Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 608114 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2550 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:00:26 »

Online xanar

« Odpowiedź #2551 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:04:57 »
I co lepsza od Tk czy gorsza ? ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline JanJ

« Odpowiedź #2552 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:06:56 »
Panie Tomaszu wróććć  ;)

Online xanar

« Odpowiedź #2553 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:10:28 »
Nie no angielski ma lepiej opanowany  :)
Ciężko coś powiedzieć o tych tytułach jak się ich nie czytało :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline eridraven

« Odpowiedź #2554 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:11:19 »
Panie Tomaszu wróććć  ;)

Obejrzyj film ;)
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline JanJ

« Odpowiedź #2555 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:16:01 »
Obejrzyj film ;)

No właśnie napisałem to PO obejrzeniu filmiku. Dobrze że będzie co 2 tygodnie.

Offline szulig

« Odpowiedź #2556 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:19:45 »
Nie no angielski ma lepiej opanowany  :)
Ciężko coś powiedzieć o tych tytułach jak się ich nie czytało :)

Dokładnie, takie samo odniosłem wrażenie. "Polecam", "Polecam". Troche sztywno to wyszlo, szczególnie na początku nagrania, zerkanie na kartke co ma sie mówic. Filmik 5 minutowy, można było się do tego lepiej przygotować. Nie mówię o sposobie wypowiedzi bo to zrzucam na brak doświadczenia  a moze i tremie przy debiucie... ale do pewnych spraw mozna sie przygotować, wyszkolić, nauczyć. Tym bardziej że to nagranie a nie live. Pod koniec juz bylo zdecydowanie lepiej, nawet był uśmiech na twarzy (czego brakowało przy wypowiedzi że też się cieszy że Tomasz Kołodziejczak zgodził się nagrywać co 2 tygodnie filmik)

Online Martin Eden

« Odpowiedź #2557 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:27:00 »
Mam podobne spostrzeżenia co Szulig, ale niezależnie od tego, co wyszło bardzo dobrze, a co tylko dobrze, Pani Martyno, proszę tu bywać regularnie i się nie przejmować. Trzymam kciuki.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2558 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:28:56 »
1629  - świetna okładka, Dorison jest dobrym scenarzystą
A Montaigne przekapitalnym rysownikiem który odsadza na grubo peleton większości europejskich rysowników (polecam chociażby Trzeci Testament, Juliusz). 1629 to doskonały komiks jest.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2559 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:31:22 »
To ja czekam na te odcinki z TK.

Online michał81

« Odpowiedź #2560 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:35:30 »
Widzę, że forum dopisało z komentarzami co do nowej prowadzącej WIEŚCI ZE ŚWIATA KOMIKSU. Zabrakło mi tylko komentarzy o ubiorze.

Czego wy oczekujecie po takich filmikach? One zawsze były formą reklamy komiksów wydawanych przez STORY HOUSE EGMONT.

Offline Mertusor

« Odpowiedź #2561 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:36:37 »
Pani trochę spięta przy debiucie, ale się z czasem wyrobi. :-)
Jest widać świadoma, że nie ma natury gawędziarza, więc jak na szefową przystało, załatwiła sprawę tak, żeby wszyscy byli zadowoleni, czyli:
- ładnie się osobiście przywitała i przedstawiła, o co prosiliśmy (dziękuję :-) )
- zapewniła godne zastępstwo do filmików, żeby widzowie byli zadowoleni
- namówiła pana Kołodziejczanka na występy, żeby jego fanklub był zadowolony
To przy okazji dowodzi, że TK pozostaje z Egmontem w dobrych relacjach i może czasem im coś fajnego doradzi.
Pani Martyna pewnie będzie występować przy istotnych komunikatach, albo na spółkę kimś. Np. ogłosi nowy katalog a potem kto inny go omówi.

Co do jednej rzeczy jestem zawiedziony...
Drażni mnie widok komiksów ukośnie rzuconych byle jak na półkę i prawie czuję jak się wyginają i deformują.
Liczyłem, że pani Martyna ustawi je ładnie.
Hahaha. ;-p

Czyli moje nowe życzenia:
- ustawić komiksy pionowo
- wydawać dużo dobrego i tanio
:-)

EDIT. Co do ubioru ...   ;-p   :-)
Jasnoniebieska bluzka ładnie harmonizuje z tłem.
Żółta w różowe kwiatki wyglądałaby gorzej.   :-)
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 10:54:19 wysłana przez Mertusor »

Online Castiglione

« Odpowiedź #2562 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 10:42:44 »
Widzę, że forum dopisało z komentarzami co do nowej prowadzącej WIEŚCI ZE ŚWIATA KOMIKSU. Zabrakło mi tylko komentarzy o ubiorze.
No wybacz, że śmieliśmy ocenić prowadzącą audycji, którą obejrzeliśmy. Jak mogliśmy.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2563 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:03:48 »
Miałem hype na ten filmik skuszony nowym otwarciem i niespodziankami, więc chyba sam sobie jestem winien, że się nakręciłem i teraz przeżywam lekkie rozczarowanie ; ) Generalnie:

1. Fajnie, że była odwaga, by stanąć przed okiem kamery - plus
2. Zgadzam się z przedmówcami, że nieco trzeba popracować nad ogólną prezentacją / luzem / mową ciała (patrzenie w dół na kartkę bądź promptera)
3. Trochę korpo podejście z delegacją prowadzenia filmików innym ludziom / scedowanie odpowiedzialności, ale przynajmniej jest świadomość swoich słabszych stron (może braku komiksowej charyzmy, geekowstwa, eksperctwa) - neutral
4. Może powiem herezję, ale nie takiej niespodzianki się spodziewałem. TK powracający cyklicznie w filmikach - no okey, ale liczyłem na nowe otwarcie, powiew świeżości, a tak nieco czuję niby nowe, ale wszystko pozostaje takie samo. W zasadzie wychodzi na to, że tylko nazwisko szefa się zmienia a poza tym status quo we wszystkich innych aspektach zachowane. Nie mówię, że to źle, bo obecna polityka wydawnicza w większości mi podchodzi i komiksy Egmontu biorę na potęgę, ale inaczej to sobie projektowałem w głowie. Mogli od razu powiedzieć: słuchajcie zmienia się imię na szyldzie, TK będzie nieco rzadziej na filmikach, poza tym standard : ) - neutral

No jestem ciekawy co będzie dalej : )

Offline szulig

« Odpowiedź #2564 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 11:05:05 »

Czego wy oczekujecie po takich filmikach? One zawsze były formą reklamy komiksów wydawanych przez STORY HOUSE EGMONT.

Ale my sobie zdajemy ze jest to reklama ale chcemy reklamy oglądać fajnie zrobione. Ja nie wrzucam uwag po to żeby sobie coś napisać na forum, nie często się udzielam na forum, tylko piszę to żeby zasugerować co wg mnie można zrobić lepiej, inaczej. Myślę że ponad 90% uzytkowników forum doskonale wie co wyszlo w lipcu i nikt nie komentuje tych tytułów. Przyszła nowa miotła, pokazała się, zaprezentowała, teraz nasza kolej żeby dac info zwrotne co nam się podoba a co nie. Tak myślę