Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 603925 razy)

Offline greg0

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1080 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 14:01:22 »
Jak koleś piszę to samo od iluś tam lat to ciężko to nazwać żartem, a jeżeli to jest cały czas ten sam żart powtarzany w kółku to też co jest nie tak.
Widzę, ze wbija narracja, której dawno nie było, człowieka wszędzie pobanowali, ale to nie on jest problemem tylko wszyscy dookoła  ::)
niech każdy pilnuje siebie. :)

https://forum.komikspec.pl/o-stronie-i-forum/sugestie-na-temat-forum/msg245906/#msg245906
Ważne żeby narzekać...

Offline xanar

« Odpowiedź #1081 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:15:39 »
No i  ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #1082 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:04:39 »
Nie widzę, ale nie uczyli mnie w szkole emotek, więc ogarniam słowo pisane bez ich pomocy.
Równie żenujące są te wasze gównoburze o wszystko co on napisze. I też robicie to do kilku lat.
Michał81 i Xanax bez bazyla straciliby sens życia.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1083 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:05:45 »
Jak koleś piszę to samo od iluś tam lat to ciężko to nazwać żartem, a jeżeli to jest cały czas ten sam żart powtarzany w kółku to też co jest nie tak.
Widzę, ze wbija narracja, której dawno nie było, człowieka wszędzie pobanowali, ale to nie on jest problemem tylko wszyscy dookoła  ::)
Jakbyś pisał o sobie 🙂
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1084 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:06:26 »
Zamiast powiedzieć nam kiedy będą te Asterixy z leksykonem, albo zapowiedzieć ile czasu jeszcze potrwa wydawanie głównej serii LL, to na filmiku znowu jesteśmy zanudzani gadaniną o seriach dla dzieci. Na szczęście w przeciwieństwie do spotkań na żywo, te nudne fragmenty na YT można pominąć.

W temacie o komiksach Disneya napisałem o tym, że ujawniono, że tłumaczem pierwszego wydania "Życia i czasów Sknerusa McKwacza" był Tomasz Kołodziejczak. Specjalnie nie robiłem w tym poście żadnej aluzji do Bazyliszka, bo stwierdziłem, że nie warto. Ale puff! i pojawiły się potem dwa posty analizujące, jaki wpływ ta sytuacja będzie miała na Bazyliszka - zanim w ogóle się pojawił w temacie. Jeżeli niektórzy mają go dość, to po co go przywoływać, gdy sam nie pojawia się w rozmowie?

Bo oni dostali obsesji na moim punkcie. I to jest mega zabawne bo mnie te ich dziecinne obelgi obchodzą tyle co zeszłoroczny śnieg. Gdyby tylko moderacja reagowała na ich spam, tak jak karze mnie za moje posty byłoby spoko. A tak michał81 sieje ten swój spam bez żadnych przeszkód.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1085 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:12:44 »
Zamiast powiedzieć nam kiedy będą te Asterixy z leksykonem, albo zapowiedzieć ile czasu jeszcze potrwa wydawanie głównej serii LL, to na filmiku znowu jesteśmy zanudzani gadaniną o seriach dla dzieci. Na szczęście w przeciwieństwie do spotkań na żywo, te nudne fragmenty na YT można pominąć.

Gdybyś nie pomijał tych "nudnych fragmentów", to usłyszałbyś, jak TK zapowiada, ile czasu jeszcze potrwa wydawanie głównej serii LL :)

https://youtu.be/Iu941R0r-GI?list=PLbe149eaHKvg5qDWsGdO0eYxM9dj7SOH0&t=727
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1086 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:28:15 »
@UP
Dziękuję ci bardzo za ten fragment. TK znowu wspomina m.in o mnie bo jestem w tej grupie. Też nie wierzyłem, że to dojdzie do końca. Bo to aż 96 tomów.

Offline Midar

« Odpowiedź #1087 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:07:34 »
Skąd ty bierzesz te 96? Bo mi z tym małym LL wychodzi 84, a ze specjalnymi 90.

Offline radef

« Odpowiedź #1088 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:16:01 »
Pomijając "Cesarza Smitha" do wydania zostało:
28 - Eskorta
29 - Zasieki na prerii
30 - Calamity Jane
43 - Biały jeździec
46 - Śpiewający drut
84 - Lucky Luke w bawełnie
85 - Arka Bzika

Czyli wliczając w to najnowsze albumy Achde, do wydania zostało dokładnie 7 albumów, a Egmont ostatnio wydaje LL po 3-4 albumy na pół roku, więc z prostej matematyki wynika, że rok-półtora pozostał do kompletu, co zresztą sam TK powiedział w filmiku.
Choć oczywiście pewnie w tym roku lub w kolejnym pojawi się nowy LL, a za 2-3 lata kolejny i kolejny, więc kolekcja tak naprawdę nigdy nie będzie skończona, w przeciwieństwie do pewnego wydawnictwa kolekcyjnego, które pewnie urwałoby serię w pewnym momencie. Ale wszystko wskazuje, że w przyszłym roku Egmont "dogoni" oryginał.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Saruman

« Odpowiedź #1089 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:28:53 »
A czy Egmont dodrukowuje wyprzedane tomy Lucky Luke'a? Pytam, bo nie śledziłem tej serii.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1090 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:32:13 »
Kiedyś coś była chyba mowa, że niektóre dodrukowuje, ale z uwagi na rozmiar tej serii nie jest w stanie zapewnić, że wszystkie w ogóle będą dodrukowywane. Pewnie albumy Goscinny'ego mają priorytet do dodruków, może też te nowe od Achde, ale to już dziki domysł z mojej strony.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1091 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 08:50:45 »
Skąd ty bierzesz te 96? Bo mi z tym małym LL wychodzi 84, a ze specjalnymi 90.

Tyle tomów miała liczyć Kolekcja LL od Hachette.

Sam chyba skupię się na tomach duetu Morris Gościnny, bo one są najlepsze.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #1092 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 09:45:14 »
Gościu płacze od lat kiedy wszystkie tomy bo on chce, po czym na koniec pisze, że skupi się tylko na niektórych. Ktoś jeszcze ma wątpliwości kto z kogo robi idiotę?  ;D
Szacun do prowadzących to forum, że pozwalają z siebie robić idiotów, w przeciwieństwie do prowadzących inne fora. Wolność słowa nade wszystko  ::)

Offline Warpath

« Odpowiedź #1093 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 09:49:51 »
Cóż, ja czekam aż Egmont ogarnie się z integralami. Dla mnie za dużo pojedynczych tomów w miękkiej. Do tego czasu wystarczą mi te mini-integralki wydane jakiś czas temu. To łącznie tylko 21 albumów, ale nie mam aż takiego parcia by kupować prawie setkę pojedynczo w miękkich.

Online Rodrigues

« Odpowiedź #1094 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 10:19:03 »
Asterixy z leksykonem

Było gdzieś zapowiedziane, że te nowe Asteriksy na twardo będą z leksykonem? :o
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/