko czy coś i może "współczesne" to dla niego te "klasyczne" (czyli te podstawowe, te pierwsze, te co mają u nas swoją wersję). Jednak dl amnie "współczesne" = "modern era" bo na to wskazuje logika. Jednak wciąż tylko ZGADUJĘ.

Online michał81

« Odpowiedź #340 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:27:47 »
No właśnie chyba koledze się wydawało że ja sobie życzę wydawania tych starych epików u nas na miękko czy coś i może "współczesne" to dla niego te "klasyczne" (czyli te podstawowe, te pierwsze, te co mają u nas swoją wersję). Jednak dl amnie "współczesne" = "modern era" bo na to wskazuje logika. Jednak wciąż tylko ZGADUJĘ.
Wyraźnie ci napisałem czym różnią się klasyczne, a czym różnią się współczesne. To ze ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie jest moja sprawa.

I jest coś takiego jak licencja, która zobowiązuje do pewnych rzeczy. Dlatego mamy te zmiany kolorów loga Marvela. Egmont to nie Mucha która bawi się w takie rzeczy, żeby opracowywać całkiem nowy wygląd swoich wydań.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 21:31:08 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #341 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:29:39 »
A jak nie będzie to w czym problem? Znowu jak będzie to też w czym problem?
Kandorowi chyba chodzi o to, że jak zostawią to oznaczenie, to będzie sugerować, że to może być start nowej serii w Egmoncie i w przyszłości może wydadzą kolejne współczesne Epiki.

Online michał81

« Odpowiedź #342 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:32:19 »
Kandorowi chyba chodzi o to, że jak zostawią to oznaczenie, to będzie sugerować, że to może być start nowej serii w Egmoncie i w przyszłości może wydadzą kolejne współczesne Epiki.
Nikt im tego nie zabroni. I nie ma znaczenia czy kolejne będą na miękko czy na twardo, bo przecież Marvel Now wydają zarówno na miękko jaki na twardo.

Offline Kandor

« Odpowiedź #343 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:32:25 »
Naprawdę nie wiem już o co ci chodzi.

Piszesz o jakimś zmianie logo. O jakiś furtkach. O tym że masz to w oryginale. Nie oczekujesz obietnic, ale piszesz o jakieś nadziei. Nie bez powodu pokazali okładkę współczesnego epika. Powiedzieli, że ma być na miękko. Napisałem ci na początku - ma być tak jak oryginalne wydanie.

A ty cały czas masz o coś problem.
Ale ja nadal nie wiem po co na mnie wjechałeś? Od początku mi chodziło o to że NIE CHCĘ żeby coś zmieniali (a wciąż moga to zrobić, prawda?), tylko żeby było tak jak na tym projekcie na filmiku: i u nas i u nich. Czyli że to byłby pierwszy numer serii i może kiedyś zdecydowaliby się na kolejny (ale nie wiem co to by mogłoby być - musiałoby być coś popularnego)z Modern Era Epic Collection. A ty jakoś to sobie w głowie przeinaczas i po mnie ZUPEŁNIE BEZ CELU jedziesz. Tylko zmarnowałeś swój i mój czas. Głupi jestem że tego  twojego wpisu nie olałem już na początku, ale już tak mam, że nie cierpię jak ktoś mi coś zarzuca  bez słuszności kiedy ja pisze o - zdawałoby się - prostej rzeczy. Jeszcz mi bezczelnie wmawiasz że to JA czytam bez zrozumienia.

Offline Kandor

« Odpowiedź #344 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 21:35:08 »
No, DOKŁADNIE o to, i tylko o to ale ktoś jakieś dziwne teorie na tym zbudował.