Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579158 razy)

Offline Warpath

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #780 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:29:04 »
Myślę że znaleźli by się kupcy na mniejsze serie po Polsku, może wydane w grubszych tomach by uzupełnić kolekcje , wielu zbiera N52 czy Odrodzenie i na pewno by dokupili

Sądzę, że ten statek już odpłynął. Może za kilkanaście lat, jak te tytuły wydane u nas staną się podobną sentymentalną kopalnią jak obecnie TM-Semic :)

A jaką miał sytuacje Marvel, przecież nikt wcześniej nie zrobił tego co Egmont (nie licząc Semica 30 lat wcześniej), zasadniczo to sytuacja była jeszcze gorsza niż przed Rebirth, bo tam wcześniej było New52 i było widać co jak się sprzedaje.

Zgodnie z tym co pisaliśmy, Marvelowi bardzo pomogły filmy, MCU.

Offline michał81

« Odpowiedź #781 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:41:56 »
Natomiast, chłopie ogarnij się i skończ już z tym Bazylem bo prawie w każdym twoim poście się On pojawia, nawet jeżeli nie bierze udziału w dyskusji. A tutaj jego jedyną winą jest to że kupował kilka sztuk danego komiksu.
Ma nadzieje, że będziesz tak skrupulatnie ganił też Bazyla, który robi to często w stosunku do mojej osoby, czego wcześniej nie robiłeś.

Nie pracuję w Hatchette, nie mam dostępu do danych, i nie jest to przedmiotem dyskusji.
Przecież to ty zacząłeś o Hachette, pomimo że to dyskusja o Egmoncie w temacie mu poświęconemu.
Moje gratulacje, nie znaczy to, że jesteś alfą i omegą, nieomylnym guru świata komiksu z jedynym właściwym i prawdziwym poglądem sytuacji, a Ci, którzy się z Tobą nie zgadzają po prostu nie znają rynku komiksowego. Trochę otwartości, pokory i dystansu.
To może trochę logicznego myślenia i wyciągania wniosków z zaistniałeś sytuacji, a nie bajdurzenia i pisania roszczeniowego co powinien wydać Egmont. Mi wyjeżdżasz teraz z jakimś "alfą i omegą" kiedy sam od kilku stron piszesz jak to dobrze wiesz co powinien wydać Egmont. Może jednak warto poznać jak funkcjonuje ten rynek.

A teraz jeszcze raz przeczytaj mój komentarz. Nie pisałem, że pracujesz w Egmoncie - czytanie ze zrozumieniem często pomaga uniknąć nieporozumień. No ale rozumiem, że bardzo byś chciał, więc stąd taki podświadomy wniosek i dlatego tak na każdym kroku Egmont bronisz.
Gadamy o Egmoncie w jego temacie. Z tego zdania wynika, jakby to było moje wydawnictwo. Wiem gdzie pracuje i co robię i nie jest to praca dla tego wydawacy. Nie chciałbym tam pracować. Po jaką cholerę mi tu sugerujesz takie rzeczy.

I naprawdę, odpuść Bazylowi, bo czepiasz się człowieka non-stop, gdy to Tobie brakuje argumentów. Próbujesz sprawdzać dyskusje do porównywania kogoś do Bazyla i nawiązać jakąś negatywną konotację. Przykre to, bo jest to czyste pomówienie i bullying. Aż wstyd, że Admini nie reagują.
Przecież bazyl identycznie jak ty wiele razy uświadamiał tutaj wszystkich jak i co powinien wydawać Egmont i nie tylko jego. Gadasz dokładnie tak jak on.
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Luty 2024, 14:54:25 wysłana przez michał81 »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #782 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:48:34 »
Ma nadzieje, że będziesz tak skrupulatnie ganił też Bazyla, który robi to często w stosunku do mojej osoby, czego wcześniej nie robiłeś.
Nie robiłem tego, bo z tego co kojarze to ty jesteś prowodyrem takich zachowań.

Offline Warpath

« Odpowiedź #783 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:51:59 »

Akurat nie padło to podczas rozmowy, w której uczestniczyłem. Jeśli faktycznie działa to w obie strony, to absolutnie nie ma też usprawiedliwienia dla Bazyla. Rozumiem, że mamy tu odmienne opinie i czasami mocno się ścieramy, ale uważam, że po dyskusji powinniśmy się otrzepać i powiedzieć "hej, w porządku, nie każdy musi myśleć tak samo" i nie punktować ponownie przy każdej nadarzającej się okazji, mimo że dana osoba nawet nie uczestniczy w kolejnej dyskusji. Fajnie byłoby, gdyby Admini zwracali uwagę na takie sytuacje.

Jeśli ktoś jest ciągle szturchany i popychany mimo tego, że jest bierny bądź nieobecny w rozmowie, jasna sprawa, że w końcu zostanie sprowokowany, odpali się i będzie chryja. To tak jak w szkole - pewnego dnia ten wciąż karcony chłopak wpadnie do klasy z karabinem maszynowym.

Offline michał81

« Odpowiedź #784 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:52:38 »
Nie robiłem tego, bo z tego co kojarze to ty jesteś prowodyrem takich zachowań.
Proponuje czytać uważniej forum.

Jeśli ktoś jest ciągle szturchany i popychany mimo tego, że jest bierny bądź nieobecny w rozmowie, jasna sprawa, że w końcu zostanie sprowokowany, odpali się i będzie chryja. To tak jak w szkole - pewnego dnia ten wciąż karcony chłopak wpadnie do klasy z karabinem maszynowym.
No widzisz, może mam powód.

