Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579391 razy)

Offline glutamiluta

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3480 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:10:20 »
Jak na beznadziejną promocję, o której tu wyżej czytałam, to poszło powyżej oczekiwań. Cały nasz nakład w jeden dzień.
Zwłaszcza, że nawet nie zdążyłam wrzucić info o promocji na stronę czy inne kanały poza forum.
Czyli nie tylko marudami to forum stoi ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #3481 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:11:16 »
Tak sobie czytam ostatnie parę postów i stwierdzam, że na Was zawsze można liczyć. Znowu nieziemskie dramy o kawałek papierka. Wrzućcie na luz.
Czyli jednak ten "kawalek papieru" ma dla sporej liczby klientow znaczenie...
Dla kogoś ma, a dla innego nie ma. Co to ma do rzeczy? Mowa jest o nieprofesjonalnych zagraniach wydawcy (nie pierwsze i nie ostatnie).

Offline Murazor

« Odpowiedź #3482 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:20:05 »
Jak na beznadziejną promocję, o której tu wyżej czytałam, to poszło powyżej oczekiwań.
Super, ze promocja "sprzedala" sie. Na forum komiksowym najwazniejsze, ze sklep jest zadwolony, co tam fani  :P

nie zdążyłam wrzucić info o promocji na stronę czy inne kanały poza forum
A to, ze poszlo pierwsze info tutaj sie ceni, wiec dzieki sie nalezy :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:21:43 wysłana przez Murazor »

Offline radef

« Odpowiedź #3483 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:22:08 »
Zwłaszcza, że nawet nie zdążyłam wrzucić info o promocji na stronę czy inne kanały poza forum.
Wystarczyło, że pewien fanpage podał ;)
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline nori

« Odpowiedź #3484 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:39:45 »
Rozumiem rozczarowanie sposobem (a raczej: formatem) wydania "Kleksa" ale profanacją to bym tego jednak nie nazwał

Nie chodzi tylko o format, ale także zakres materiału i jego prezentację.

Czyli jednak ten "kawalek papieru" ma dla sporej liczby klientow znaczenie...

Ciekawe i chyba nieco przykre...

Jak na beznadziejną promocję, o której tu wyżej czytałam, to poszło powyżej oczekiwań. Cały nasz nakład w jeden dzień.

Gratulacje! Kołodziejczak od lat twierdził, że jego sposób wydawania jest oparty na polityce długoterminowej, nie chodziło o to, żeby wszystko od razu, ale zapewnić regularne przychody na długie lata. Przynajmniej takie było założenia.

Nowa władza, nowe zasady?

Szybko się nachapać, zrazić stałych klientów, a za 5 lat zwalać wine na nich, że komisów nie chcą kupować....

Dla kogoś ma, a dla innego nie ma. Co to ma do rzeczy? Mowa jest o nieprofesjonalnych zagraniach wydawcy (nie pierwsze i nie ostatnie).

Super, ze promocja "sprzedala" sie. Na forum komiksowym najwazniejsze, ze sklep jest zadwolony, co tam fani  :P

;)

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #3485 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:42:41 »
Gratulacje! Kołodziejczak od lat twierdził, że jego sposób wydawania jest oparty na polityce długoterminowej, nie chodziło o to, żeby wszystko od razu, ale zapewnić regularne przychody na długie lata. Przynajmniej takie było założenia.

Nowa władza, nowe zasady?

ale ja nie jestem wydawnictwem, tylko sklepem...

Super, ze promocja "sprzedala" sie. Na forum komiksowym najwazniejsze, ze sklep jest zadwolony, co tam fani

ale ja własnie jestem sklepem, nie wydawnictwem :D

Offline xanar

« Odpowiedź #3486 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 12:58:59 »
stara dobra zasada, nie ważne co mowią ważne żeby mówili, w żadnym innym temacie wydawcy poza Studiem Lain nie ma takiego poruszenia jak w temacie Egmontu
A u Muchy  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gazza

« Odpowiedź #3487 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:04:07 »
;)
W sumie racja - z punktu widzenia wydawnictwa jest to jakiś sukces sprzedażowy, a to, że w zupie mają jak są postrzegani to nie ich zmartwienie dopóki zysk się zgadza.

Offline kaczogród

« Odpowiedź #3488 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:04:48 »
Jest więc możliwość, że wystarczy kupic "tylko" dwa sknerusy i można tytułować się "kolekcjonerem" nie zrobionym w jajo XD

Można też kupić Giganta Poleca 257 który też zawiera komiks ,,Dziesięciocentówka Nieskończoności" i też nie być zrobionym w jajo ;)
,,le monde est absurde"

Offline xardas

« Odpowiedź #3489 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:07:00 »
Można też kupić Giganta Poleca 257 który też zawiera komiks ,,Dziesięciocentówka Nieskończoności" i też nie być zrobionym w jajo ;)
Ale tam nie ma dodatkowego kartonika z losową okładką, czego nie rozumiesz? ;)

Offline kaczogród

« Odpowiedź #3490 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:11:49 »
Kartonika nie ma (oraz innych materiałów dodatkowych także) ale jest za to dodatkowo 215 stron innych komiksów ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:14:26 wysłana przez kaczogród »
,,le monde est absurde"

Online michał81

« Odpowiedź #3491 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 13:27:59 »
A u Muchy  :)
@motyl za każdym razem płacze że za mało się czegoś sprzedało, więc chyba u nich ta zasada nie działa ;)

Offline JanJ

« Odpowiedź #3492 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 15:37:25 »
Jak to dobrze, że ja już przeszedłem ten etap zbieractwa. Kiedyś może bym się pienił, a teraz zajadam popcorn ;)

Offline lis22

« Odpowiedź #3493 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 16:32:06 »
@Crono ja to wiem, jednak @lis22 podaje tytuł całkiem innej serii, którą Egmont wydał.

Wydawało mi się, że to było All New GotG ;)
Nie wydali tego co w linku, runu, który kończy się na Civil War II - co do Black Vortex to tam chyba doszło do zaręczyn Quilla i Kity Pride, z których i tak nic nie wyszło ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #3494 dnia: Wt, 03 Grudzień 2024, 16:59:38 »
Uwielbiam te dyskusje. Wydawca tworzy produkt stricte dla kolekcjonera. Określa zasady, wg których toczy się gra - kto chce, wchodzi, kto nie chce, bierze Giganta bądź kupuje jeden egzemplarz i ma wyrąbane na "kawałek papieru". Wydawca na koniec przedsprzedaży nagle zmienia reguły gry, godząc w osoby, które były na pierwszej linii, żeby wesprzeć taki projekt - oczywiście to głupi czytelnicy robią afery. Bo jak zawsze najwiecej do powiedzenia mają ci, do których dana pozycja od początku nie była kierowana.

ale ja nie jestem wydawnictwem, tylko sklepem...

ale ja własnie jestem sklepem, nie wydawnictwem :D
Nie no, ja cały czas pisałem o słabych krokach wydawnictwa, a nie twoich. W końcu to raczej decyzją wydawnictwa było powierzać prowadzenie sklepu pod swoim logo zewnętrznemu podmiotowi o niskim poziomie profesjonalizmu, który psuje opinię o jego marce.

Natomiast tutaj już do ciebie. Na pewno zrobiłaś super obrót, a jak sprzedaż spadnie, to dorzuć do każdego egzemplarza komplet wszystkich grafik - pokaż jeszcze bardziej, jak masz wyjebane na czytelników wydawcy, pod którego logo działasz.
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Grudzień 2024, 17:30:27 wysłana przez Castiglione »