Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3390 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 10:51:07 »
No bo jakie można wyciągnąć wnioski jak Pani mówi coś w stylu "bardzo polecam ten komiks" - i tyle.
Pan Tomasz mówił to samo przy każdym komiksie, to samo mówi pani Alicja przy Marvelach i pani Martyna mówi też to samo. Więc jak ty wyciągnąłeś inne wnioski niż "kup pan/pani ten komiks" to gratuluje. Te filmy nadal mają napędzać sprzedaż i nic więcej.

Mnie na ogół interesują komiksy frankfońskie i TK miał coś do powiedzenia w tym temacie. Pani tak nie bardzo...
A kto powiedział, że pani Martyna siedzi w komiksie frankofońskim?
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Październik 2023, 10:54:26 wysłana przez michał81 »

Offline Damian xyz

« Odpowiedź #3391 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 11:18:17 »
Z pewnością ja tego nie powiedziałem :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #3392 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 16:05:25 »
Ale nie oznacza to, że nowa Pani Dyrektor (do tej pory nie chciało mi się sprawdzić imienia :)) jest do niczego. Ba, pewnie nadaje się jak nikt inny w Egmoncie ale albo nie jest psychofanem komiksu albo tego nie pokazuje :)

Pani Martyna Chrzanowska.
Proszę, nie dziękuj.

Online Xmen

« Odpowiedź #3393 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 17:05:43 »
Michał81 nie każdy mówi to samo reklamując Egmont. Alicja mówi jednak troszeczkę więcej niż "kolejny grubasek, polecam".
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #3394 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 17:43:28 »
Pan Tomasz mówił to samo przy każdym komiksie, to samo mówi pani Alicja przy Marvelach i pani Martyna mówi też to samo. Więc jak ty wyciągnąłeś inne wnioski niż "kup pan/pani ten komiks" to gratuluje. Te filmy nadal mają napędzać sprzedaż i nic więcej.

Dla mnie każda z tych osób mówi inaczej. Pan Tomasz często wplata jakieś nawiązania z historii lub swoich doświadczeń jako wieloletniego fana komiksu. W wypowiedziach pani Alicji słyszę dużo zaangażowania na poziomie fanki, plus zwraca uwagę na powiązania między poszczególnymi tomami, albo runami. Pani Martyna ma głównie podejście wydawcy i tutaj jest to dla mnie najmniej interesująca perspektywa. Wolę usłyszeć od pana Tomka jakąś historyjkę albo złapać od pani Alicji zajawkę na dany tytuł.

No ale ktoś tam słyszy tylko "kup", może za dużo reklam? :D
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #3395 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 22:58:10 »
TK to gawędziarz i nawet, jak nie do końca orientował się w danym tytule, to umiał opowiadać i mówił ciekawie, więc przyjemnie się tego słuchało. No i przy okazji wielu tytułów miał jednak w zanadrzu jakąś ciekawostkę, swoją opinię lub coś innego do przekazania. Alicja zdaje się mówić z zaangażowaniem i obeznaniem w temacie. Jest merytoryczna i coś z tej wiedzy potrafi przekazać w trakcie prezentacji. Widać też pewien entuzjazm, który może udzielić się widzowi. Nowa dyrektor (póki co) kiepsko wypada przed kamerą, wygląda na zdenerwowaną i jak na razie nie wypowiedziała się o niczym szerzej niż czytane z kartki "polecam".

To tak szerzej opisując pewne różnice. To, że te filmy Egmontu koniec końców zawsze będą polecajką, to Ameryki nie odkryłeś.

Offline michał81

« Odpowiedź #3396 dnia: So, 28 Październik 2023, 10:02:23 »

Offline JanJ

« Odpowiedź #3397 dnia: So, 28 Październik 2023, 10:17:06 »
A więc jednak, Asteriks wyjdzie na twardo w pojedynczych tomach z dodatkami. Ciekawe, na podstawie jakiego wydania to puszczą.

Offline Smok

« Odpowiedź #3398 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:16:48 »
Spoiler: PokażUkryj
Kup pan komiks

Przedstawiciel dużej korporacji ubrany w bluzę z logo dużej korporacji (fikcyjnej, ale zawsze) zachwala komiks, który m.in. krytykuje duże korporacje. Rozbawiło mnie to bardziej niż powinno.

Ech, za każdym razem, gdy widzę wzmiankę o mangowej wersji "Miasteczka Halloween", to mam coraz większą ochotę na sięgnięcie po tę pozycję.

Offline srogin

« Odpowiedź #3399 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:23:17 »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #3400 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:29:17 »
Nareszcie jakies fajne wydanie Asterixa. Szkoda, że nie zbiorcze, ale i tak jest ok!
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline szulig

« Odpowiedź #3401 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:38:05 »
eh.... jak ten TK mnie wkurza, znowu namówił mnie na kolejny wydatek....

Offline eridraven

« Odpowiedź #3402 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:46:48 »
A więc jednak, Asteriks wyjdzie na twardo w pojedynczych tomach z dodatkami. Ciekawe, na podstawie jakiego wydania to puszczą.

A może użyli materiałów od Hachette, bo ci zrobili Thorgala :P

Link: https://www.hachette.co.uk/?s=Asterix
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline starcek

« Odpowiedź #3403 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:49:36 »
No i  znowu dylemat. Zostawić starą serię niebieską na półce, czy nie, skoro idzie nowe wydanie...
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline parsom

« Odpowiedź #3404 dnia: So, 28 Październik 2023, 12:54:17 »
Stara seria to jest biała.