Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606618 razy)

Offline HugoL3

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2565 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:13:50 »
Na pewno się wyrobi. Liczę, że następnym razem będą chociaż te 2-3 zdania o każdej pozycji, która jest przedstawiana na filmiku.

Rok temu wyszedł potworek w postaci gry Gotham Knights, a teraz wychodzi komiks nawiązujący do fabuły gry i oferujący jakieś dodatkowe itemki? Dobrze, że nie później...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2566 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:14:53 »
Pani Matyna jest ok. Już myślałem, że michał81 zacznie robić te filmiki.

Czego wy oczekujecie po takich filmikach? One zawsze były formą reklamy komiksów wydawanych przez STORY HOUSE EGMONT.

Ja bym chciał
- Samokrytyki za to, że przed 2013 rokiem Egmont porzucił superhero i zapewnień, że już tego nie zrobi.
- Planów na kolejne miesiące
- Uzasadnienia dlaczego wydają duble po kolekcjach, zamiast premierowych komiksów.
- Żeby TK nie wracał, bo po co w takim razie odchodził?
- Obietnicy wydania eventów z DC i Marvela których ciągle nie ma po polsku a powinny być.
- Zaprzestania kopania się z konkurencją tylko pokojowa koegzystencja i wspólne powiększanie rynku.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2567 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:16:22 »
- Samokrytyki za to, że przed 2013 rokiem Egmont porzucił superhero i zapewnień, że już tego nie zrobi.

Najlepiej z samobiczowaniem. Ale takie filmiki to nie na YT niestety :(

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2568 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:18:49 »
Pani Matyna jest ok. Już myślałem, że michał81 zacznie robić te filmiki.

Ja bym chciał
- Uzasadnienia dlaczego wydają duble po kolekcjach, zamiast premierowych komiksów.
- Żeby TK nie wracał, bo po co w takim razie odchodził?
- Obietnicy wydania eventów z DC i Marvela których ciągle nie ma po polsku a powinny być.
- Zaprzestania kopania się z konkurencją tylko pokojowa koegzystencja i wspólne powiększanie rynku.

Widzę kolega w formie xD
Powiedziała, że jest w firmie od 10 lat, czemu ma brać nas swoje barki jakieś wydarzenia sprzed tego okresu, albo cokolwiek co dotyczy wydawnictwa gdy nie miała żadnej mocy sprawczej?
Na szeregowego pracownika UPC też wylejesz szambo, bo operator odłączył jakiś kanał gdyż nie przedłużyli umowy?
O dublach to każdy Ci odpisuje przecież, Ty czytasz te odpowiedzi?
Serio Egmont kopie się z jakąś konkurencją? Nie zauważyłem tego. Przecież rynek rośnie, mamy coraz więcej wydawców i pozycji, które kiedyś nawet nie przyszłyby nam do głowy.

Offline Death

« Odpowiedź #2569 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:28:05 »
Fajny Batman. Polecam.
Kolejny Batman. Polecam.
Przechodzimy do Marvela. Grubasek Spiderman. Polecam.

Offline xanar

« Odpowiedź #2570 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:29:52 »
Widzę, że forum dopisało z komentarzami co do nowej prowadzącej WIEŚCI ZE ŚWIATA KOMIKSU. Zabrakło mi tylko komentarzy o ubiorze.

Czego wy oczekujecie po takich filmikach? One zawsze były formą reklamy komiksów wydawanych przez STORY HOUSE EGMONT.
Ależ proszę cię bardzo, ubrana lepiej, przynajmniej koszula wyprasowana :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline donT

« Odpowiedź #2571 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:38:41 »
TK wraca...
Tacy wyjadacze, a nie wzieliscie pod uwage, ze w komiksowie wszyscy kiedys wracaja. No, moze oprocz wujka Bena.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2572 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:53:59 »
Fajny Batman. Polecam.
Kolejny Batman. Polecam.
Przechodzimy do Marvela. Grubasek Spiderman. Polecam.

