Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606999 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #420 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:10:38 »
Nie powiedziałbym że NIC nie dotyczyło Polski, wręcz przeciwnie: do Omara doszło właśnie że nasz Egmont wydaje Epiki, tylko że jak zwykle wszystko pomieszał: rok temu dostał egzermplarz Spectaculara od Muchy i co odcinek mówił że "szkoda że to nie oversized (a to jest DOKŁADNIE ten format), a dziś mówi że te Epiki Egmontu to "oversized HC", a to standardowy format zdecydowanie. Poza tym mowa o tym, że Egmont "startuje" z wydawaniem tej linii, a to, oczywiście, spore niedomówienie :-)

A co ten Omar mówił tym USM 13 wydanym u nas przez Egmont? Że namieszał? Albo co będzie w New Mutants? Może komentował politykę dubli Hachette/Egmont? Dajcie tego Omara tu na forum niech się wypowie.

Offline Kandor

« Odpowiedź #421 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:24:58 »
HugoL3, dałbyś se siana, nie? Dobrze wiesz co napisałem, doskonale wiesz czego dotyczyło. Poszydziłeś sobie z mojego posta, poszydziłeś - sprawiło to że poczułeś się lepiej?
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:26:37 wysłana przez Kandor »

Online Castiglione

« Odpowiedź #422 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 20:55:27 »
Poza tym mowa o tym, że Egmont "startuje" z wydawaniem tej linii, a to, oczywiście, spore niedomówienie :-)
No w porównaniu do tego, ile tego wyszło w USA, to te kilka tomów Egmontu zdecydowanie można uznać za start.

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #423 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 21:28:28 »
Ach, miło ze strony Egmontu, że przypomina o nadchodzącej, ciągle zbyt wolno, premierze pełnej, finalnej wersji Baldur's Gate 3. Oraz, że w końcu muszę znaleźć czas by sprawdzić czy Far Cry 6 jest tak średni jak mówią. Z marcowych zapowiedzi: oczywiście i bez wątpienia "Skorpiony Pustyni". Oraz, być może, Batman.
To co, Egmoncie, teraz seria "Człowiek z..." Pratta? "Man from Great North" już wprawdzie mam ale polską edycję też bym nabył. Do tego, bardzo chętnie "Sven: Człowiek z Karaibów", "Człowiek z Sertao", "Człowiek z Somalii" czyli w dwóch słowach, całą serię "Jeden Człowiek - Jedna Przygoda".
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #424 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 23:10:52 »
Może spróbuj w swoich postach nie robić literówek, zobaczymy, czy to tak łatwo ;)

Naciskam ten przeklęty alt a mimo to ogonki czasem nie wyskakują. Przepraszam.

Offline michał81

« Odpowiedź #425 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 23:35:57 »
Nie powiedziałbym że NIC nie dotyczyło Polski, wręcz przeciwnie: do Omara doszło właśnie że nasz Egmont wydaje Epiki, tylko że jak zwykle wszystko pomieszał: rok temu dostał egzermplarz Spectaculara od Muchy i co odcinek mówił że "szkoda że to nie oversized (a to jest DOKŁADNIE ten format), a dziś mówi że te Epiki Egmontu to "oversized HC", a to standardowy format zdecydowanie. Poza tym mowa o tym, że Egmont "startuje" z wydawaniem tej linii, a to, oczywiście, spore niedomówienie :-)
Po pierwsze to Maciej Wojcieski z czatu wprowadził go w błąd pisząc, że Egmontu wydaje to "oversized HC". Najwidoczniej osoba ta nie wie jak wygląda OHC.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #426 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 10:43:37 »
HugoL3, dałbyś se siana, nie? Dobrze wiesz co napisałem, doskonale wiesz czego dotyczyło. Poszydziłeś sobie z mojego posta, poszydziłeś - sprawiło to że poczułeś się lepiej?

Ale ja nie szydzę z Ciebie, tylko bardziej z naszego podwórka i codziennych wojenek z Hachette lub Egmontem w rolach głównych.

Offline Brzon

« Odpowiedź #427 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 12:04:25 »
Egmont wydaje komiksy z serii Epic Collection. Więc nie będzie chyba bardzo "off topic" jeśli ogłoszę/przypomnę, iż jakąś godzinę temu nowe komiksy z oryginalnej serii Epic Collection zapowiedział (nieodłącznie z Curtisem)  Uncanny Omar na Near Mint Condition na YouTube 🙂 Są BARDZO MIŁE niespodzianki 🙂
To jeszcze napiszcie co tam nowego z Epiców zapowiedziano, bo nie mogę tego znaleźć.

Offline michał81

« Odpowiedź #428 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 12:15:56 »
To jeszcze napiszcie co tam nowego z Epiców zapowiedziano, bo nie mogę tego znaleźć.
Loki vol. 2
dodruk Daredevil vol. 2
dodruk New Mutants vol. 2
Incredible Hulk vol. 8
Hawkeye vol. 2
Moon Knight vol. 7
Ghost Rider vol. 6
dodruk Amazing Spider-Man vol. 2
dodruk Avengers West Coast vol. 2
Star Wars The Empire vol. 8
Spider-man/Deadpool vol. 1
Excalibur vol. 9
Iron man vol. 6
« Ostatnia zmiana: Pt, 13 Styczeń 2023, 12:25:04 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #429 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 12:20:14 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #430 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 13:55:04 »
Ale ja nie szydzę z Ciebie, tylko bardziej z naszego podwórka i codziennych wojenek z Hachette lub Egmontem w rolach głównych.
OK, bo tak to brzmiało. Spoko :-)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #431 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 14:03:51 »
OK, bo tak to brzmiało. Spoko :-)

Omar by przyszedł i wyjaśnił czemu tłumaczenia mamy kijowe, która kolekcja przyblokowała którą publikację Egmontowską i na odwrót itd.

Nie znam tego kanału, ale jeśli serio jakiś ludek z zagranicy sprawdza takie info jak to jak Marvele są wydawane w Polsce i zna ofertę (mniej więcej) to serio szacun, przecież my jesteśmy krajem trzeciego świata jeśli chodzi o ofertę superhero.

Offline michał81

« Odpowiedź #432 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:03:42 »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #433 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:15:57 »
Uwielbiam Doctora Who i zawsze po cichu liczyłem na Egmont. Szkoda, że wykluczają, ale też zero zdziwienia.

Offline Tom17

« Odpowiedź #434 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:26:55 »
Ja mam nadzieję, że wraz z pojawieniem się Doctora who na disney+ egmont jednak się zdecyduje się wydać choć jeden na próbę.