Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline frosty24

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #795 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 16:05:29 »
Orientuje się ktoś może z ilu tomów będzie się składał Pajączek Straczyńskiego?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #796 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 16:11:12 »
Orientuje się ktoś może z ilu tomów będzie się składał Pajączek Straczyńskiego?
5 tomów

Offline Xmen

« Odpowiedź #797 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 16:18:12 »
Dzięki, klimat lovecrafta mi odpowiada jednak wasze opinie i cena pozwalają mi z czystym sumieniem nigdy nie kupić tego komiksu.
Przeciętnych opowieści z Batmanem mamy na pęczki, w sumie nawet nie wiem czy głównym bohaterem jest Batman, w dc Batman jest na każdej okładce...

Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Death

« Odpowiedź #798 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 16:21:18 »
Wpisz sobie Zagłada Gotham na Olx. Ten komiks kosztuje grosze. Ze 20 zł. Za tyle fajny komiksik z klimatem Lovecrafta to już fajna oferta.

Offline Xmen

« Odpowiedź #799 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 16:42:51 »
Dzięki Death, faktycznie dobra oferta, po tym co napisałeś gdybym kupił to nowe wydanie to mimo że nie chodzę do kościoła musiałbym iść do spowiedzi.
Właśnie takie podpowiedzi są spoko, po zapowiedziach lubię czytać co kto kupi i pisze dlaczego akurat to. Jednak brakuje mi podpowiedzi czy opinii dlaczego nie warto kupić powiedzmy komiksu x, takie rady czy sugestie sa jeszcze bardziej pomocne. Przy tych cenach i kończącym się miejscem wolę unikać perełek pokroju grób Batmana czy innych stanów przyszłości.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline rekin

« Odpowiedź #800 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 18:08:59 »
Dzięki, klimat lovecrafta mi odpowiada jednak wasze opinie i cena pozwalają mi z czystym sumieniem nigdy nie kupić tego komiksu.
Przeciętnych opowieści z Batmanem mamy na pęczki, w sumie nawet nie wiem czy głównym bohaterem jest Batman, w dc Batman jest na każdej okładce...
To niezły komiks, ale żaden must have. Ode mnie 3/5. Pytanie, na ile lubisz elseworldy. Ja zamieniłem pierwsze wydanie Egmontu na ten z kolekcji WKKDC, bo zawiera więcej materiału (oprócz głównej historii jest jeszcze "pojedyncza historia z Batman: Gotham Knights #36 (luty 2003) oraz The Demon (vol.1) #1 (wrzesień 1972)"). W związku z zapowiedzią drugiego wydania cena używanej Zagłady Gotham z kolekcji spadła, jak Death zauważył. Przemyśl to jeszcze.

https://www.goodreads.com/book/show/25241743-batman

Offline Benson

« Odpowiedź #801 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 21:24:57 »
Jako że rajtuzy przestałem śledzić z upadkiem TM-Semic, to czy ten Straczyński to są właśnie te czasy?

Online OokamiG

« Odpowiedź #802 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 21:25:26 »
Późniejsze.

Offline Crono

« Odpowiedź #803 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 22:23:07 »
Jeszcze odnośnie Pająka... Pierwszy tom zawiera tylko i wyłącznie to co wyszło w dwóch tomach WKKM ? (trzech oryginalnych TPB)?

« Odpowiedź #804 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 22:29:10 »
  Jak dla mnie przy "Zagładzie Gotham" przyzwoity to naprawdę najwyższy komplement jakim można obdarzyć ten komiks, a jestem fanem Batmana i wielbicielem Lovecrafta. Dwa dni po lekturze nie pamiętałem kompletnie o czym ten komiks był, dziwi mnie że akurat to Egmont będzie wypuszczał po raz kolejny. Jak ktoś nie miał do czynienia wcześniej to lepiej wybrać "Wieżę Babel" lub "Justice Society of America", zdecydowanie wyższa półka.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #805 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 22:41:53 »
Jeszcze odnośnie Pająka... Pierwszy tom zawiera tylko i wyłącznie to co wyszło w dwóch tomach WKKM ? (trzech oryginalnych TPB)?
Pierwszy tom będzie zawierał dodatkowo zeszyt #36, którego nie było w wydaniach WKKM. Zeszyt to hołd Straczynskiego dla ofiar i służb pomagających w czasie ataków na World Trade Center. "Jednozeszytówka" pełna patosu, ale nie aż tak zła jak mogłoby się wydać, w dodatku bez żadnego wpływu na główną linię fabularną runu tj. jeżeli chcesz pozostać przy wydaniach kolekcyjnych, to tak naprawdę nic nie tracisz.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #806 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 23:16:16 »
Jeśli ktoś lubi Lovecrafta i Hellboya i elseworldy z Batmanem to Zagłada Gotham jest koniecznie do sprawdzenia.

Dla mnie z kolei mocno przeceniony komiks to Wieża Babel. Rozumiem dlaczego jest ważny - ustawia Batmana w nowym układzie w uniwersum DC. Niemniej rysunkowo jest zupełnie przeciętnie, jeśli nie gorzej. Z Batmana zostaje zrobiony jakiś socjopata. Pierwsza połowa komiksu wygląda jak streszczenie gry komputerowej (Flash pada obezwładniony jakimś głupiutkim sposobem, potem Superman pada  obezwładniony jakimś głupiutkim sposobem, potem... itd.).
Batman returns
his books to the library

Online xanar

« Odpowiedź #807 dnia: Pt, 10 Luty 2023, 23:24:43 »

https://www.previewsworld.com/Catalog/Series/125949-AMAZING-SPIDER-MAN-BY-JMS-----ULTIMATE-COLLECTION-TP

WKKM
1   The Amazing Spider-Man: Powrót do domu   The Amazing Spider-Man: Coming Home   Zeszyty The Amazing Spider-Man (vol. 2) #30-35 (czerwiec-listopad 2001)

48   The Amazing Spider-Man: Wyznania   The Amazing Spider-Man: Revelations & Until the Stars Turn Cold   Zeszyty The Amazing Spider-Man (vol. 2) #37-45 (styczeń-listopad 2002)

SBM
1   Spider-Man   Wszystkiego Najlepszego (Happy Birthday)   Zeszyty The Amazing Spider-Man (vol. 2) #57-58 (październik-listopad 2003), The Amazing Spider-Man (vol. 1) #500-502 (grudzień 2003-luty 2004)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #808 dnia: So, 11 Luty 2023, 08:07:49 »
A czy ten 36 zeszyt AMS nie był przypadkiem w Dobrym Komiksie? Nie mam pod ręką swoich egzemplarzy i nie mogę sprawdzić.

Runu Mackiego, który dzieje się między Clone Sagą a Straczyńskim chyba długo jeszcze po polsku nie zobaczymy.

90 zł okładkowego za nawet powiększone wydanie Zagłady Gotham to dużo. Jeśli ktoś ma któreś z poprzednich wydań, to raczej nie warto dopłacać dla tej dodatkowej zawartości. Która i tak jest inna niż to co dostaliśmy w WKKDC. Tylko pytanie czy tłumaczenie będzie znowu od T. Kłoszewskiego?

Online michał81

« Odpowiedź #809 dnia: So, 11 Luty 2023, 10:02:59 »

Spoiler: PokażUkryj
Na koniec roku ma wyjść nowa linia mang ze świata DC.
« Ostatnia zmiana: So, 11 Luty 2023, 10:11:24 wysłana przez michał81 »