Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606619 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2610 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 15:34:33 »
michał81 jak ktoś zauważył wcześniej broni Egmontu jak niepodległości. Nie można na nich złego słowa powiedzieć, bo to jest zarezerwowane dla konkurencji. I tak 10 lat już broni.

To jak się nie będzie sprzedawało to co Egmont ma nadal wydawać komiksy i ponosić straty? Przecież tak to nie działa. Jakoś nie pamiętam żeby informował o zamykaniu serii DC Odrodzenie wcześniej. Nikt się tego nie spodziewał. O zamknięciu Power Rangers tak naprawdę dowiedziałem się jak zapytałem o to na festiwalu, bo nie było o tym mowy. Czy ty jest naprawdę tak naiwny że wierzysz, że Egmont łaskawie z wyprzedzeniem powie: "kończymy wydawanie serii X, bo się nie sprzedaje, więc nie dostaniecie zakończenia". Przecież takie oświadczenie zabija od razu sprzedaż tego co jest dostępne na rynku, co będzie dla nich jeszcze większą stratą. Myślisz, że dlaczego nie ma ogłoszeń co do Ptaków Nocy? Może pora włączyć racjonalne podejście co do niektórych rzeczy.

Racjonalne podejście prezentuje Hachette. Mimo, że nie zarobili na Conanie, a na Transformers ponieśli straty, to nie urwali tych serii w połowie i wydali je do końca. To jest rzetelność i dobre podejście do klienta. Jak się coś zaczęło, to się to kończy. I dzięki temu Crono jako jeden z pięciu kupujących tą Kolekcję, mógł ją zebrać w całości. ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #2611 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 15:44:56 »
@Mertusor wiem że pani Martyna nie ma powodu do urazy, załapałem. Jednak sekundant, przyboczny(sorki że tak pisze, nie wiem jak ten sympatyczny gość się nazywa) pana Tomasza z różnych spotkań powód do urazy może mieć, już dwa razy był tutaj po nim gruby pojazd, albo i więcej razy.
Jeżeli chodzi o zdjęcia z mfkig to nie mam na myśli tylko jednego pasibrzucha, było tam więcej osób. Ogólnie lata mi to jak kto się ubiera ale jak czytam na forum komiksowym że ktoś tam ma trampki, koszulkę i trochę brzucha i jakie to jest bardzo blee i nie na miejscu, a później widzę zdjęcia zapewne tych samych(jeden co najmniej by się znalazł) jegomościów którzy piszą takie komentarze a sami na swoim największym "święcie" paradują w dresie i tych samych trampkach, tyle że zajechanych jak Jezusa pięty to jest to bardzo słabe. Jak od Tomasza i jego ziomka ktoś wymaga na spotkaniu garnituru, bo takie komentarze tu były, to niech sam też nie zapomina go ubierać.
Edit jest tutaj dużo przypuszczeń i domniemań ale jak znam życie to na tych zdjęciach znajdą się komentatorzy, styliści.
Edit2 zgadzam się tutaj z bazylem, sam czasem zastanawiam się czy Michał ma jakąś kasę od E, jedzie po muszce a E wychwala pod niebiosa.
« Ostatnia zmiana: Nd, 06 Sierpień 2023, 15:51:24 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #2612 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 17:15:27 »
Absolutnie z tymi liczbami nie dyskutuję, ale znowu nie zgadzam się z Twoim przeświadczeniem, że rzeczy jakich tu "żądają", by te filmiki zawierały nie mają sensu. To, że osoby nie są z forum nie znaczy, że nie chcą dowiedzieć się więcej oraz mocniej wsiąknąć w temat. Powyżej Pieterrini wspominał o unikaniu generalizowania / używania przypuszczeń - zakładam, że to się łapie.
Poszedłem po rozum do głowy i skasowałem swój post, aby skończyć te bezsensowne przepychanki. Zrobiłem coś bardziej produktywnego w tym czasie na forum, kiedy widzę ty produkowałeś swoją odpowiedź. Gratuluje uporu.
Racjonalne podejście prezentuje Hachette. Mimo, że nie zarobili na Conanie, a na Transformers ponieśli straty, to nie urwali tych serii w połowie i wydali je do końca. To jest rzetelność i dobre podejście do klienta. Jak się coś zaczęło, to się to kończy. I dzięki temu Crono jako jeden z pięciu kupujących tą Kolekcję, mógł ją zebrać w całości. ;)
Do tej pory ludzie nie dostali zamówionej prenumeraty Transformers, o czym już pisałem na forum. Chcesz dowodów, poszukaj na grupach komiskowych, są o tym posty. Jak nie wiesz gdzie to ci podeśle. Gratuluje podejścia Hachette, wcale nie lepsze niż przerywanie serii od Egmontu.
« Ostatnia zmiana: Nd, 06 Sierpień 2023, 17:22:36 wysłana przez michał81 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #2613 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 17:25:01 »
Poszedłem po rozum do głowy i skasowałem swój post, aby skończyć to bezsensowne przepychanki. Zrobiłem coś bardziej produktywnego w tym czasie na forum, kiedy widzę ty produkowałeś swoją odpowiedź. Gratuluje uporu.

