Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3225 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 21:25:09 »
4 tomy Asteriksa rocznie? Przecież to im zajmie 10 lat !?

Offline Kadet

« Odpowiedź #3226 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 21:27:53 »
https://fb.watch/nxeKaIMCQl/

14.00 nagrania powyżej. "Jeśli chodzi o częstotliwość wydawania, czas pokaże, na pewno 4 tomy w przyszłym roku się ukażą"

Czyli minimum cztery, dzięki. Pewnie jak się sprzeda, będzie więcej.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Crono

« Odpowiedź #3227 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 21:31:51 »
Przecież oni będą wydawać 5 lat 13 tomów X-Men Punkty zwrotne... To co się dziwisz🙂

Online Kandor

« Odpowiedź #3228 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 21:44:48 »
To NIE jest żadna tam kolekcja "a la hachette" (radziłbym porzucić w końcu te wszystkie porównania), że ma wychodzić nowy numer co chwilę, a cykl wydawania 4 razy do roku to całkiem normalna sprawa przy takich seriach. 10 lat zleci "jak z bicza trzasnął". Będzie dobrze jak za 10 lat każdy z nas będzie mógł powiedzieć że zrobił przez ten czas ze/w swoim życiem/u coś sensownego i/lub dobrze się bawił a nie jedynie że "zleciało" - oczywiście to ylko taka moja osobista drobna refleksja :-)
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Październik 2023, 23:05:25 wysłana przez Kandor »

Offline radef

« Odpowiedź #3229 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 22:10:01 »
Równie dobrze może się okazać, że Egmont planuje cykl dwumiesięczny, a pierwszy tom jest zaplanowany np. na maj i Targi w Warszawie (raczej nie szybciej, bo pewnie pojawiłaby się okładka).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3230 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 13:20:52 »
Brawo oczywiście za kontynuacje obecnych serii, bo Epiców Pająka i Punishera mi nigdy nie dość. Idealnie byłoby gdyby cała seria AMS wyszła po polsku, a potem reszta pajęczych serii.

Ale to, że wreszcie Egmont wypuści Thunderboltsów Osborna to dobre jest. Bardzo dobre. Plus niezła seria Loki: Agent of Asgard, z Kolekcji Hachette z UK i oczywiście Winter Soldier - niech jak najszybciej skończą run Brubakera. Za to ode mnie tylko pochwały.

Marvel Noir - skusili mnie tym Punisherem, więc ten komiks wezmę. Ale za Weapon X Limited to podziękuję, bo to jest dla ludzi z większym portfelem od mojego. Spiderman & Deadpool, to chyba to co nam uciekło po urwaniu WKKM, więc też wezmę na pewno.

Hellblazer Jenkinsa, to pewnie kupię, choć czekam też na Miligana. Kolejne DC BL z Wonder Woman to ryzyko, skoro u nas ta bohaterka słabo się sprzedaje. Super wiadomość, że będzie Dark Victory, bo niestety wydania Muchy nie kupiłem, a pasować mi będzie do długiego Halloween. I dobrze, że będzie to w DC Deluxe a nie w Limited czy Noir. Mogliby tak samo zdublować Mroczne Odbicie.

Czy będę kupować Śmierć Supermana to zależy jak to będzie się odnosić do tego co już w Polsce wyszło. Jak będzie dużo premierowego materiału, to któryś tom mogę wziąć.

Offline michał81

« Odpowiedź #3231 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 13:53:46 »
Czy będę kupować Śmierć Supermana to zależy jak to będzie się odnosić do tego co już w Polsce wyszło. Jak będzie dużo premierowego materiału, to któryś tom mogę wziąć.
Ostatni tom to będzie premierowy materiał. Resztę masz w semicach, wiadomo poprzycinanych jak się dało, ale finalnie będzie powtórka.

Online Takesh

« Odpowiedź #3232 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 14:21:42 »
Powtórka, ale jednak dubel będzie tylko częściowy... Czy taki dubel to dubel, czy jednak nie? Ile kadrów i stron zostało wyciętych? No nie wiem, nie wiem....

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3233 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:10:35 »
To NIE jest żadna tam kolekcja "a la hachette" (radziłbym porzucić w końcu te wszystkie porównania), że ma wychodzić nowy numer co chwilę, a cykl wydawania 4 razy do roku to całkiem normalna sprawa przy takich seriach.

Jak dla ciebie normalne to ok. Ja tam wolę cykl dwutygodniowy i tych porównań nie porzucę. Bo w 4 lata wyjdzie więcej eventów DC w BiZ, niż Egmont wydał od 2013. I wiem, że rozwlekanie wydawania i wznowień serii typu LL, Asterix, Kajko i Kokosz, Smerfy itp to jest polityka Egmontu. Ale mi się ona nie podoba, bo szkoda czasu. I w między czasie inflacja zrobiła w nas BUM i już komiksy są 30% i więcej droższe. A gdyby wychodziły szybciej, można by uniknąć takich przykrych niespodzianek.

