Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 578242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3060 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:16:25 »
Ten Epik Punishera będzie bardzo dobry.
Eurohit la mnie to był najgorszy Punisher semica, cała historia za długa plus za dużo cudacznych postaci przy których ten mieszany z błotem szatan wypada całkiem normalnie.

Offline xanar

« Odpowiedź #3061 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:18:13 »
Przygody Rodziny Waynów to najlepszy komiks DC obecnie. Serio. Kupuje wersję papierową na bieżąco (obecnie mamy już 5 tomów) i jestem pod wrażeniem, ile pomysłów mają autorzy. Ogólnie są to krótkie historyjki ukazujące w sposób humorystyczny i rozczulający codzienne sytuacje z życia Bruce'a i jego pomocników. Dla przykładu mamy tu epizod z wiązaniem krawata, który pod nieobecność Alfreda, staje się nie lada wyzwaniem dla Batmana i całej Ligi Sprawiedliwości. Albo wymianę czułości między Waynem i Catwoman... problem tkwi tylko w tym, że Gacek zapomniał wyłączyć komunikator i wszyscy jego pomocnicy słyszą co się dzieje:) Dla mnie to jedna z premier roku i bardzo się cieszę, że Egmont w końcu sięgnął po ten tytuł.
Czy ja to dobrze rozumiem ? Zrobili jakiś "sitcom" w śmiecie DC z tej całe bat-rodziny. Równie dobrze można powymieniać te postacie dać inny setting i będzie ot samo.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3062 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:18:46 »
Dobrze, ze Sandmana tłumaczy Paulina Braiter. Wiadomo jak Egmont chce to wydawac dalej? Ten tom wzoruje sie na wydaniu z 2016, ktore nie zostalo dokonczone (2 tomy - 24 zeszyty lacznie), a wyszlo kompendium zbierajace 36 zeszytow, czyli okolo polowe serii i na razie tez nic nie slychac o kontynuacji.

Była mowa o integralach po 12 zeszytów.

Offline Warpath

« Odpowiedź #3063 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:33:46 »
Dla mnie:

- Batman. Ziemia Niczyja 4
- Człowiek Cel
- Fantastyczna Czwórka 4
- Sandman. Teatr Tajemnic 1

Cartoonowe komiksy niestety nie dla mnie.
Planeta Łazarza - brzmi strasznie tendencyjnie.
Epic Punishera - jedzie Semiciem, także pas.
Asteriksy - nie integrale, zostaję przy starych białych okładkach.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3064 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:44:33 »
U mnie to chyba będzie miesiąc nadrabiania całorocznego Star Wars. Parę tytułów interesujących, ale trzeba nadrobić poprzednie tomy. Ten Sandman z nowości najbardziej kusi.

Offline Saruman

« Odpowiedź #3065 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 11:51:23 »
Pewniaki: Avengers, Ziemia niczyja, Punisher, F4, Akwilon. Czyli 3 grubasy.

Raczej wezmę Dziesięciocętówkę Nieskończoności.
z dołączonym wyjątkowym prezentem: jedną z 14 alternatywnych okładek
- ciekawe jak to będzie wyglądać

Te webtoony mnie zainteresowały, będę obserwował temat i może się skuszę.

Offline eyesore

« Odpowiedź #3066 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 12:03:26 »

Epic Punishera - jedzie Semiciem, także pas.

ale wszystkie epiki, no może po za Wolvim, to semiki w mniejszy lub większym stopniu  :)
ja się jaram, jak najwięcej Puniego na polskim ryneczku komiksowym!!!

Offline Death

« Odpowiedź #3067 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 12:06:01 »
PASAŻEROWIE WIATRU, Wiedźmin, 2 x Asteriks, Blade Runner, Czwórka z Baker Street, zapewne też Sknerus Aarona, bo lubię Sknerusa i lubię Aarona.
Jeszcze Sandman: Teatr tajemnic i Tom King. Przegapiłem Sandmana, bo patrzyłem tylko na okładki, a jej nie było i nadal nie ma na Filmożercach. Dużo tego w grudniu. A przecież to tylko Egmont. :)

Online Castiglione

« Odpowiedź #3068 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 12:24:23 »
- ciekawe jak to będzie wyglądać
Ciekawy jestem reakcji, jak ktoś nieobeznany dostanie okładkę Millera xD

Offline Warpath

« Odpowiedź #3069 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 12:30:32 »
ale wszystkie epiki, no może po za Wolvim, to semiki w mniejszy lub większym stopniu  :)

Pierwszy Puni Semicowy nie był i ten akurat nabyłem ; ) Ale fakt faktem, większość to powtórki, dlatego nie bierę : )

Offline michał81

« Odpowiedź #3070 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 13:26:36 »
Planeta Łazarza to jakiś historia poboczna w "świecie" Batmana?
To nie jest historia poboczna tylko główny event DC z tego okresu. My dostaniemy patrząc po zawartości tylko rzeczy dotyczące Batmana, plus główne zeszyty. Z tego co widzę to wyleciały zeszyty powiązane z Wonder Woman, Shazamem, Monkey Prince oraz wprowadzające do nowych serii po tym evenvie.

« Odpowiedź #3071 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 15:52:08 »
To nie jest historia poboczna tylko główny event DC z tego okresu. My dostaniemy patrząc po zawartości tylko rzeczy dotyczące Batmana, plus główne zeszyty. Z tego co widzę to wyleciały zeszyty powiązane z Wonder Woman, Shazamem, Monkey Prince oraz wprowadzające do nowych serii po tym evenvie.

To chyba będzie taki nasz składak, bo zawartość tomu jest inna niż w USA, czy też w wydaniu Urban Comics. Ciekaw jestem czy dostaniemy też "Revenge of the Gods", ale wątpię niestety :/
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline michał81

« Odpowiedź #3072 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 16:55:05 »
Nie będzie wydane "Revenge of the Gods", tylko to co jest w tym tomie.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #3073 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 17:28:48 »
Eurohit la mnie to był najgorszy Punisher semica, cała historia za długa plus za dużo cudacznych postaci przy których ten mieszany z błotem szatan wypada całkiem normalnie.
Bzdura. Braithwaite to obok Romity Jr. najlepszy rysownik Punishera. Jego grafy to prawdziwe cacka.

Online bababatman

« Odpowiedź #3074 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 19:47:33 »
Drodzy,

mam pytanie odnośnie Ziemi Niczyjej. Strasznie zmęczyły mnie trzy poprzednie tomy i zastanawiam się czy brnąć w to dalej. Czy kolejne części będą lepsze? Warto kontynuować serię czy poziom będzie taki sam (albo nie daj Boże jeszcze gorszy) jak poprzednie tomy? Na pewno wezmę Human Target, pewnie sprawdzę Sandman Mystery Theatre, a nad Batmanem muszę się poważnie zastanowić.

Dzięki!