Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580255 razy)

Offline Antari

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2700 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:32:48 »
Twoja metoda dalej bylaby perfidnym oszukiwaniem klienta.

To podaj mi definicję perfidnego oszustwa w centymetrach. Od ilu cm zaczyna się oszustwo?

Offline michał81

« Odpowiedź #2701 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:34:43 »
Mogą wyciąć wszystkie dodatkowe rzeczy i zostawić sam komiks, aby odróżnić nowe wydanie od Limited, zostawiając ten sam papier, wtedy byłoby najbardziej sprawiedliwie.

Przy czym znowu się powtórzę, tych co to tak boli, że nie mają swojej Broni X niech uderzają z tym w sociale Egmontu.

To podaj mi definicję perfidnego oszustwa w centymetrach. Od ilu cm zaczyna się oszustwo?
Zmierz swojego a potem przypomnij sobie ile dodajesz jak się nim chwalisz. I od tylu cm zaczyna się oszustwo.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2702 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:38:27 »
Fantazje o dodruku BX Limited, rozwiewa sam Egmont. Kadr z sobotniego filmu:

Offline Szekak

« Odpowiedź #2703 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:38:58 »
Mysle, ze nie ma sensu ci czegokolwiek podawac, skoro robisz z siebie glupszego niz jestes udajac, ze wydanie tego samego o milimetr wezszego bedzie uczciwe wobec klientow ktorym obiecywalo sie brak dodrukow. Albo traktujemy sie powaznie i powaznie rozmawiamy, albo udajemy idiotow.

Egmont pieknie wyjasnil internetowych specow od nakladow i z mojej eot.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:42:26 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Antari

« Odpowiedź #2704 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:42:30 »
Mogą wyciąć wszystkie dodatkowe rzeczy i zostawić sam komiks, aby odróżnić nowe wydanie od Limited, zostawiając ten sam papier, wtedy byłoby najbardziej sprawiedliwie.

Gwarantuję ci, że miałbyś tu lawinę marud, że oni dali 200 zł za komiks, a Egmont ich oszukał bo wydał to samo pare miesięcy potem za 50 zł na miękko. Większość osób tutaj ma w dupie czy wydanie ma 20cm na długość czy 35.

Sprawiedliwość ogranicza się do różnicy w kilku cm, dodatkach i okładce. Spoko. W sumie nie rozczarowałem się odpowiedzią.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2705 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:43:54 »
Zmierz swojego a potem przypomnij sobie ile dodajesz jak się nim chwalisz. I od tylu cm zaczyna się oszustwo.

Lol ależ smiechłem, nie powiem kreatywnie podszedłeś do tematu :D

Online Castiglione

« Odpowiedź #2706 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:48:02 »
Robienie na szybko wznowienia w innym formacie z tym samym papierem to jest dokładnie to samo co zrobienie wznowienia w formacie Limited. Nie ma żadnej różnicy. Tak czy siak obietnica jest złamana.
Czyli wg ciebie dostępne na rynku standardowe wydanie "Strażników" i ich wyprzedana edycja z DC Limited to jest to samo?

Offline Antari

« Odpowiedź #2707 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:50:00 »
Mysle, ze nie ma sensu ci czegokolwiek podawac, skoro robisz z siebie glupszego niz jestes udajac, ze wydanie tego samego o milimetr wezszego bedzie uczciwe wobec klientow ktorym obiecywalo sie brak dodrukow. Albo traktujemy sie powaznie i powaznie rozmawiamy, albo udajemy idiotow.

Jeżeli idiotyzmem jest wydawanie komiksu o milimetr mniejszego, to czym jest wydawanie komiksu o 20mm mniejszego. Logika jest ta sama. Odniosłem się jedynie do stwierdzenia, że wydanie o 20mm jest sprawiedliwe, jak wiele osób tutaj twierdzi. W swojej wypowiedzi sam pięknie wszystkich podsumowałeś. A moje pytanie dotyczyło granicy tej dziwnej tolerancji, skoro twierdzisz, że jest inaczej.

Offline michał81

« Odpowiedź #2708 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:52:11 »
Gwarantuję ci, że miałbyś tu lawinę marud, że oni dali 200 zł za komiks, a Egmont ich oszukał bo wydał to samo pare miesięcy potem za 50 zł na miękko. Większość osób tutaj ma w dupie czy wydanie ma 20cm na długość czy 35.