Offline Warpath

« Odpowiedź #785 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:55:26 »

I absolutnie tego nie wykluczam. Dlatego uważam, że Admini powinni być nieco bardziej aktywni, by taka spirala się nie nakręcała.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #786 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 14:57:34 »
Proponuje czytać uważniej forum.
A ja proponuję, nie robić nagle z siebie ofiary bo ci ktoś zwrócił uwagę, że atakujesz kogoś za jego plecami, w tym przypadku osobę, która nawet nie bierze udziału w dyskusji.

Online xanar

« Odpowiedź #787 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 15:14:12 »
Sądzę, że ten statek już odpłynął. Może za kilkanaście lat, jak te tytuły wydane u nas staną się podobną sentymentalną kopalnią jak obecnie TM-Semic :)

Zgodnie z tym co pisaliśmy, Marvelowi bardzo pomogły filmy, MCU.
No, ale nie wiedziałeś czy to się przełoży na sprzedaż komiksów, jak nie wydałeś komiksów.

Nowe DC komiks sprzedawało się bez filmów, więc skąd pomysł, że z filmami będzie się sprzedawać gorzej albo tak samo jak Marvelowi pomogło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #788 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 15:38:19 »
Tak w ogóle to w całych tych zapowiedziach na 2024 nigdzie nie ma słowa o finałowym tomie DCeased. Czyżby Egmont nie miał zamiaru dokończyć serii? Jeśli odkłada to na kolejny rok to słaby pomysł.
Batman returns
his books to the library

Offline radef

« Odpowiedź #789 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 15:56:09 »
Nowe DC komiks sprzedawało się bez filmów, więc skąd pomysł, że z filmami będzie się sprzedawać gorzej albo tak samo jak Marvelowi pomogło.
Mówisz o linii, która wystartowała dzięki temu, że latem 2012 z okazji premiery "Mrocznego rycerza powstaje" Egmont zaryzykował i wydał 3 komiksy z Batmanem, które wyprzedały się na pniu?
Oczywiście - to nie jest tak, że bez filmów coś się na pewno nie sprzeda, a z filmami się sprzeda, ale popularyzacja MCU w Polsce bardzo pomogła komiksom Marvela w Polsce. Natomiast DC jednak nie przebiło pewnej bariery popularności.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Kvothe

« Odpowiedź #790 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 16:02:47 »
Tak w ogóle to w całych tych zapowiedziach na 2024 nigdzie nie ma słowa o finałowym tomie DCeased. Czyżby Egmont nie miał zamiaru dokończyć serii? Jeśli odkłada to na kolejny rok to słaby pomysł.
Bo to jeszcze na 2023 zapowiadali. W katalogu się dowiesz czy będzie w tym roku.

« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Luty 2024, 16:05:37 wysłana przez Kvothe »

Online xanar

« Odpowiedź #791 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 17:42:34 »
Mówisz o linii, która wystartowała dzięki temu, że latem 2012 z okazji premiery "Mrocznego rycerza powstaje" Egmont zaryzykował i wydał 3 komiksy z Batmanem, które wyprzedały się na pniu?
Oczywiście - to nie jest tak, że bez filmów coś się na pewno nie sprzeda, a z filmami się sprzeda, ale popularyzacja MCU w Polsce bardzo pomogła komiksom Marvela w Polsce. Natomiast DC jednak nie przebiło pewnej bariery popularności.
Zawsze były jakieś filmy z Batmanem, sam byłem na takim w 89r. Mucha też tam coś wydała z Batmanem.

To co jednak filmy przekładają się na sprzedaż czy przekładają się na sprzedaż tylko Batmana a u Marvela na wszystko ?
Wcześniej wydawali ze 3 Batmany a jak gorszy rok to jeden.

Batman Begins 2005

Batman. Azyl Arkham  maj 2005
Batman: Hush #1 lipiec 2005
Batman: Hush #2 sierpień 2006
Batman: Rozbite Miasto wrzesień 2007

The Dark Knight 2008

Batman: Batman i syn czerwiec 2008
All Star Batman i Robin, Cudowny Chłopiec listopad 2009
Batman: Co się stało z Zamaskowanym Krzyżowcem? kwiecień 2010

The Dark Knight Rises 2012

Batman: Zabójczy żart marzec 2012
Batman: Nawiedzony Rycerz lipiec 2012
Batman: Najlepsze opowieści lipiec 2012
Batman: Powrót Mrocznego Rycerza lipiec 2012
Batman #01: Trybunał sów marzec 2013 ...

Mucha:
Batman: Długie Halloween październik 2013
Batman: Mroczne Zwycięstwo październik 2014

Wychodzi na to, że trzeba zrobić 10 filmów z Batmanem żeby komiksy zaczęły się sprzedawać  :)

Offline 79ers

« Odpowiedź #792 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 17:51:06 »
Wielkim plusem filmów superhero od Marvela jest przyporządkowanie aktorów do roli. Zalety takiego stanu rzeczy wydają mi się oczywiste. Pytanie ilu było odtwórców Batamana? Dlaczego filmowy Superman jest taki drętwy? Kto wpadł na pomysł żeby w roli Wonder Woman obsadzić kontrowersyjną Gal Gadot? Universum Marvela się rozwija, a DC co i rusz strzela sobie w kolano.

Online xanar

« Odpowiedź #793 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 17:54:58 »
Chyba Universum Marvela się rozwijało, teraz to się raczej zwija.

A Spider-manów ile miałeś przed tym całym uniwersum, niczym to się nie różni od tych wcześniejszych filmów z Batmanem.

Offline Juby

« Odpowiedź #794 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 18:51:32 »
Zawsze były jakieś filmy z Batmanem, sam byłem na takim w 89r.
Byłeś za granicą? Bo w Polsce Batmana w tym roku raczej obejrzeć nie mogłeś (premierą miał we wrześniu 1990).