Przecież szefowa komiksów czytać nie musi. Ale do czterominutowego filmiku ktoś mógł napisać po cztery zdania nt tego co w ramach "grubasków" się dzieje i dlaczego je polecają. Bo chyba nie ze względu na grubość. :)
No nic. Pierwsze koty za płoty.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline michał81

« Odpowiedź #2573 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:03:23 »
Jak chcecie prezentacji komiksów Egmontu to proponuje zaglądać na kanały tym się zajmujące. Proszę bardzo:
https://www.youtube.com/@JacekKolekcjoner/videos
https://www.youtube.com/@szymonpietkiewicz4908/videos
https://www.youtube.com/@sylwekprezentuje/videos
https://www.youtube.com/@xavier8394/videos
itd
yotube jest tego pełen

Offline greg0

« Odpowiedź #2574 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:05:24 »
Przecież szefowa komiksów czytać nie musi. Ale do czterominutowego filmiku ktoś mógł napisać po cztery zdania nt tego co w ramach "grubasków" się dzieje i dlaczego je polecają.
Autor widmo.
Ważne żeby narzekać...

Offline michał81

« Odpowiedź #2575 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:06:02 »

Widzę, że ktoś wybudził się ze snu zimowego, choć już jest lato.

Tu jest KATALOG na 2023 do pobrania, gdzie jest plany wydawnicze.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2576 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:07:21 »
yotube jest tego pełen
No fajnie, a ja nadal mam zamiar wypowiadać się o tym filmie, który obejrzałem.

Offline xanar

« Odpowiedź #2577 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:10:59 »
Tak ogólnie to trochę słabo to wyszło, to nie było "na żywo" i jak było parę dubli i akurat ten był najlepszy no to nie dziwi mnie, że TK przyjdzie i ponagrywa. Nie każdy musi nadawać się do nagrywanie filmików na youtube.

Nie wiem czemu to musi robić szef komiksu, przecież można to zrobić tak jak np. robią to sklepy komputerowe x-komy, morele, biorą ludzi co mają o tym jakieś pojęcie i wychodzi to tylko na +.

Jest parę kanałów, które nagrywają filmiki o komiksach i tak im wysyłają te ksiązki, niech wybiorą tego wg nich najlepszego i niech on/ona robi filmy na ich kanał.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #2578 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:17:10 »
Weźcie pod uwagę że to korpo i w takich filmach nie ma kreatywności. To ma być robione pod linijkę: jakaś ciekawostka, sporo reklamy produktu, zachowawczo odnośnie tego co się sprzedaje (nie ważne czy dobre czy złe), a także zero nawiązywania do konkurencji. Piszecie, że ktoś inny powinien przyjść i nagrywać te film, no właśnie nie, to tak nie działa. Widzę że wiele osób tego nie rozumie i żąda rzeczy których tu nie dostanie.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2579 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:21:35 »
Nie wiem czemu to musi robić szef komiksu, przecież można to zrobić tak jak np. robią to sklepy komputerowe x-komy, morele, biorą ludzi co mają o tym jakieś pojęcie i wychodzi to tylko na +.

Gdyby wzięli ludzi, co mają pojęcie - w tym miejscu byłyby same komentarze, że czemu nie szefowa, że wzięta z łapanki, nie ma pojęcia o komiksach i ogólnie wypunktowalibyśmy wszystkie zarzuty, jakie wyprodukowalibyśmy od czasu, gdy TK ją zaanonsował.

Może powiem herezję, ale nie takiej niespodzianki się spodziewałem. TK powracający cyklicznie w filmikach - no okey, ale liczyłem na nowe otwarcie, powiew świeżości, a tak nieco czuję niby nowe, ale wszystko pozostaje takie samo.

Tu działa efekt psychologiczny 'u sąsiada trawa zawsze jest zieleńsza'.
Gdyby w tym filmiku było nowe otwarcie, powiew świeżości.. od razu zaatakowalibyśmy kobietę, czemu nie kontynuuje wypracowanej formuły skoro tamta działała tylko od razu kombinuje.