Przepraszam @Kandor jeśli cię uraziłem. Tak odniosłem się do obecnych wysokich cen komiksów, bo konkurencja ciągle pokazuje, że ceny komiksów mogą być niższe. To że może stać by mnie było na zakup komiksu za realne 200 zł (okładkowe 300) nie oznacza że chcę tyle za nie płacić. I mówię to, choć kupiłem drogiego Animal Mana, Spectacular Spider-Mana czy tego właśnie Dr Strange'a z ML. A TK w maju na WTK powiedział wyraźnie, że nie zamierza ciąć kosztów produkcji komiksów Egmont Polska, tylko gdy nie będą te serie kupowane, to przestanie je wydawać. I to mnie boli, bo wolałbym tą pierwszą opcję. Osobiście uważam, że wydawnictwo obecnie testuje naszą cierpliwość/wytrzymałość tymi nowymi znacznie wyższymi niż 20% podwyżki cenami. Tylko jak ta "gumka" wreszcie pęknie, to może nie być co potem naprawiać i popyt może się całkowicie załamać. Co będzie skutkować brakiem nowych komiksów, jak to już bywało przed 2012 rokiem.
@amsterdream
Ja tam bym kupił, jeśli tytuł będzie odpowiedni. Tak jak ten prequel Marvel Origins od Egmontu. Nie interesują mnie te stand alone'y albo starocie tak niestrawne, że Marvel musiał je ucinać. Gdyby w ML wyszło np. Maximum Security albo Kang Dynasty, brałbym z miejsca.