Sprawiedliwość ogranicza się do różnicy w kilku cm, dodatkach i okładce. Spoko. W sumie nie rozczarowałem się odpowiedzią.
Zasadniczo jesteś w błędzie, sprawdź sobie wszystkie Limited DC i Marvel jaki się ukazały. Nie ma określonego formatu. Więc zmiana o której piszesz byłaby oszustem. Jak się nie orientujesz to chociaż sprawdzaj a nie bazyluj.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2709 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:54:56 »
Znaczy to jedynie, że to wydanie nigdy nie było adresowane do nich. Jeżeli ktoś nie wie, co kupuje, to jest jego sprawa. Ja np. uważam, że wersja kolekcjonerska nie jest mi potrzebna do szczęścia - nie ekscytuje mnie ani tak duży format ani ograniczona ilość egzemplarzy, średnio widzi mi się też wydawać z tego tytułu dwukrotnie większe pieniądze - w związku z tym limitowanego "Weapon X" nie kupiłem. Sam komiks natomiast jak najbardziej chciałbym mieć w kolekcji, więc czekam na normalne wydanie (ewentualnie wezmę w końcu po angielsku), a nie płaczę, żeby mi dodrukować limitkę.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:56:59 wysłana przez Castiglione »

Offline Antari

« Odpowiedź #2710 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:07:12 »
Znaczy to jedynie, że to wydanie nigdy nie było adresowane do nich. Jeżeli ktoś nie wie, co kupuje, to jest jego sprawa. Ja np. uważam, że wersja kolekcjonerska nie jest mi potrzebna do szczęścia - nie ekscytuje mnie ani tak duży format ani ograniczona ilość egzemplarzy, średnio widzi mi się też wydawać z tego tytułu dwukrotnie większe pieniądze - w związku z tym limitowanego "Weapon X" nie kupiłem. Sam komiks natomiast jak najbardziej chciałbym mieć w kolekcji, więc czekam na normalne wydanie (ewentualnie wezmę w końcu po angielsku), a nie płaczę, żeby mi dodrukować limitkę.

Ok, gratuluję wytrwałości. Aczkolwiek jesteś w mniejszości. Podejrzewam, że sporo osób kupiło ten tom nie dlatego, że to Marvel Limited w powiększonym formacie, z ograniczonym nakładem, tylko dlatego, że to Weapon X wydany w końcu u nas na rynku. Bo komiks nie był dostępny poza obiegiem wtórnym.

Podobnie było gdy wydali Weapon X w WKKM. Najpierw brali w ciemno a potem beczeli, że kolory złe i woleliby na kredzie. Za czasów gdy wychodziło WKKM pamiętam, że wyprzedawali Mega Marvele (sam wtedy kupiłem). Przed premierą Limited pewnie był zalew WKKM itd. Wymiana formatów jest powszechnym zjawiskiem, więc założenie, że w większości konsument wie czy coś jest adresowane do niego czy nie, jest błędne.

Gdyby wydali w tym samym czasie Weapon X na miękko i w Limited to pewnie Limited by się nie wyprzedało.

Poza tym dziwne by było gdybyś płakał nad tą limitką skoro nie jest adresowana do Ciebie. Widzisz ja płaczę bo jest do mnie adresowana  8)
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:10:16 wysłana przez Antari »

Offline xanar

« Odpowiedź #2711 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:13:28 »
Ja kupiłem bo było w prestiżowym uber formacie, żeby porównać z wersją amerykańską, no i ta z USA bardziej mi się podoba.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #2712 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:19:51 »
Ja kupiłem bo było w prestiżowym uber formacie, żeby porównać z wersją amerykańską, no i ta z USA bardziej mi się podoba.

Ty też jesteś w mniejszości. 8)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2713 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 18:25:10 »
Podobnie było gdy wydali Weapon X w WKKM. Najpierw brali w ciemno a potem beczeli, że kolory złe i woleliby na kredzie.

Było/jest na kredzie. Ludzie narzekali, że chcieliby offset żeby kolory tak nie biły po oczach. Tak jak teraz Hachette wydaje Thorgala.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2714 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:01:48 »
Poza tym dziwne by było gdybyś płakał nad tą limitką skoro nie jest adresowana do Ciebie. Widzisz ja płaczę bo jest do mnie adresowana  8)
Czyli jesteś odbiorcą linii wydawniczej, której wartość kolekcjonerską buduje ograniczona dostępność i niski nakład, a jednocześnie chcesz, żeby była powszechnie dostępna i stale wznawiana ::)

Powtórzę się - problemem nie jest to wydanie ani zasady, wedle których funkcjonuje ta linia, tylko brak alternatywy. Co mam nadzieję Egmont wkrótce rozwiąże, a na przyszłość będzie mieć na uwadze, żeby przy tytułach tej rangi zapewnić najpierw dostępność na rynku.