Dopiero dzisiaj mogłem na spokojnie usiąść do kompa i skomentować katalog - na pewno jest co kupować (wyszło mi jakieś 55-60 pozycji razem z Akwilonem, który narazie mam zamiar kupować na próbę), ale boli kilka braków:
1) brak kontynuacji Kapitana Ameryki
2) brak kontynuacji Avengers Aarona (tak jak napisał kolega wyżej - jeszcze sporo do końca, a u nas dopiero 7 tom)
3) King in Black - jeżeli będzie sam event to wygląda to słabo... omnibus ma 1500 stron, a u Nas nie będzie w tym czasie nawet tomu o Avengers...
4) ogólnie mam wrażenie, że spadnie ilość bieżących Marvel Fresh/Uniwersum DC, a E wchodzi bardziej w klasykę (dobrze, że klasyka, ale bieżące rzeczy też lubię czytać).
5) Klasyczny Batman ostro do przodu, szkoda, że tylko Batman, a np. nic Supermana lub czegokolwiek (tak - wiem, że nic więcej się nie sprzeda).
6) Świat Ultimate - jeden tom X-Men na ten rok, brak Miles'a Moralesa, żadnych dodatkowych serii ze świata Ultimate - w skrócie pozostaje liczyć, że dojadą do końca 9 (10?) tomów X-Men i nie ma co liczyć na rozwój tego uniwersum (chociaż tyle, że dojechali USM do końca).
Podsumowując - moje wrażenia są takie, że wszystko co najlepsze TK zapowiedział na MFGiK 2022, a sam katalog uznaję za udany, bez żadnych większych petard.
Część z Was cieszy się z rzeczy, których osobiście nie znam (np. Shade), więc ciężko mi się odnieść, dopóki nie zobaczę rysunków lub nie poczytam ogólnych recenzji. Nie mniej kilka pozycji co miesiąc i tak wpadnie