Nie ma czego gratulować. Skoro sam zacząłeś dyskusję, nie powinieneś się dziwić, że ktoś w niej uczestniczy.

Och,  dajcie koledze @michałowi81 spokój.
Trochę za bardzo przymarudził, ale Wy nigdy nie mieliście "czepliwego dnia"? ;-p
Myślę że z @Warpathem spokojnie mogą iść na piwo.  :-)

Ależ ja nic do michała81 nie mam, po prostu wspomniana przez Ciebie czepliwość ma to do siebie, że potrafi wrócić do czepiającego i niestety należy się z tym liczyć. Rozumiem z powyższego, że temat jest zamknięty i możemy spokojnie przejść w inne rejony egmontowskich dyskusji.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2614 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 17:39:20 »
Trema, tremą ale prezentacja nowości  :'( :'( :'(
Pani Redaktor przedstawiła się i super - miłej pracy, dobrych wyników sprzedaży. Egmont to teraz MCh.

Również nie rozumiem "powrotu" TK - jeżeli odszedł ze stanowiska dobrowolnie....

Offline Dracos

« Odpowiedź #2615 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 17:40:25 »
Obejrzałem filmik i ja. Pierwsze koty za płoty nie było źle imo, z kolejnymi filmikami będzie lepiej. Dwie uwagi. Pierwsza to brak jakiegoś klucza tematycznego w odcinku tutaj trzeba się co tydzień lepiej przygotować bo eksponowanie oferty to jedno, ale można o niej mówić w bardziej pogłębiony sposób. Druga, na początku filmu wzrok mocno uciekał do dołu podejrzewam że była tam kartka z konspektem. Takie rzeczy trzeba eliminować i robić dokrętki ;)

Fajnie że TK będzie raz na jakiś czas wracał, ma taką osobowość że nawet gdyby mówił o zbieraniu grzybów to też by się pewnie z zainteresowaniem słuchało.

PS O jakiej wy focie od kilku stron nawijacie :o

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2616 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 18:57:25 »
Sprawdź temat o MFKiG z zeszłego roku. Bodajże Teli wrzucał tam swoje zdjęcia jak czekał dwa dni przed bramą, żeby być jak najwyżej w kolejce do strefy autografów. Zebrała się tam spora grupka forumowiczów w kraciastych koszulach i używanych podkoszulkach.

Ja tam się nie czepiam strojów ani TK, ani pani Martyny, ani innych osób. Każdy chodzi w tym czym chce.

Offline xanar

« Odpowiedź #2617 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 19:03:18 »
Ja tam się nie czepiam strojów ani TK, ani pani Martyny, ani innych osób. Każdy chodzi w tym czym chce.

