Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 607640 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #900 dnia: Nd, 19 Luty 2023, 02:43:31 »
offtop
tak mi się jakoś skojarzyło.
.

Spróbuj to powiedzieć dzisiejszym czytelnikom komiksów.
« Ostatnia zmiana: Nd, 19 Luty 2023, 02:46:21 wysłana przez OokamiG »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #901 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 10:53:17 »
@UP
Z tego skeczu płynie sama prawda. Kiedyś to było i dzisiejsza młodzież tego nie rozumie. :)

Mnie zastanawia jedna rzecz. No bo Kołodziejczak powiedział, że to były szalone czasy te lata 90., Asterix sprzedał się w 100 000 egzemplarzy w kilka tygodni, taka plotka chodzi po Egmoncie. To ja mam pytanie dlaczego w latach 90. wyszły tylko 4 Lucky Luke'i, 2 Tintiny, 2 Thorgale i coś tam jeszcze Egmont wydał tylko nie pamiętam co (Yakari?).

No bo o tym też już TK mówił w poprzednim filmiku - Egmont wydawał wtedy 2 komiksy miesięcznie. Czyli 24 rocznie i nie była miejsca na wszystko.

Byłem na nowym Ant-Manie i się zdenerwowałem. Bo jak wyszła druga część, to Egmont specjalnie wydał jakiś one shot z tym bohaterem i pominął przy okazji "Black Vortex". Na nadchodzącą premierę serialu planują "Tajną Inwazję" Ale jak wyszedł ten block buster to nie ma nic. Dlaczego?! Przecież "Kang Dynasty" aż się prosi. Egmont jest nam to winny. Bo mimo obejrzenia serialu "Loki" jedna niekomiksowa osoba dalej mnie pytała czy to jest ten sam Kang. Bo nie do końca zrozumiała koncepcję Rady Kangów. Nam się polskie wydanie tego komiksu po prostu należy.

Offline michał81

« Odpowiedź #902 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:03:33 »
Egmont nic nie jest nikomu winien. I wołanie o wydanie gównianego "Black Vortex" zamiast o dobre komiksy to jest jakieś kuriozum.

Online Castiglione

« Odpowiedź #903 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:07:56 »
Przecież "Kang Dynasty" aż się prosi.
Przypuszczam, że mogą chcieć to wydać w okolicy filmu "The Kang Dynasty".

Offline Warpath

« Odpowiedź #904 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:50:05 »
To już przy okazji mogliby wydać od początku Avengers vol 3 Busieka i Pereza. Świetna rzecz.

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #905 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 11:57:59 »
@UP
Z tego skeczu płynie sama prawda. Kiedyś to było i dzisiejsza młodzież tego nie rozumie. :)

Miałam nie komentować, bo off-topic, ale że to jeden z moich ulubionych skeczy ever, to jednak nie mogę się powstrzymać... "kiedyś to było"? Przecież to jest właśnie odwrotność pomysłu na ten skecz - goście przesadnie wspominają, jak to źle im się kiedyś żyło.  :-\

Offline Dracos

« Odpowiedź #906 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 12:04:01 »
Przecież "Kang Dynasty" aż się prosi. Egmont jest nam to winny. Bo mimo obejrzenia serialu "Loki" jedna niekomiksowa osoba dalej mnie pytała czy to jest ten sam Kang. Bo nie do końca zrozumiała koncepcję Rady Kangów. Nam się polskie wydanie tego komiksu po prostu należy.

Ale chcesz powiedzieć że gdyby Egmont wydał KD to ta niekomiksowa osoba by wtedy wszystko zrozumiała w Lokim? Przecież i tak nie kupi nie przeczyta bo co do zasady nie interesuje się komiksami.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 12:19:50 »
Nam się polskie wydanie tego komiksu po prostu należy.

A mówiłeś, że nie lubisz komuny ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #908 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 14:39:11 »
Przecież "Kang Dynasty" aż się prosi. Egmont jest nam to winny.

Egmont nie jest nam nic winny. Dlaczego to cudowne aszet nie wydało tego komiksu? Przecież to jest najlepsze wydawnictwo komiksowe w Polsce?

Offline Xmen

« Odpowiedź #909 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 14:44:54 »
Jeżeli o ten Black Vortex chodzi to był gniot ale przy ilości gniotów jakie Egmont wydaje mogli się na to szarpnąć. X MEN w którym przewijały się wątki z Black Vortex wydali i nie przejmowali się że ten tom ma zero ładu i składu, nie wiadomo o co chodzi przez co był strasznym g*wnem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #910 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 14:48:44 »
Ale to JLA/Avengers to naprawdę mógł ktoś wydać, nawet za 200 zł w powiększonym formacie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #911 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 15:20:16 »
Jla/Avengers to nie wiem... Ale wydawanie komiksów jakichś bez sensu jak to miało miejsce z tymi x MEN to nie wiem po co jest? gorsze dziury fabularne niż za TM semic.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online parsom

« Odpowiedź #912 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 15:51:40 »
Miałam nie komentować, bo off-topic, ale że to jeden z moich ulubionych skeczy ever, to jednak nie mogę się powstrzymać... "kiedyś to było"? Przecież to jest właśnie odwrotność pomysłu na ten skecz - goście przesadnie wspominają, jak to źle im się kiedyś żyło.  :-\

No, niezupełnie. Lubują się w licytowaniu na to, kto miał gorzej. No i w przypadku wspomnień początku lat 90 było podobnie. Teraz komiks kupuję kilkoma kliknięciami, a kiedyś to się musiałem...

Offline eridraven

« Odpowiedź #913 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 17:37:35 »
Jla/Avengers to nie wiem... Ale wydawanie komiksów jakichś bez sensu jak to miało miejsce z tymi x MEN to nie wiem po co jest? gorsze dziury fabularne niż za TM semic.

Moim zdaniem dziwne jest to, że Egmont nie sięgnął jeszcze po regularną serię Avengers, która powinna iść obok innych Marvel Classic.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline kaczogród

« Odpowiedź #914 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 17:37:57 »
Mnie zastanawia jedna rzecz. No bo Kołodziejczak powiedział, że to były szalone czasy te lata 90., Asterix sprzedał się w 100 000 egzemplarzy w kilka tygodni, taka plotka chodzi po Egmoncie. To ja mam pytanie dlaczego w latach 90. wyszły tylko 4 Lucky Luke'i, 2 Tintiny, 2 Thorgale i coś tam jeszcze Egmont wydał tylko nie pamiętam co (Yakari?). Czaję, że Asterix z racji filmów znanych w Polsce w PRL-u sprzedał się najlepiej, ale naprawdę te inne serie sprzedały się aż tak słabo, że Egmontowi się nie opłacało ich ciągnąć? Dziwne. Jeszcze później wydali kilka tomów Smerfów, ale też po pięciu upadło, trzymał się tylko Asterix.
100 000 egzemplarzy w kilka tygodni to pikuś przy 289 000 egzemplarzy sprzedanych w tydzień numeru 199/10 Kaczora Donalda :)
,,le monde est absurde"