Jeśli 3 tom Śmierci Supermana to będą premiery, to na pewno wezmę. Bo wcześniejsze zeszyty mam w WKKDC i TM Semicach od Pogrzebu Przyjaciela. Nr 10/95 to był mój jedyny Superman jaki kupiłem w tamtym okresie i ma dla mnie wartość sentymentalną (podobnie 5/96 Batman Knightfall). Długie Halloween było już w wydaniu Muchy, WKKDC i Noir. Dark Victory tylko w wydaniu Muchy. Zatem ja się cieszę, że najpierw będzie Dark Victory, a Długie Halloween można przecież wydać jak inflacja jeszcze wzrośnie. :) Ale na Rzymskie Wakacje jako kontynuację, której nie mam, też czekam.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #3234 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:11:50 »
Brawo oczywiście za kontynuacje obecnych serii, bo Epiców Pająka i Punishera mi nigdy nie dość. Idealnie byłoby gdyby cała seria AMS wyszła po polsku, a potem reszta pajęczych serii.

Ale to, że wreszcie Egmont wypuści Thunderboltsów Osborna to dobre jest. Bardzo dobre. Plus niezła seria Loki: Agent of Asgard, z Kolekcji Hachette z UK i oczywiście Winter Soldier - niech jak najszybciej skończą run Brubakera. Za to ode mnie tylko pochwały.

Marvel Noir - skusili mnie tym Punisherem, więc ten komiks wezmę. Ale za Weapon X Limited to podziękuję, bo to jest dla ludzi z większym portfelem od mojego. Spiderman & Deadpool, to chyba to co nam uciekło po urwaniu WKKM, więc też wezmę na pewno.

Hellblazer Jenkinsa, to pewnie kupię, choć czekam też na Miligana. Kolejne DC BL z Wonder Woman to ryzyko, skoro u nas ta bohaterka słabo się sprzedaje. Super wiadomość, że będzie Dark Victory, bo niestety wydania Muchy nie kupiłem, a pasować mi będzie do długiego Halloween. I dobrze, że będzie to w DC Deluxe a nie w Limited czy Noir. Mogliby tak samo zdublować Mroczne Odbicie.

Ja tylko tak offtopowo chciałbym zauważyć, że to bardzo fajna wypowiedź, rzeczowa, bez najazdów i ataków na Egmont. Z wymienieniem własnych przemyśleń i preferencji. Kulturalnie. Bazyl, czy w imieniu swoim i pewnie sporej grupy forumowiczów mógłbym prosić, żebyś zawsze wypowiadał się w takim tonie? ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #3235 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:16:12 »
Spoko, równolegle w innym temacie napisał, że mu się polityka wydawnicza Egmontu nie podoba itd., także ten.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3236 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:17:06 »
Na normalne zapowiedzi Egmontu, ja normalnie odpowiadam. Widać jak pani Martyna łagodzi obyczaje, nie ma takich zadziornych odpowiedzi w stylu "Ja wiem co wy byście chcieli tam na forum, ale i tak wydam po swojemu". Tutaj szefowa miło wspomniała różne fora i ja się uśmiecham na takie życzliwe uwagi. Poza tym komiksów jest mniej, dużo kontynuacji, przepala się materiał TM Semic, można chwalić więcej.

Szkoda tylko, że ci Thunderbolts to zapewne będzie podwójny tom a nie dwa pojedyncze. Ale na to już nic nie poradzę.

Offline michał81

« Odpowiedź #3237 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:45:32 »
Powtórka, ale jednak dubel będzie tylko częściowy... Czy taki dubel to dubel, czy jednak nie? Ile kadrów i stron zostało wyciętych? No nie wiem, nie wiem....
To się nazywa mindfuck.

Offline michał81

« Odpowiedź #3238 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:50:14 »
Szkoda tylko, że ci Thunderbolts to zapewne będzie podwójny tom a nie dwa pojedyncze. Ale na to już nic nie poradzę.
O i wrócił stary Bazyl.

A co do uwag to były tylko w kierunku innego uczestnika tego forum.  ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #3239 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 16:25:19 »
Zatem ja się cieszę, że najpierw będzie Dark Victory, a Długie Halloween można przecież wydać jak inflacja jeszcze wzrośnie. :) Ale na Rzymskie Wakacje jako kontynuację, której nie mam, też czekam.

Z tego co pamiętam, to Rzymskie Wakacje nie są kontynuacją Mrocznego Zwycięstwa, tylko akcja dzieje się pomiędzy Długim Halloween, a właśnie Mrocznym Zwycięstwem jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi