Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605689 razy)

sum41

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #240 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 21:48:27 »
Hmm... ciekawe. Mroczna Phoenix i pozostałe historie duetu Claremont/ Byrne to szrot  :-\

Kolega jest z tych co to tych glupot z lat 90tych i wczesniejszych lat nie czytaja 😉

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #241 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 22:17:02 »
Hmm... ciekawe. Mroczna Phoenix i pozostałe historie duetu Claremont/ Byrne to szrot  :-\
A ktoś gdzieś napisał, że Mroczna Phoenix to szrot? Z braku argumentów zaczęła się erystyka?

Mamy wydaną Mroczną Phoenix. To niedobrze, tak? Nie powinniśmy tego czytać. Powinniśmy zacząć od pierwszego epika i dopiero gdzieś za dwa lata dojść do Mrocznej Phoenix, bo inaczej nic się z tego nie da zrozumieć. Gdzieś za dekadę wolno byłoby nam zabrać się za X-Curioner's Song, bo koniecznie, ale to koniecznie, trzeba byłoby czytać wcześniejsze 20 epików. A doszlibyśmy wtedy dopiero do 1993 roku. I tak - po drodze byłoby całe mnóstwo szrotu.
Batman returns
his books to the library

Offline rekin

« Odpowiedź #242 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 22:22:42 »
Jak zwykle niektórzy popadają ze skrajności w skrajność. Nikt nie oczekuje, że Egmont wyda mutantów od początku. Na pewno sprzedawanie kamieni milowych w takiej formie jest lepsze niż nic. Pewnie większości fanom X-men to wystarcza. Część osób wskazuje jedynie wady takiego rozwiązania. To tak, jakby opisywano historię Polski tylko przez pryzmat wojen i powstań, a koleje losu mutantów to właśnie taka opera mydlana, nie tylko bezustanne potyczki z wrogami. Z tego punktu widzenia wydawanie epików byłoby lepszym pomysłem. Osobiście zaopatruję się w omnibusy i na klasyczne X-men po polsku już nie czekam.

Offline xanar

« Odpowiedź #243 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 23:28:16 »
Bo nie ma na co czekać, nikt tu ramot nie wyda.

A ktoś gdzieś napisał, że Mroczna Phoenix to szrot? Z braku argumentów zaczęła się erystyka?

Mamy wydaną Mroczną Phoenix. To niedobrze, tak? Nie powinniśmy tego czytać. Powinniśmy zacząć od pierwszego epika i dopiero gdzieś za dwa lata dojść do Mrocznej Phoenix, bo inaczej nic się z tego nie da zrozumieć. Gdzieś za dekadę wolno byłoby nam zabrać się za X-Curioner's Song, bo koniecznie, ale to koniecznie, trzeba byłoby czytać wcześniejsze 20 epików. A doszlibyśmy wtedy dopiero do 1993 roku. I tak - po drodze byłoby całe mnóstwo szrotu.
Ta Mroczna Phoenix to dubel będzie, mogli zamiast tego wydać coś czego nie było np. Brood Saga  :)

Największy szrot to to co ty chcesz, czyli lata 90-te.

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Crono

« Odpowiedź #244 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 23:44:16 »
Osobiście zaopatruję się w omnibusy i na klasyczne X-men po polsku już nie czekam.
Też się nad tym zastanawiam, tak samo jak nad oryginalnymi epikami. Tylko że wolę czytać po polsku. No i jeszcze jedno: jak startowało Marvel Now w USA zacząłem czytać i zbierać zeszytówki na bieżąco (All New X-Men, Uncanny X-Men Bendisa, New Avengers i Avengers Hickman, do tego czasem coś jeszcze). I co? I Egmont zaczął to wydawać. Myślę sobie, ok, fajnie, to może będę kupować po angielsku coś co po polsku na pewno nie wyjdzie. Wybór padł na Transformers G1 Marvela wznowione w trejdach przez IDW. Pomyślałem że tego to już na pewno nikt nie wyda, bo połowa historii to szrot, a miałem duży sentyment do robotów z czasów Semica. I co? I Hachette wydało 😀

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #245 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 23:53:14 »
Też się nad tym zastanawiam, tak samo jak nad oryginalnymi epikami. Tylko że wolę czytać po polsku. No i jeszcze jedno: jak startowało Marvel Now w USA zacząłem czytać i zbierać zeszytówki na bieżąco (All New X-Men, Uncanny X-Men Bendisa, New Avengers i Avengers Hickman, do tego czasem coś jeszcze). I co? I Egmont zaczął to wydawać. Myślę sobie, ok, fajnie, to może będę kupować po angielsku coś co po polsku na pewno nie wyjdzie. Wybór padł na Transformers G1 Marvela wznowione w trejdach przez IDW. Pomyślałem że tego to już na pewno nikt nie wyda, bo połowa historii to szrot, a miałem duży sentyment do robotów z czasów Semica. I co? I Hachette wydało 😀