No to fakt, trzeba ci przyznać, że to jedyna rzecz, której się nie czepiasz  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #2618 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 19:59:16 »
Żeby nie było według komiksiarzy 200zl to mało, więc w kilka t shirtow po dwie paczki mogliby się zaopatrzyc. Przynajmniej na ważne święta.
Żart of ocourse, jak mój angielski?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Cyber

« Odpowiedź #2619 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 10:58:27 »
Hej. Wiecie może, z jakiego powodu został pominięty jeden z Epiców Pająka? Chodzi mi dokładnie o Epic Collection Amazing Spider-Man The Hero Killers.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #2620 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 11:30:43 »
Hej. Wiecie może, z jakiego powodu został pominięty jeden z Epiców Pająka? Chodzi mi dokładnie o Epic Collection Amazing Spider-Man The Hero Killers.

Z tego co widzę, to w USA też najpierw wyszedł tom 24, a zaraz potem 23.
Trochę z dupy, faktycznie, ale myślę, że na pewno zostanie wydany. Może chcieli w szczycie sprzedażowym wypuścić Maximum Carnage?

Chciałem tylko dodać, że teoria, iż filmiki Egmontu nie są dla osób, które kupują komiksy Egmontu jest największym kuriozum, jakie tu czytałem od czasów wywodów Bazyla. A dla kogo niby one są? Dla niedzielnych klientów/czytelników, którzy raz na 3 lata kupią dla siostrzeńca komiks w Empiku? Myślę, że nikt poza core'ową grupą czytelników komiksów nie wie, że takie filmiki w ogóle są i nie wie gdzie ich szukać. A nawet, gdyby wiedzieli, to też by ich co tydzień nie śledzili z wypiekami na twarzy. Bo i po co mieliby to robić?

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2621 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 11:39:36 »

Gdzieś na FB była odpowiedź, że Hero Killers jest zbyt świeży, żeby go wydać w Polsce. Na to komentujący przytomnie zauważył, że Każdy z każdym też był wydany świeżo po publikacji w USA. Więc generalnie nie wiadomo o co chodzi. a jak nie wiadomo, to o pieniądze (może licencję). Obstawiam, że wyjdzie w przyszłym roku, bo szkoda kurze urywać złote jaja.

Offline perek82

« Odpowiedź #2622 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 13:15:29 »
Moja teoria (spiskowa) jest taka, że tom Hero Killers składa się z wielu zeszytów, które w Polsce nie były publikowane i mógłby nie cieszyć się większym uznaniem. Poza tym ten tom jest naprawdę męczący.
Ale nie dam sobie nic uciąć, że jest tak jak piszę i bronić tej tezy nie będę.
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2623 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 13:52:54 »
Gdzieś na FB była odpowiedź, że Hero Killers jest zbyt świeży, żeby go wydać w Polsce. Na to komentujący przytomnie zauważył, że Każdy z każdym też był wydany świeżo po publikacji w USA. Więc generalnie nie wiadomo o co chodzi. a jak nie wiadomo, to o pieniądze (może licencję). Obstawiam, że wyjdzie w przyszłym roku, bo szkoda kurze urywać złote jaja.

EDIT - znalazłem tego posta (przy zapowiedzi Plagi Pająkobójców) i tam jednak nie było wypowiedzi nikogo z Egmontu, tylko jeden z czytelników wrzucił info: "podobno w USA został wydany niedawno (tam Epici nie wychodzą zgodnie z chronologią zeszytów) i Egmont musi czekać. Po Maximum Carnage ma być. Ale rzeczywiście jest irytujący brak oficjalnej informacji."

Offline michał81

« Odpowiedź #2624 dnia: Pn, 07 Sierpień 2023, 14:12:21 »
Moja teoria (spiskowa) jest taka, że tom Hero Killers składa się z wielu zeszytów, które w Polsce nie były publikowane i mógłby nie cieszyć się większym uznaniem. Poza tym ten tom jest naprawdę męczący.
Ale nie dam sobie nic uciąć, że jest tak jak piszę i bronić tej tezy nie będę.
Więcej sensu miałoby twierdzenie, że zeszyty z Carnagem były wydane niedawno w kolekcji Pannini z kerfura i może są po prostu zablokowane.