Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606146 razy)

Online Castiglione

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1740 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:03:37 »
i że on decyduje co wyda, bo tak mu się podoba.
No ciężko, żeby było inaczej, skoro był dyrektorem xD

Offline Toranga

« Odpowiedź #1741 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:05:15 »
Właśnie wyszły:
Kinghtfall 5
Spider-Man Straczynskiego
X-Men Upadek Mutantów

Ten Egmont wydaje zajebiste komiksy.  8)

Offline kaczogród

« Odpowiedź #1742 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:12:12 »
W zeszłym roku o tej porze był już katalog :)
W zeszłym roku o tej porze padał deszcz :)
,,le monde est absurde"

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1743 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:12:16 »
Właśnie wyszły:
Kinghtfall 5
Spider-Man Straczynskiego
X-Men Upadek Mutantów

Ten Egmont wydaje zajebiste komiksy.  8)
Potwierdzam, właśnie odebrałem z paczkomatu. Sam zajebiste komiksy. Jaram się jak kościół w Norwegii

Offline SawiK

« Odpowiedź #1744 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:14:20 »
Im więcej reedycji (po nie da się ukryć mocno zestarzalych zeszytowkach) TM-SEMIC tym lepiej. Mówię to mając niemal cały komplet DC/Marvel. Pięknie wydane, uzupełnione o brakujące zeszyty, choćby Knightfall tom 3, masa nowych zeszytów, Semik nie przerobił by materiału do 00r. Epic S-M, coś miód, czekam na Punishera. Mimo wielkiej miłości do TM-SEMIC wydania od Egmontu sa Nam po prostu potrzebne,. To też zaowocowało $$$,  TK zasłużył na solidną odprawę i podziękowania 😎
eh "...duble po TM Semic" 😅

Offline nori

« Odpowiedź #1745 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:43:41 »
Bo przyszła inflacja i za NML będziemy musieli zapłacić więcej, niż gdyby został wydany kilka lat temu.

Inflacja to też wina Kołodziejczaka?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1746 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 19:51:32 »
Jego winą jest że ostatnio wydaje Marvel Fresh w bardzo cienkich tomikach, przez co wychodzi to drożej. To powinno byc wydawane w grubszych trejdach. Np ci New Mutants razem z X-Men Świt X. Inflacja nie jest winą wydawnictwa, ale wobec wzrostu cen mogliby dostosowac do tego skład swoich albumöw.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Kwiecień 2023, 19:57:15 wysłana przez Bazyliszek »

Offline SawiK

« Odpowiedź #1747 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 20:36:28 »
Up
A może takie są materiały z oryginalnych zbiorczych trendów...pomyślałeś o tym 🤪 I nie wyskakuje że TK powinien łączyć je podwójnie, bo wcale nie muszą tego w Egmoncie robić. To że czasami tak wydają nie znaczy że muszą robić tak cały czas. I może nie wydał podwójnego trendu nie wie że H wydalo ten trend w Etiopii ,a nie chce już czytać twojego bidolenia o duble po kolekcjach i że musisz płacić za pół tomu który masz z Semica🤣

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1748 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 20:58:40 »
Padło pytanie jak Egmont mógłby złagodzić skutki inflacji. Wg mnie właśnie tak. Zamiast wydawania tomiku z 4 zeszytami za 50 zł okładkowego.
Pisałem już tutaj, że nie miałem większości TM Semiców. Zatem nowe wydanie Knightfalla było mi niby na rękę. Ale i tak nie zmieniam zdania, że wolałbym coś premierowego. Bo choć nie miałem tych Semiców, to mógłbym je mieć, gdybym chciał po polsku. Z NML czy inną premierą, tak nie mam.

Offline Toranga

« Odpowiedź #1749 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 21:02:17 »
Im więcej reedycji (po nie da się ukryć mocno zestarzalych zeszytowkach) TM-SEMIC tym lepiej. Mówię to mając niemal cały komplet DC/Marvel. Pięknie wydane, uzupełnione o brakujące zeszyty, choćby Knightfall tom 3, masa nowych zeszytów, Semik nie przerobił by materiału do 00r. Epic S-M, coś miód, czekam na Punishera. Mimo wielkiej miłości do TM-SEMIC wydania od Egmontu sa Nam po prostu potrzebne,. To też zaowocowało $$$,  TK zasłużył na solidną odprawę i podziękowania 😎
eh "...duble po TM Semic" 😅

Tak. To są świetne decyzje wydawnicze. Pozwalają zadowolić rzesze fanów i zarobić dobry hajs. Pochwalam i szanuję, choć mam większość tych rzeczy w wydaniach amerykańskich i wszystkiego po polsku nie kupię, bo półki nie są z gumy.
A poza tym nie karmcie trolla

Offline celtic

« Odpowiedź #1750 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 21:43:53 »
Padło pytanie jak Egmont mógłby złagodzić skutki inflacji. Wg mnie właśnie tak. Zamiast wydawania tomiku z 4 zeszytami za 50 zł okładkowego.
Pisałem już tutaj, że nie miałem większości TM Semiców. Zatem nowe wydanie Knightfalla było mi niby na rękę. Ale i tak nie zmieniam zdania, że wolałbym coś premierowego. Bo choć nie miałem tych Semiców, to mógłbym je mieć, gdybym chciał po polsku. Z NML czy inną premierą, tak nie mam.

Zadawałam już to pytanie, powtórzę jeszcze raz, od kiedy kupujesz za okladlowa?

Sorry Toranga, juz stąd znikam.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Kwiecień 2023, 21:46:49 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline xanar

« Odpowiedź #1751 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 22:41:48 »
No po co go cytujecie, przecież to jakieś komiczne urojenia.

Źle, że wydali Knightfalla, chociaż nie miał i pewnie nie czytał, ale wolałby coś innego czego nie czytał  ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Nie miał tamtych Semiców, ale w każdej chwili mógł mieć gdy by chciał, ale nie chce, dlatego pewnie kupił te nowe  ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Już pomijam, że Hachette tak załagodziło skutki inflacji, że wydaje cieńsze te swoje tomy niż wcześniej, ale za droższe i jakoś to nie problem, żeby kupić i nic o tym nie napisać  ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alfman

« Odpowiedź #1752 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 23:15:22 »
...nie miałem...było mi niby na rękę...że wolałbym...Bo choć nie miałem...to mógłbym je mieć...

Czasem wypadałoby popatrzeć trochę szerzej i dalej niż "koniec własnego nosa". Nie tylko "ja" i "mnie"  ;)

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1753 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 23:21:45 »
Jego winą jest że ostatnio wydaje Marvel Fresh w bardzo cienkich tomikach, przez co wychodzi to drożej. To powinno byc wydawane w grubszych trejdach. Np ci New Mutants razem z X-Men Świt X. Inflacja nie jest winą wydawnictwa, ale wobec wzrostu cen mogliby dostosowac do tego skład swoich albumöw.

I bardzo fajnie że wydają cieńsze rzeczy. Zawsze jest co wrzucić do koszyka do darmowej wysyłki. Więcej cieńszych wydań!

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1754 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 23:26:17 »
Może TK sabotuje te aczytelne Marvel Fresh. Podniosła cenę, zmniejszył objętość i później padnie w rozmowach z licencjodawcą "kazaliście nam to wydać, tylko że nikt tego u nas nie chce".