To kupuj tak zeszyty Green Lanterna od Johnsa.
Wtedy jest szansa, że Egmont to wyda.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline OokamiG

« Odpowiedź #246 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 00:07:49 »
Ja uzbierałem prawie całego Batmana chronologicznie, niektóre tytuły były dość trudne do zdobycia w rozsądnych pieniądzach i co? Egmont teraz też  tak leci.
« Ostatnia zmiana: So, 03 Grudzień 2022, 00:23:48 wysłana przez OokamiG »

Offline xanar

« Odpowiedź #247 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 00:13:09 »
Po prostu zły Egmont.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #248 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 01:22:44 »
Na wznowienie DD pierwszych dwóch tomów raczej marna szansa w przyszłym roku a czy Egmont pokusi się o dodruk ostatniego tomu "Y: Ostatni z mężczyzn"? :)

Offline Moreroms

« Odpowiedź #249 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 09:23:30 »
Podpytaj na fanpage’u na facebooku. Tam w komentarzach odpisali komuś np o dodruku Kaznodzieji w 2023.

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #250 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 09:47:39 »
Drodzy Forumowicze , wiem że Egmont zapowiedział wydanie skorpiona w inegralach ale czy wie ktoś  ile ich będzie,  po ile tomów w jednym zbiorczym?
Bo wyszło do tej pory 14 albumów, i nijak to podzielić na zbiorcze??! Chyba:)  bo jak będę 4 w jednym to dziwnie wyjdzie

« Ostatnia zmiana: So, 03 Grudzień 2022, 09:50:04 wysłana przez Nowicjusz »

Offline michał81

« Odpowiedź #251 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 10:01:33 »
Drodzy Forumowicze , wiem że Egmont zapowiedział wydanie skorpiona w inegralach ale czy wie ktoś  ile ich będzie,  po ile tomów w jednym zbiorczym?
Bo wyszło do tej pory 14 albumów, i nijak to podzielić na zbiorcze??! Chyba:)  bo jak będę 4 w jednym to dziwnie wyjdzie
Mogą po dwa albumy na tom, tak jak w przypadku Księcia Ciemności. Mogą zbiorcze robić na zasadzie story arców. Inna sprawa, że Skorpion to nie jest zamknięta seria, więc ja się nie zdziwię jak dostaniemy pojedyncze albumy jak w przypadku W poszukiwaniu Ptaka Czasu.

Offline michał81

« Odpowiedź #252 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 10:07:42 »
Nowy odcinek do kawy

Potwierdzenie wydawania kontynuacji Armady (nowe albumy najprawdopodobniej po 2w1) oraz serii pobocznych.

W przyszłym roku kolejne komiksy ze świata Aldebarana.

Kontynuacja Mrocznej Otchłani oraz zapowiedź serii pobocznych.

Kontynuacja W dół do ziemi, tym razem nie będąca adaptacją powieści Silverberga.
« Ostatnia zmiana: So, 03 Grudzień 2022, 10:22:14 wysłana przez michał81 »

Offline keram2

« Odpowiedź #253 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 10:32:57 »

W 2013 we Francji wyszły dwa integrale po 5 tomów każdy, teoretycznie mogliby zacząć tak samo czekając na album 15, tyle, że potem byłaby przerwa w oczekiwaniu na kolejne tomy, także nie wiem.

Jest dosyć prawdopodobne, że jak sugeruje @Michał81 będą wydawać po dwa tomy w albumie (choć innych opcji też na razie nie można odrzucić).

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #254 dnia: So, 03 Grudzień 2022, 10:36:37 »
Mogą po dwa albumy na tom, tak jak w przypadku Księcia Ciemności. Mogą zbiorcze robić na zasadzie story arców. Inna sprawa, że Skorpion to nie jest zamknięta seria, więc ja się nie zdziwię jak dostaniemy pojedyncze albumy jak w przypadku W poszukiwaniu Ptaka Czasu.
No właśnie jak będą po dwa albumy to lipa, stare wydanie mam więc chyba dokupię wtedy tylko ostatni, a tak jak napisałeś hitoria nie zamknięta więc pewnie coś jeszcze będzie . A jakby wydali inegrale np 5+5+4 tomy to by było fajnie, bo po dwa szkoda to w twardej brać.
No i cena może być ciekawa:)